Over

Gewichtsconsulent Enschede – Blijvend afvallen en lekker in je vel 

Blijf jij keer op keer diëten en ben je uiteindelijk telkens terug bij af? Bijna iedereen probeert een structureel probleem op te lossen met een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk leidt dit tot grote frustraties, je hebt het gevoel dat je elke keer weer opnieuw moet beginnen.  

Als gewichtsconsulent in Enschede help ik je graag om een verandering aan te brengen in je leefstijl, want wat is er nou fijner dan een leefstijl waarbij je niet telkens hoeft op te letten, je niet schuldig hoeft te voelen als je een keer iets ongezonds eet maar wel op gewicht blijft? Ik help je graag met: 

  • Het aanpassen van je leefstijl zodat je niet continu hoeft te diëten; 

  • Het bereiken en vasthouden van jouw streefgewicht; 

  • Afvallen op een manier die past bij jouw leefstijl; 

  • Afvallen op een normale manier zonder intensief sporten, shaken of een crashdieet. 

jessica-uitsnede-pak.png
tmp review Minke.jpg

Minke

Ik beveel Jessica van Raalte van harte aan. Een paar maanden terug heb ik mijn voet gebroken en was daardoor een hele tijd aan de stoel gekluisterd, geen beweging, snaaien van verveling, met als gevolg een flink aantal kilo's erbij. 
Jessica heeft mij toen goede tips gegeven vooral lekker en gezonder te snaaien. Ook gaf ze aan hoe de maaltijden zonder pakjes en zakjes te bereiden, op natuurlijke basis met verse producten, meer groentes, minder vlees en met vezelrijke volkoren producten, waardoor je toch lekker snel vol bent.
Ook heb ik van haar lekkere recepten gekregen. Het gevolg is dat ik toch alweer meerdere kilo's kwijt ben. 
Haar bedoeling is ook eigenlijk niet een dieet te volgen maar dat je leert lekkere en gezondere keuzes te maken zonder dat je steeds het gevoel hebt te moeten snaaien. 
Haar advies aan mij is op mij individueel afgestemd. Ik ben superblij dat ik mij heb laten adviseren door Jessica en kan haar dan ook van harte aanbevelen. Dankjewel Jessica.

Hoe kan ik je helpen?

Tijdens onze eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek en leren we elkaar kennen. Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken en wat zijn jouw struikelblokken? Uiteraard zal ik ook veel over mezelf vertellen, het is natuurlijk belangrijk dat er een klik is van beide kanten.

Zie je het zitten om met mij aan de slag te gaan? Dan plannen we een intakegesprek in. We gaan samen kijken naar je huidige leefstijl en brengen deze samen in kaart. Wat kunnen we wijzigen en waar ligt het “probleem”? In kleine stappen veranderen we je leefstijl in een tempo waar jij je fijn bij voelt. Het is namelijk belangrijk dat je niet het gevoel krijgt dat jou iets wordt ontnomen, want het moet een verandering zijn voor altijd.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend consult

Ik vertel je graag in detail hoe ik je kan helpen met het bereiken van je doelen en het samen werken aan een betere jij. Schrijf je nu in voor een vrijblijvend consult zodat we snel kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens dit consult ontvang je ook twee gratis tips (gebaseerd op jouw persoonlijke leefstijl) waarmee je direct aan de slag kunt! 

Missie

Mijn missie is om mannen en vrouwen te helpen die nog weinig tevreden zijn over hun lichaam en om hen te helpen met afvallen. Zij leren meer geluk te ervaren door gedachten en voeding aan te passen. Zodat ze vanuit liefde voor hun lijf afslanken met lekker eten. Waardoor ze gemakkelijker in balans blijven en zich gezonder voelen.

Mijn verhaal

In mijn tienerjaren werd psoriasis vastgesteld - een familie 'dingetje'. Meer op voeding letten, kan helpen. En dat klopt ook. Al is stressreductie ook belangrijk.
 

Niet dat ik altijd mega gezond heb gegeten. In mijn studententijd at ik weleens roze koeken met sperziebonen als warme maaltijd!
 

Een uitgebalanceerde leefstijl en op gewicht blijven, is voor mij wel altijd een manier geweest om de regie te houden over mijn leven. Gezonde voeding helpt om ziekten en overgewicht te voorkomen. 


In mijn praktijk merkte ik dat vrouwen slank willen zijn om gelukkig te worden. Iets dat mij ook niet zomaar komt aanwaaien. Jouw lijf is van nature gericht op 'ongezondere' voeding en alle negatieve gedachten die bij jou opkomen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we ons zelfs ongelukkiger voelen na afvallen. Misschien omdat het ons niet alles brengt wat wij in gedachten hebben?

Hoe mooi is het dat je leert hoe jij daaromheen kan werken. Niet alleen met voeding, ook met jouw gedachten. 

Jou helpen om met goede voeding, een uitgebalanceerde leefstijl en een frisse mindset jouw leefstijl zo te bevorderen dat jij je gezond en gelukkig voelt. Je maakt daarbij je eigen keuzes. Jij staat centraal en kiest wat bij jou past.

Internationale blik

Een groot deel van wat ik nu uitdraag, kreeg ik mee toen ik in het buitenland woonde. In Zwitserland 's middags geen broodje kaas. Nee, een volwaardige maaltijd. Van Rhodos herinner ik me de heerlijke Griekse salades met lekkere verse tomaten, heerlijke olijfolie en fetakaas. Voor het gemak at ik in Turkije vaak in een restaurant waar stevige maaltijden aan Turkse arbeiders werden geserveerd. Meestal was ik daar de enige vrouw. 

Na die tijd in het buitenland besloot ik een internationale hbo-opleiding richting business management te volgen. Waar ik tijdens mijn uitwisseling kennismaakte met bloedworst. Jaren later rondde ik ook succesvol de opleidingen 'Gewichtsconsulent' en 'Gewichsconsulent voor Kinderen' af. Diverse nascholingen volgden, waaronder: 'Richtlijnen goede voeding en voedingsnormen als basis' en 'Focus op darmgezondheid'. Aan Yale University volgde ik de cursus 'The Science of Well-Being'. Bij de Universiteit Twente verdiepte ik me in 'eHealth'. Op dit moment rond ik de training 'Macronutrients and Overnutrition' aan de Wageningen Universiteit af. 

Video's