top of page
medewerker in balans.jpg

Gewichtsconsulent Deventer – Afslanken voor je gezondheid

Ken je dit? Je bent vol enthousiasme gestart met gezonder leven. Hallo, aangepast lijf! Dan blijkt dat je acties maar korte tijd effect hebben.
Zoek jij een oplossing voor de lange termijn? Wil je graag dat een gewichtsconsulent in Deventer met je mee kijkt? Of zoek je de stok achter de deur? Werk samen met mij aan jouw gezondere toekomst!

Een gezond gewicht draagt bij aan een energiek lijf. Maar soms lijken je inspanningen niet echt zoden aan de dijk te zetten. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je een dagje ouder wordt, heb je minder gesnaai en beter ‘voedend’ voedsel nodig. Dat geldt ook wanneer je leefsituatie is veranderd. Bijvoorbeeld tijdens de coronatijd waarin je hetzelfde bleef eten als voorheen, terwijl je stukken minder beweging had. Wat de reden ook is; Als gewichtsconsulent in Deventer adviseer je graag over een leefstijl die bij jou past.

Energiek leven
Als gewichtsconsulent in Deventer adviseer ik je graag over de omslag naar een gezonder leven. Inclusief de voeding waar jij wat aan hebt. Ik help je graag met de volgende zaken:

  • Het in kaart brengen van je huidige leefstijl, zodat jij gericht aan de slag kunt met slimme aanpassingen.

  • Jou tips te geven over lekkere en gezonde maaltijden gebaseerd op jouw leeftijd, geslacht, aantal uren beweging en op het activiteitenniveau van je normale leven.

  • Het omgaan met lastige momenten; hoe je terugvalmomenten aanpakt en hoe je gericht acties doorzet.

  • Het adviseren over een leefstijl die je op de lange termijn vol kunt houden, zonder dat je jezelf alles ontzegt.

  • Afslanken met happy body positivity als gedachtengoed.

Hoe kan ik je helpen?

Ik wil je graag op een prettige manier bewust laten worden van je gedrag. Als gewichtsconsulent ben namelijk mateloos geïnteresseerd in de reden waarom iemand zich gedraagt zoals ie zich gedraagt. Pas als we samen de oorzaken kennen, kunnen we op een écht constructieve manier jouw leefstijl aanpassen naar de door jou gewenste vorm.
Verkeerd eten kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Sommigen weten dat ze te veel eten, maar het is nou eenmaal bijzonder lekker en die aantrekkingskracht is moeilijk te weerstaan. Wellicht speelt ook het prettige ‘mondgevoel’ een rol.

Of ben jij iemand die vooral na een drukke dag een bepaald gevoel van ontspanning zoekt en dat in eten vindt? We hebben bovendien niet alleen te maken met onszelf, maar ook met vrienden en familie. De ‘sociale norm’ kan bij jou (on)bewust een rol spelen. Misschien laat je je beïnvloeden door wat jij dénkt dat de groep vindt dat goed is. De belangrijkste voorspeller van je gedrag is de intentie, ofwel; wat je eigenlijk van plan bent.

Ik help je graag met het in kaart brengen van je omgeving en de gedachten en gevoelens die je hebt.

Maak kennis met mij

Ben je benieuwd wat ik voor jou persoonlijk kan betekenen in jouw reis naar een gezonder leven? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in. Ik ondersteun je graag bij je leefstijlaanpassingen.

Wilskracht onder de loep

Het komt vaak voor dat mensen die bezig zijn met een gezondere leefstijl, ondertussen zichzelf de volgende overtuigingen voorhouden: “Als je het écht wilt, dan kun je het” of “Mensen die het niet lukt, hebben gewoon geen wilskracht en geen discipline.”
Bij een succesvolle verandering heb je een bepaalde mate van zelfcontrole nodig, oftewel de mogelijkheid om je gedrag te sturen. Maar daar komt best wat bij kijken: gedachten sturen, omgaan met emoties, impulsen beheersen, aandacht richten, keuzes maken en uiteindelijk ook nog je acties en gedrag aansturen.
Zelfcontrole heeft invloed op je leefstijlgedrag, maar ook op uitstelgedrag, crimineel gedrag, schoolprestaties of impulsief koopgedrag. Vaak speelt er nog iets mee: ben je in staat de lange termijnconsequenties van je gedrag te laten meewegen in je keuzes?

