top of page
Over

Gewichtsconsulent Enschede – Blijvend afvallen en lekker in je vel 

In mijn tienerjaren werd psoriasis vastgesteld - een ‘familiedingetje'. Goede voeding en stressreductie kan hierbij helpen. 

Niet dat ik altijd megagezond heb gegeten hoor! In mijn studententijd at ik weleens roze koeken met sperziebonen als warme maaltijd!
Maar een uitgebalanceerde leefstijl en op gewicht blijven, is voor mij wel altijd de manier geweest om regie te houden over mijn leven en de psoriasis. Gezonde voeding helpt om ziekten en overgewicht te voorkomen. 


In mijn praktijk merkte ik dat vrouwen slank willen zijn om gelukkig te worden. Iets dat mij ook zeker niet zomaar komt aanwaaien! Jouw lijf is van nature gericht op 'ongezondere' voeding en alle negatieve gedachten die bij jou opkomen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we ons zelfs ongelukkiger voelen na afvallen. Misschien omdat het ons niet alles brengt dat wij gedacht hadden?

Hoe mooi is het dat je leert hoe jij ‘daaromheen’ kan werken? Niet alleen met voeding, ook met jouw gedachten. 

Ik help je graag om met goede voeding, balans en een frisse mindset, een leefstijl te creëren waarbij jij je gezond en gelukkig voelt. Je maakt daarbij je eigen keuzes. Jij staat centraal en kiest wat bij jóu past.

jessica-uitsnede-pak.png

Mijn (internationale) kennis en ervaring

Een groot deel van wat ik nu uitdraag als voedingsdeskundige, kreeg ik mee toen ik in het buitenland woonde. In Zwitserland doen ze 's middags niet aan een eenvoudig broodje kaas. Welnee, een volwaardige maaltijd wordt daar tijdens de lunch gegeten! Van Rhodos herinner ik me de heerlijke Griekse salades met lekkere verse tomaten, heerlijke olijfolie en fetakaas. Voor het gemak at ik in Turkije vaak in een restaurant waar stevige maaltijden aan Turkse arbeiders werden geserveerd. Meestal was ik daar de enige vrouw. 

Na die tijd in het buitenland besloot ik een internationale hbo-opleiding richting business management te volgen. Waar ik tijdens mijn uitwisseling in Ierland kennismaakte met bloedworst. Jaren later rondde ik ook succesvol de opleidingen 'Gewichtsconsulent' en 'Gewichtsconsulent voor Kinderen' af.

Diverse nascholingen volgden, waaronder: 'Richtlijnen goede voeding en voedingsnormen als basis' en 'Focus op darmgezondheid'. Aan Yale University volgde ik de cursus 'The Science of Well-Being'. Bij de Universiteit Twente verdiepte ik me in 'eHealth'. Later rondde ik de training 'Macronutrients and Overnutrition' aan de Wageningen Universiteit af. Bij RP Academy volgde ik de training darmtherapie. Het doel hiervan is om de complementaire en reguliere geneeskunde samen te brengen, waarbij de kwaliteit en effectiviteit van de behandeling centraal staan.

Missie

Mijn missie is om mannen en vrouwen te helpen die niet tevreden zijn over hun lichaam en daarom willen afvallen. Door gedachten en voeding aan te passen wil ik hen graag leren om meer geluk te ervaren. Zodat ze vanuit liefde voor hun lijf afslanken. En door middel van lekker eten! Hierdoor help ik ze gemakkelijker in balans te blijven en zich gezonder voelen.

tmp review Minke.jpg

Minke

Ik beveel Jessica van Raalte van harte aan. Een paar maanden terug heb ik mijn voet gebroken en was daardoor een hele tijd aan de stoel gekluisterd, geen beweging, snaaien van verveling, met als gevolg een flink aantal kilo's erbij. 
Jessica heeft mij toen goede tips gegeven vooral lekker en gezonder te snaaien. Ook gaf ze aan hoe de maaltijden zonder pakjes en zakjes te bereiden, op natuurlijke basis met verse producten, meer groentes, minder vlees en met vezelrijke volkoren producten, waardoor je toch lekker snel vol bent.
Ook heb ik van haar lekkere recepten gekregen. Het gevolg is dat ik toch alweer meerdere kilo's kwijt ben. 
Haar bedoeling is ook eigenlijk niet een dieet te volgen maar dat je leert lekkere en gezondere keuzes te maken zonder dat je steeds het gevoel hebt te moeten snaaien. 
Haar advies aan mij is op mij individueel afgestemd. Ik ben superblij dat ik mij heb laten adviseren door Jessica en kan haar dan ook van harte aanbevelen. Dankjewel Jessica.

Gewichtsconsulent

Blijf jij keer op keer diëten en ben je uiteindelijk telkens terug bij af? Het is heel menselijk om een structureel probleem te willen verhelpen met een tijdelijke oplossing. Maar omdat dit op de lange termijn niet werkt, leidt dit tot grote frustraties en krijg je het gevoel elke keer weer opnieuw te moeten beginnen.  

Als gewichtsconsulent in Enschede help ik je graag om een verandering aan te brengen in je leefstijl. Want wat is er nou fijner dan een leefstijl waarbij je niet telkens hoeft op te letten? Je je niet schuldig hoeft te voelen als je een keer iets ongezonds eet en toch op gewicht blijft? Ik help je graag met: 

  • Het aanpassen van je leefstijl zodat je niet continu hoeft te diëten; 

  • Het bereiken en vasthouden van jouw streefgewicht; 

  • Afvallen op een manier die past bij jouw leefstijl; 

  • Afvallen op een normale manier zonder intensief sporten, shaken of een crashdieet. 

Hoe kan ik je helpen?

Tijdens onze eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek en leren we elkaar kennen. Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken en wat zijn jouw struikelblokken? Uiteraard zal ik ook veel over mezelf vertellen, want het is natuurlijk belangrijk dat er een klik van beide kanten is.

Zie je het zitten om met mij aan de slag te gaan? Dan plannen we een intakegesprek in. We gaan samen kijken naar je huidige leefstijl en brengen deze in kaart. Wat kunnen we wijzigen en waar ligt het ‘probleem’? In kleine stappen veranderen we je leefstijl in een tempo waar jij je fijn bij voelt. Het is namelijk belangrijk dat je niet het gevoel krijgt dat jou iets wordt ontnomen, want het moet een verandering zijn voor altijd.

Ik vertel je graag in detail hoe ik je kan helpen met het bereiken van je doelen en het samenwerken aan een “betere jij”. Schrijf je nu in voor een vrijblijvend consult zodat we snel kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens dit consult ontvang je ook twee gratis tips (gebaseerd op jouw persoonlijke leefstijl) waarmee je direct aan de slag kunt! 

Video's

Alle video's
Test1

Test1

00:09
Video afspelen
Test

Test

00:06
Video afspelen
Jessica van Raalte   Workshop Afvallen   A2

Jessica van Raalte Workshop Afvallen A2

01:03
Video afspelen
broccolitest

broccolitest

01:19
Video afspelen
bottom of page