top of page
Dienst

Vitaal op maat

Op shakes, maaltijdvervangers en blaadjes sla leven, is niet vol te houden, toch? Het is bovendien niet gezond en werkt op de lange termijn ook nog eens averechts. Maar wist je dat het ook helemaal niet nodig is? Met het op maat gemaakte programma “Vitaal op Maat” leer je langdurig af te vallen en lekker in je vel te zitten. Blijvend gewicht verliezen is namelijk best mogelijk. Leer waarom diëten niet werkt en vooral wat wél werkt.

Dit unieke leefstijlprogramma verschilt totaal van andere methodes. Waarom? Ik kijk namelijk naar álles dat in jouw leven van invloed is op jouw gezondheid, gewicht en vitaliteit. Met dit programma leer je ook je gedrag en mindset te veranderen! En nemen we álle facetten mee die van invloed zijn op jouw gewicht. Denk aan zaken zoals jouw slaappatroon en hormonenbalans.

Een gezondere leefstijl voelt voor jou misschien als abracadabra en als zeer inspannend…. maar met de juiste begeleiding is dat zeker niet het geval! Mijn methode begeleidt jou hierin van A tot Z. En dat alles op een positieve en dus motiverende manier.

In ons kennismakingsgesprek bespreken wij jouw doelen en bekijken we wat jij nodig hebt. Je ontvangt dus een persoonlijk en op maat gemaakt traject.

Meerdere consulten & intakegesprek

 

In het intakegesprek bespreken we wat jij wilt bereiken. Deze doelen zetten we om in een plan van aanpak. Tijdens de consulten bespreken wij de voortgang en verdere acties. Je ontvangt aanvullende tips èn samen achterhalen wij hoe jij het beste je doelen behaalt.

Voedingsoverzichten

 

Geen persoon is hetzelfde. En ook de situatie van elke persoon is uniek. Of je nu een gezin hebt, single bent of samenwoont, je ontvangt van mij op maat gemaakte voedingsoverzichten. Al ben ik persoonlijk vooral fan van ‘eten naar behoefte’. En wil je liever een andere maaltijd? Dan ‘swipe’ je gewoon verder naar het volgende recept. Nog laagdrempeliger is het gezonder maken van je bestaande maaltijden. Voeg bijvoorbeeld meer groenten toe. Of snack iets anders dan een instant soep dat een overdosis aan zout bevat. Jij hebt de vrijheid om datgene te kiezen dat bij jou past. Met de voedingsoverzichten eet jij voeding die een verzadigd gevoel geven en die veel voedingsstoffen bevat. Maak het voor jezelf gemakkelijker en gebruik de app. Zodat jij met een druk op de knop de boodschappen online in de AH-bestelapp zet. Of print het overzicht uit en ga ermee naar de groenteboer. Of werk andersom en bekijk bij de groenteboer wat lekker is en fabriceer daar een gezonde maaltijd omheen.

jessica-uitsnede-blauw.png

Extra ondersteuning

 

Naast het feit dat we regelmatig telefonisch contact hebben, heb je ook de mogelijkheid een WhatsApp-bericht te sturen. Bijvoorbeeld wanneer je vastloopt of een vraag hebt. En uiteraard is er ruimte om je successen te delen. Dat vind ik zelfs heel leuk! Van nature richten we onze aandacht op alles dat minder goed gaat. Meer aandacht geven aan je successen helpt jou in het volhoudproces. Ik moedig jou graag aan om jouw leefstijlverandering door te zetten zodat jij je afgeslankte gewicht behoudt.

Hoe ziet dit traject er uit?

Met dit op maat gemaakte traject kun jij volledig uit de voeten. Tijdens het intakegesprek stellen we vast waar je nu staat en waar jij naartoe wilt gaan. Hoe belangrijk is verandering voor jou? Wat maakt dat jouw korte termijnkeuzes op één lijn komen met jouw lange termijnwensen? Als mens zijn we gericht op genot op de korte termijn. Maar met een harde eis van jezelf in het achterhoofd, breng je je korte termijn-acties in lijn met jouw doelen.

