top of page
Dienst

Darmgezondheid

​Je hebt al een tijd last van je buik en je wilt nu eindelijk wel eens weten wat er aan de hand is. Er is van alles onderzocht maar er kwam geen duidelijk verhaal. Je bent al goed bezig met gezonder eten en het 'schiet' nog niet echt op met gewichtsverlies. Je hebt een bepaalde huidaandoening als psoriasis of acné en je wilt je lijf zo goed mogelijk ondersteunen. Je wilt beter voor jezelf zorgen en jouw immuunsysteem versterken van binnenuit, vooral met al die 'ronddwarrelende virussen'. 

Wist jij dat zo'n 70% van jouw immuunsysteem zich in jouw darmen bevindt? Dat onderstreept het belang van een gezondere leefstijl. Bij het merendeel van mijn cliënten betaalt gezonder eten zich uit in gewichtsverlies. Ook ervaren ze meer energie en verminderen diverse hormoongerelateerde klachten.
Loop je voor je gevoel tegen een muur aan of val je steeds terug? Informeer bij mij naar de mogelijkheden. Gericht onderzoek biedt uitkomst. Ik werk hiervoor samen met een erkend laboratorium met meer dan 20 jaar ervaring. Het doel is om jouw leefstijldoelen te behalen. Je herbedraad bepaalde cruciale lichaamsprocessen, zodat je wél gewicht verliest, jouw huid er beter uitziet en jouw lichaam sterk is van binnenuit. Jouw lichaam wordt een hand geholpen en doet het daarna weer op eigen kracht. 

Ontlastingsonderzoek en bloedonderzoek

Je darmmicrobioom (een mooi woord voor alle bacteriën in je poep) is een sleutel tot je gezondheid. Een gezond microbioom bestaat uit veel bacteriën van veel verschillende soorten. In een gezonde darmomgeving zijn de 'goede' en 'slechte' bacteriën met elkaar in balans. Wanneer deze balans verstoord raakt, krijgen schadelijke bacteriën de overhand. Dit kan leiden tot klachten. Herstelt je darmmicrobioom niet vanzelf, dan blijf je lopen met die klachten. Breng je het darmmicrobioom in balans, dan draag je bij aan de gezondheid van je hele lichaam. 

 

Intakegesprek

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, brengen we eerst in beeld wat je klachten zijn. Jouw klachten komen niet zomaar aanwaaien. Je vult vooraf het intakeformulier en een anamneseformulier in. Vermeld vooral ook waar je - vaak al in je kindertijd - tegenaan liep. Tijdens het intakegesprek bespreken we het startpunt van de therapie en welke onderzoeken gewenst zijn. 

jessica-uitsnede-blauw.png

Extra ondersteuning

Je hebt voedingsstoffen nodig voor álle processen in je lijf. Om goed te functioneren en je lekker te voelen. Gezonder eten, helpt je daarbij. Lukt dat niet goed (genoeg) óf heeft je lichaam moeite om deze bouwstenen goed te verwerken, dan loopt dat spaak. Om je lijf dan te ondersteunen, maak ik tijdelijk gebruik van bepaalde supplementen (spoorelementen en mineralen) waar je waarschijnlijk tekorten aan hebt. Vooral als er iets aan de hand is in jouw lijf als laaggradige ontstekingen. Dan heb je heb je héél veel van de goede stofjes nodig. En als je dan niet fantastisch eet of je lijf verwerkt dat niet goed, dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Zoals ik bij een workshop vanuit een overheidsinstantie eind 2021 mondeling hoorde: "Als gewassen op arme grond gekweekt worden, dan zijn er ook minder mineralen."

Vinger aan de pols

Doordat we regelmatig (telefonisch) contact hebben, houd ik de vinger aan de pols. We bespreken waar je tegenaan loopt, wat er allemaal goed gaat en we bespreken of er nog iets veranderd moet worden. Zodat jij dit traject optimaal doorloopt.

Hoe ziet dit traject er uit?

Tijdens het intakegesprek neem ik met jou de ingevulde formulieren door. We bespreken welke onderzoeken voor jou geschikt zijn. Elke persoon is namelijk uniek. We bespreken wat jij wilt bereiken. Ook kijken we wat ervoor nodig is en wat de aanpak is.

Doe je de dingen graag zelf? Kies dan voor één van de onderzoeksplannen. Twee weken na het versturen van jouw sample, ontvang ik de resultaten. De week erop bespreken we de uitkomsten en krijg jij jouw therapieplan in de mail.

Een gemiddeld traject duurt ongeveer een half jaar. Het is fijn om hierbij begeleid te worden. De ondersteuning bestaat uit (twee)wekelijks telefonisch contact en om de paar weken een consult. Heb je tussendoor vragen, dan kun je die gerust stellen. 

Een slankere buik

Wat levert het me op?

De beste versie van jouw ideale gezondheid is niet in geld uit te drukken. Het oplossen van bepaalde klachten is fantastisch! Of kies je ervoor vanaf je middelbare leeftijd wekelijks de deur van een heleboel artsen plat te lopen? Ben jij er klaar voor om energiek te zijn, je lekker in je vel te voelen en jouw vitaliteit zelf te ervaren, ook als je ouder wordt?

Past dit traject bij jou?

Dit pakket is geschikt voor jou als jij een goed beeld wil hebben van je darmflora, de gezondheid van je darmen (in relatie tot over-/ ondergewicht) en de invloed van voedsel:

Buikpijn

Verstoppingen

Dunne, waterige of plakkerige ontlasting

Winderigheid, oprispingen

Wisselende ontlasting

Prikkelbare Darm Syndroom

Bij een vermoeden van een 'leaky gut' (hyperpermeabele darm)

Acné

Psoriasis

Ook geschikt voor:

Ondergewicht

Overgewicht bij kinderen

Slechte weerstand

Te weinig energie

Licht overgewicht

Zwaar overgewicht

Niet lekker in je vel zitten

Investering

Je investeert in je gezondheid met als uitgangspunt gewichtsverlies, vermindering van je klachten en het versterken van je immuunsysteem. Voor het basis onderzoeksplan inclusief de uitwerking van je resultaten betaal je € 467 excl suppletie. Wil je het uitgebreide onderzoeksplan, dan is dit € 686 excl suppletie.  

Je investeert in het gezonder maken van je lijf waardoor je de waarde meer dan terug verdient.

Benieuwd of jouw zorgverzekeraar een deel vergoedt?

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering indien het om voedingsadvies gaat. Bekijk het overzicht op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten welke zorgverzekeraars dat zijn. Dit betreft alleen de consulten.

Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kun je lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Raadpleeg bij twijfel je eigen verzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

Beslis nu

Waarom wachten? Het is nu tijd om je energiek te voelen!
Het leven fietst er altijd doorheen. Ga het gewoon doen.
Alleen jij kunt mogelijkheden zien en er iets aan doen.

bottom of page