Zelfcontrole en wilskracht lijken op een spier. Wanneer je al veel wilskracht hebt gebruikt de afgelopen tijd om tot bepaalde resultaten te komen, dan kan het moeilijk zijn die zelfcontrole vol te blijven houden. Vergelijk het met een vermoeide spier.
Nu het goede nieuws: net als een spier kun je wilskracht trainen!
Ik adviseer je graag hoe je dat doet. Daarbij kijken we ook zeker naar eventueel aanwezig stress. Stress tast namelijk de wilskracht aan. Bovendien is stress ook nog eens ’killing’ voor je vertering (link naar darmtherapie). Een extra reden dus om jouw stress te verminderen. Bijvoorbeeld door op tijd je werk af te ronden, vaker een moment van ontspanning in te lassen en meer beweging.

Actief leven

Een actief leven betekent voor de één regelmatig kunnen knutselen, tuinieren of in het huis rommelen. En voor de ander betekent het lange afstanden fietsen, wandelen of mountainbiken.
Hoe jij jouw actieve leven voor je ziet, is het ideaalbeeld waar wij samen aan gaan werken. Voor jou is wellicht jouw uiterlijk belangrijk, maar ik vind het belangrijker dat je een goed energieniveau krijgt.
We gaan een ‘moodboard’ maken van de dingen die je wél wilt. Immers, wat je aandacht geeft, groeit. Je ‘mind’ positief richten op alles dat wél mag in plaats van te focussen op hetgeen níet mag, helpt jou namelijk om je aangepaste leefstijl vol te houden.

Sociale omgeving

Jouw omgeving kan je helpen bij jouw leefstijlverandering, maar ook afremmen of tegenhouden. Ik help jou om ervoor te zorgen dat je je sociale steun op orde krijgt. Dat je hulp krijgt vanuit je omgeving.

JVR appels cm kl.jpg

Vasthouden

Een belangrijk onderdeel van het aanpassen van je leefstijl, is dat je hieraan vasthoudt. Hoe zorg je ervoor dat de veranderingen die je doorvoert, blijvend zijn?
1. Zorg voor urgentie. Je komt pas uit je comfortzone op het moment dat je de urgentie voelt om te veranderen.
2. Zorg voor een sterke coalitie die jouw verandering proactief ondersteunt. Oftewel, je verandert je leefstijl met de hulp van iemand anders en je betrekt je omgeving erbij.
3. Je hebt een duidelijke visie. Je weet waar je naartoe gaat.
4. Je communiceert je visie en zorgt voor draagvlak.
5. Je ruimt obstakels op. Bij iedere verandering horen moeilijke situaties waarin het lastig is om door te gaan. Spoor deze obstakels op en ruim ze uit de weg.
6. Zorg voor snelle successen. Ga je veranderen, dan heb je behoefte aan zogeheten ‘quick wins’. Korte termijnsuccessen helpen je namelijk om door te gaan en gemotiveerd te blijven.
7. Houd in je achterhoofd dat je de overwinning pas uitroept op het moment dat ‘de strijd gestreden is’. Mensen zijn helaas geneigd dit te snel te doen. En dan wordt het moeilijk om de motivatie te herpakken.
8. Veranker de verandering in de dagelijkse praktijk. Zolang een verandering geen gewoonte is geworden en het gedrag nog niet vanzelfsprekend is, blijft er risico op terugval. Leun je te snel achterover, dan leidt dat tot een verminderde focus en inzet.
(Gebaseerd op Positieve Leefstijlverandering, Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom.)


Wil jij snel aan de slag en weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik stel me graag aan je voor in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laat me weten wat je nodig hebt. Je gaat sowieso naar huis met twee tips die je in jouw situatie kunt toepassen.

tmp review Minke.jpg

Minke

68 jaar, gezondere leefstijl & afvallen

"Ik beveel Jessica van Raalte van harte aan. Een paar maanden terug heb ik mijn voet gebroken en was daardoor een hele tijd aan de stoel gekluisterd, geen beweging, snaaien van verveling, met als gevolg een flink aantal kilo's erbij. 
Jessica heeft mij toen goede tips gegeven vooral lekker en gezonder te snaaien. Ook gaf ze aan hoe de maaltijden zonder pakjes en zakjes te bereiden, op natuurlijke basis met verse producten, meer groentes, minder vlees en met vezelrijke volkoren producten, waardoor je toch lekker snel vol bent.
Ook heb ik van haar lekkere recepten gekregen. Het gevolg is dat ik meerdere kilo's kwijt ben geraakt. 
Haar bedoeling is ook eigenlijk niet een dieet te volgen maar dat je leert lekkere en gezondere keuzes te maken zonder dat je steeds het gevoel hebt te moeten snaaien. 
Haar advies aan mij is op mij individueel afgestemd. Ik ben superblij dat ik mij heb laten adviseren door Jessica en kan haar dan ook van harte aanbevelen. Dankjewel Jessica."

bottom of page