Maandelijks ontvang je de coaching-gesprekken die jij nodig hebt. Tussen deze gesprekken door krijg je thuisoefeningen. Jij leert de aanpassingen meteen in de praktijk te brengen. En loop je ergens tegenaan, dan sta ik voor je klaar. Je hebt alle ruimte om jouw wensen ter sprake te brengen.

Met het digitale werkboek kun je helemaal losgaan met oefeningen en op dieper gaande informatie. De meeste mensen hebben genoeg te doen en zij halen er alleen uit wat voor hen het meest belangrijk is. Anderen vinden het interessant om alles te lezen en oefenen. Alles is gericht op jezelf beter leren kennen, bewustere keuzes maken en jezelf scherp houden.

Wat levert het me op?

Een slankere buik

Vrolijk rond hupsen terwijl jij je ding doet, het liefst tot je honderdste, is hetgeen je wenst. Dat betekent dat je je huidige lijf mag leren accepteren. Vanuit die acceptatie zet jij dan de stappen die jij nodig hebt.
Wij hebben geleerd vanuit onszelf verder te werken. Maar eigenlijk moet het proces precies andersom plaatsvinden. Namelijk dat je werkt vanuit ‘de vervulde wens’ terug naar het nu. Je toekomstige wens totaal voelen en ervaren, is een belangrijke stap om je doelen te realiseren.

Doordat jij je gedachten en gevoelens inzet en er ‘relaxt’ mee omgaat, kun je bewuster slimmere stappen kiezen. Stap uit de slachtofferrol en ga van start. Neem alles mee om je leefstijldoelen te behalen: je nachtrust (super belangrijk!), je vrije tijd en je eten (gezonder, ontspannen, voedzaam en lekker).

Past dit traject bij jou?

Herken jij jezelf in één van de onderstaande stellingen:

Je bent vooral op een minder zichtbare plek actief.

De ander gaat boven jezelf.

Jouw familie, gezin, kinderen, collega’s worden goed verzorgd en je cijfert jezelf nog weleens weg.

Jij bent iemand die graag de touwtjes in handen heeft.

Je houdt ervan als de dingen lopen zoals jij gepland hebt.

Je praat op een weinig opbouwende manier tegen jezelf en fouten maken vind jij vreselijk

(hallo perfectionisme).

Zo ja, dan ga ik jou helpen om:

Beter voor jezelf te leren zorgen.

Anderen goed te verzorgen, maar jezelf vaker op de eerste plek te zetten.

Je bewuster te maken van je gedachtes, zodat deze jou helpen in plaats van dat ze jou afkraken.

Je te laten kiezen voor de gezondere voedingskeuzes met ruimte voor ‘gesnaai’.

Handvatten te krijgen om ontspanning in je volle agenda te ‘proppen’ (welkom ‘energizers’).

Je het belang van beweging te laten zien als ondersteuning bij het afslanken.

Je helpen om bij jezelf te blijven wanneer je leefstijlkeuzes maakt.

Ook geschikt voor:

Ondergewicht

Overgewicht bij kinderen

Slechte weerstand

Te weinig energie

Licht overgewicht

Zwaar overgewicht

Ongezonde leefstijl

Investering

De investering voor het traject bespreken we tijdens de intake. Er zijn verschillende mogelijkheden. Beginnend bij een laagdrempelig ondersteuning waarbij je een aantal coaching-gesprekken krijgt met toegang tot de app inclusief weekmenu's. Tot begeleiding van 6-8 maanden zodat je grotere stappen zet. Je krijgt hierdoor een afgeslankter lijf en een gezondere levensstijl, waardoor je de waarde meer dan terugverdient.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar een deel vergoedt?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de consulten van een BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk het overzicht op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten welke zorgverzekeraars dat zijn.
Door op de betreffende zorgverzekeraar te klikken, kun je tevens nagaan welke vergoeding er wordt gegeven. Raadpleeg bij twijfel je eigen verzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

Beslis nu

Wacht niet langer! Want er zal altijd een reden zijn om te wachten of uit te stellen. Kies gewoon voor ‘jou-tijd’ en start vandaag.

bottom of page