Dienst

Darmgezondheid

Wist jij dat zo'n 80% van de ziektes ontstaan vanuit de darmen? Dat onderstreept het belang van een gezondere leefstijl. Bij het merendeel van mijn cliënten betaalt gezonder eten zich uit in gewichtsverlies. Ook ervaren ze meer energie en verminderen diverse hormoongerelateerde klachten.
In het geval dat aanpassing te weinig zoden aan de dijk zet, biedt gericht onderzoek uitkomst. Ik werk hiervoor samen met een erkend laboratorium met meer dan 20 jaar ervaring. 
Ben je zelf al goed bezig en 'schiet' het nog niet echt 'op' informeer bij mij naar de mogelijkheden. Het doel is om jouw lijf net dat zetje in de goede richting te geven, zodat je lichaam het weer overneemt.   

Intakegesprek

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, brengen we eerst in beeld wat je klachten zijn. Overgewicht komt niet zomaar aanwaaien. Je vult vooraf het intakeformulier en een anamneseformulier in. Vermeld vooral ook waar je - vaak al in je kindertijd - tegenaan liep. Tijdens het intakegesprek bespreken we het startpunt van de therapie en welke onderzoeken gewenst zijn. Eventueel houd ik ruggespraak met het laboratorium om de juiste strategie te bepalen.

Ontlastingsonderzoek en bloedonderzoek

Je ontvangt op maat gemaakte weekschema's, zodat jij datgene eet dat bij je past. Je kunt gemakkelijk wisselen qua maaltijden. Je hebt de vrijheid om te kiezen tussen de menu's van mij als coach of 1.500 andere menu's. Met deze weekmenu's eet jij voeding die vullend is, die veel voedingsstoffen bevat, die lekker is en waarmee je afslankt. Met nog meer gemak voor jou. Print de boodschappenlijst uit of zet deze direct door in de AH bestelapp.

jessica-uitsnede-blauw.png

Regelmatig telefonisch contact

Doordat we regelmatig telefonisch contact hebben, krijg jij net een extra steun in de rug. We bespreken waar je tegenaan loopt en wat er allemaal goed gaat. Hierdoor houd jij je leefstijlverandering gemakkelijker vol. Zie mij als jouw 'cheerleader', iemand die jou aanmoedigt de gezondere keuzes te maken. Dit zorgt ervoor dat die kilo's eraf blijven. 

Hoe ziet dit traject er uit?

Tijdens het intakegesprek neem ik met jou de ingevulde formulieren door. We bespreken welke onderzoeken voor jou geschikt zijn. We bespreken wat jij wilt bereiken. Ook kijken we wat ervoor nodig is en wat de aanpak is.

Elke persoon is uniek. Vandaar  maand ontvang je de coachingsgesprekken die jij nodig hebt. Tussendoor krijg je thuisoefeningen. Jij leert aanpassingen meteen in de praktijk te brengen. Loop je ergens tegenaan? Dan sta ik voor je klaar. Je hebt alle ruimte om jouw wensen ter sprake te brengen.

Je ontvangt regelmatig thuisoefeningen die jou ondersteunen om de gelukkige, lekker etende, afslankende jij te worden.

Wat levert het me op?

Een slankere buik

Je kunt soms een hang naar 'perfectie' hebben. Leer je dat loslaten, dan kan het leven er heel anders uitzien. Ook al wil je graag controle, niet alle omstandigheden zijn ernaar.

 

Jij hebt wel controle over je gedachten en gevoelens. Hiermee om leren gaan, èn weten wat (wetenschappelijk gezien) je als mens gelukkig maakt, geeft houvast en troost.
Door ontspanning, voldoende slaap, gezonder en lekker eten, zit jij lekkerder in jouw vel.

Past dit traject bij jou?

Herken jij jezelf in 1 van de onderstaande stellingen:

Ben jij niet gewend om op de voorgrond te staan?

Geef je veel om de mensen om je heen? 

Ben jij vooral bezig om het de ander naar de zin te maken?

Ben jij gewend om jezelf negatief te behandelen, al ben je je daar wellicht (nog) niet bewust van? (Denk aan: ' wat ben ik stom', 'dik' en nog wat negatiever). 

Heb jij graag alles onder controle?

Zo ja, dan ga ik jou helpen om:

Jezelf meer tijd te leren gunnen.

Je grenzen te leren stellen.

Genoeg energie over te houden om aan leuke beweging toe te komen.

Jezelf beter te leren voeden, niet alleen qua gedachten, ook qua eten en drinken.

Jouw lijf stress te leren loslaten.

In plaats van dat je altijd in de actiestand staat, je ook rustig in de ontspanningsstand mag staan.

Op een constructievere manier met negatieve opmerkingen van jouw omgeving om leert gaan.

Ook geschikt voor:

Ondergewicht

Overgewicht bij kinderen

Slechte weerstand

Te weinig energie

Licht overgewicht

Zwaar overgewicht

Ongezonde leefstijl

Investering

Je investeert in je gezondheid met als uitgangspunt gewichtsverlies, vermindering van je klachten en het versterken van je immuunsysteem. Het intakegesprek duurt ongeveer 1 uur. Je betaalt hiervoor € 89. Opvolgende gesprekken variëren van een half uur (€ 44,50) tot 1 uur (€ 89). Je investeert in het gezonder maken van je lijf  waardoor je de waarde meer dan terug verdient.

Benieuwd of jouw zorgverzekeraar een deel vergoedt?

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering indien het om voedingsadvies gaat. Bekijk het overzicht op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten welke zorgverzekeraars dat zijn.

Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kun je lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Raadpleeg bij twijfel je eigen verzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

Beslis nu

Waarom wachten? Het is 'jou'-tijd!

Er zal altijd iets zijn. Ga het gewoon doen.

Alleen jij kunt mogelijkheden zien en er iets aan doen.