top of page

Werknemer in Balans

Heb jij getalenteerde werknemers in dienst? Wil jij hen graag vitaal door laten werken tot hun pensioen? Zorg voor vitaliteit op de werkvloer. Duurzaam inzetbare medewerkers bespaart kosten.
Voor de medewerker:

 

  • Preventief naar leefstijl kijken

  • Energieker leven & werken

  • Na de lunch dips voorkomen

  • Lekkerder in vel zitten

  • Eigen keuzes maken

    En vooral:

  • Inspireren, motiveren
    & activeren

  • Positieve boodschap

  • Op locatie

  • Vrijwillig

  • Leuk

​

In Balans

​

Ben jij als HRM-medewerker of eigenaar van je bedrijf bezig met duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw medewerkers?

Je wilt goed voor je medewerkers zorgen. Zij zijn de kracht achter jouw bedrijf. Je wilt graag vitale en duurzaam inzetbare personeelsleden. Het liefst medewerkers die tot hun pensioen doorwerken. Het is prettig werken in een enthousiaste omgeving en dit bespaart kosten.
 

Wat levert investeren in een gezonde leefstijl van medewerkers op? *

  • Sporters verzuimen 5 - 12 dagen minder

  • Rokers verzuimen gemiddeld 1,5 keer meer dagen dan niet-rokers

  • Werkstress leidt jaarlijks tot 7,5 miljoen verzuimdagen en kost Nederland 1,8 miljard euro per jaar

  • Overgewicht veroorzaakt circa 10% productiviteitsverlies en 1,5 - 2 keer meer risico op arbeidsongeschiktheid

  • Winst in termen van sociale cohesie door bijvoorbeeld samen lunchwandelen

​

Je voelt enige gêne om direct met jouw medewerker in gesprek te gaan. Je denkt wellicht: "Ben ik wel de aangewezen persoon?", "Accepteert mijn medewerker dat van mij?". Je wilt de verhouding graag goed houden. Je mist bepaalde kennis om voedings- en leefstijl advies aan jouw medewerker te geven.

Dan kom ik om de hoek kijken. Door middel van een interactieve workshop maak ik jouw medewerker enthousiast om één zaak op het gebied van leefstijl aan te pakken. Of dit nu op het gebied van voeding, afvallen, slapen of stress is. De medewerker is zelf in control. Groots denken, is mooi. Met kleine acties pakt hij/ zij daadwerkelijk de verandering op.
 

Wat houd jij eraan over?
 

Jouw medewerkers:

  • Krijgen motivatie om aan hun leefstijl te werken

  • Houden zelf de controle over wat ze willen aanpassen

  • Zijn op de hoogte van de laatste voedingsadviezen 

  • Krijgen tips voor een gelukkiger, fitter en uitgebalanceerder leven

  • Hebben meer energie = hogere arbeidsprestatie


Dit op basis van wetenschappelijke adviezen via het Voedingscentrum en de door mij afgeronde opleiding gewichtsconsulent. Ook maak ik gebruik van NLP-technieken.

Je verder verdiepen?

 

*Bron: RIVM - Loket Gezond Leven, "Maak werk van gezondheid", 2017
 

bottom of page