top of page
IMG_9138-klein.jpg

Leefstijlcoach Deventer

afslanken op een gezonde manier en krijg meer energie

Zie jij het al helemaal voor je? Dat je mag genieten van je leven en veel energie hebt, zonder dat je schuldig hoeft te voelen als je een keer iets neemt wat minder gezond is? En dat je gewoon je gewicht behoudt en afslankt terwijl er toch ruimte is voor iets lekkers?Zijn je uiterlijk en je gezondheid belangrijk voor je? Merk je dat afvallen na coronatijd niet zomaar lukt? Uiteindelijk raak je gefrustreerd. Als leefstijlcoach in Deventer help ik je graag om een verandering aan te brengen in je leefstijl. Zodat jij vitaal, fris en fruitig bent, ook op je tachtigste. Investeer nu in de toekomst van later. Daarvoor beschik ik over een hoop kennis en technieken, waaronder darmtherapie.

Geniet van (on)gezond

Als je doorgaat met wat je deed, krijg je wat je kreeg. De sleutel tot verandering is dat je mág genieten. Daarnaast is het belangrijk om andersom te werken. Je start met je doel en daarna werk je terug naar voren. “Start with the end in mind.”Ik werk graag met de 80/20-regel of 90/10-regel. Tachtig of negentig procent van je leefstijl mag heel gezond. Dan heb je twintig of tien procent ruimte voor ongezond. Uiteraard hangt dit ook samen met de hoeveelheid beweging. Immers, bij een leefstijlverandering is het belangrijk dat je het kan volhouden.

 

Ik help je graag met:

- Afslanken met een gezonde leefstijl, zodat je niet continu hoeft op te letten;

- Het streven naar een gezond gewicht;

- Afslanken op een manier die past binnen jouw eigen leef-, werk- en studeersituatie;

- Het vinden van een goede balans op het gebied van beweging, voeding en slaap. Dit hangt onder meer af van je eigen energieniveau.

Hoe kan ik je helpen?

Tijdens onze eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek en leren we elkaar kennen. In dit adviesgesprek bekijk ik hoe ik jou zou kunnen ondersteunen. Afhankelijk van hetgeen jij voor ogen hebt. We kijken ook naar de momenten waarop jij terugvalt. Je komt daarnaast meer over mijn visie, passie en persoon te weten. Vind je het best spannend om contact te zoeken? Wees gerust. Veel mensen vinden mij een vriendelijk persoon (link naar reviews). 

 

Ga je met mij van start? Dan plannen we een intakegesprek in. We gaan kijken naar je huidige leefstijl en brengen deze samen in kaart. Denk aan ‘laaghangend fruit’. Wat is het eerste waarbij je veel ‘winst’ kan behalen? Belangrijk is dat jij de grote doelen bepaalt. Wij kijken samen welke kleine stappen jij kunt zetten. Het gaat dus op een tempo waar jij je prettig bij voelt. Mindset is key. Als je jezelf alles toestaat, is verandering gemakkelijker vol te houden. Je maakt daarbij keuzes voor de lange termijn.

Meld je nu aan voor een vrijblijvend consult

Ik adviseer graag over jouw leefstijl en je ontvangt tips hoe ik je kan ondersteunen met het bereiken van je doelen. Schrijf je nu in voor een vrijblijvend consult, zodat we snel kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens dit consult ontvang je ook twee gratis tips (gebaseerd op jouw persoonlijke leefstijl) waarmee je direct aan de slag kunt!

Waarom afvallen? Wat levert het je op?

Gezonder leven vraagt om bepaalde vaardigheden. Alles is te leren! Je leert meer over jezelf en je wordt je bewust van jouw acties. Om lekker te leven, heb je een aanpassing van je mindset nodig. Je brein is gericht op de negatieve dingen. Die van jezelf, je directe omgeving, maar bijvoorbeeld ook van (social)media. Blijf je hangen in negativiteit en medelijden met jezelf, dan zul je nooit de juiste acties uitvoeren. Alle verandering begint bij jezelf en daar help ik je graag bij!

 

Wil jij meer energie? En is het uiterlijk voor jou toch ook wel belangrijk? 5 tot 10% gewichtsverlies is al enorm goed voor je gezondheid.

 

Wat ervaar je met een gezond en fitter lijf?

- Meer energie voor de leuke dingen in je leven.

- Ruimte om van je (klein)kinderen te genieten.

- Dat ene jurkje dat weer past.

- Energie om te bewegen, zodat je de juiste stofjes in je lichaam aanmaakt

Jezelf beconcurreren

Je brein houdt van de ‘gebaande paden’. Oftewel, denken en handelen zoals je dat altijd deed. Als je met mij werkt aan een gezondere leefstijl, wordt er in je brein een nieuw klein paadje aangemaakt voor het gewenste, gezonde gedrag. Als je dat paadje vaker volgt, wordt het vanzelf een snelweg en wordt het steeds makkelijker. Je beconcurreert dus eigenlijk jezelf.

 

Ik help je de juiste ‘wegen’ te kiezen. Dit door voor jezelf duidelijk te krijgen wat het gewenste gedrag is. Bijvoorbeeld: elke maandag en woensdag een half uur wandelen. En dan te kijken naar het alternatieve gedrag: thuisblijven.

 

Dan maken we inzichtelijk wat het alternatieve gedrag oplevert (de baten): uitrusten van de vermoeiende dag en niet hoeven haasten. Daarnaast kijken we naar jouw omgeving. Wie of wat strijdt ook om tijd en aandacht van jou waardoor het gewenste gedrag in het gedrang komt? Bijvoorbeeld je man en kinderen die je liever thuis hebben. En, heel belangrijk, we kijken wat deze prioriteiten jou opleveren. Bijvoorbeeld de instemming van man en kinderen. Of minder schuldgevoel dat je te weinig tijd hebt voor je gezin. Uiteindelijk gaat het dan om het antwoord op de vraag: welk gedrag wint de concurrentiestrijd? De uiteindelijke oplossing zou kunnen zijn: het compromis wordt dat ik op de maandagen een half uur ga wandelen en op de woensdagen kies ik ervoor thuis te blijven.

 

Mocht dit  gewenste gedrag toch niet plaatsvinden dan gaan we dat onderzoeken: welke strategie heb je nodig, zodat het gewenste gedrag wél de concurrentiestrijd wint? Hoe kun je het gewenste gedrag aantrekkelijker maken en het ongewenste gedrag onaantrekkelijker? Je zou dan bijvoorbeeld de wandeling van de maandag kunnen verplaatsen naar de donderdagochtend wanneer jij vrij bent en de kinderen op school zitten (en je dus geen schuldgevoel hebt).Op deze manier onderzoeken we telkens samen wat de mogelijkheden zijn. Want ‘denken in mogelijkheden’ is bij leefstijlverandering cruciaal. (Gebaseerd op Positieve Leefstijlverandering, Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom.)

Lekker in je vel

Wist jij dat je “gelukkig” en “gezond zijn” met elkaar verbonden zijn? Het is moeilijk te duiden of geluk voor gezondheid komt of andersom. Maar zeker is wel dat gelukkige mensen langer leven. Ik heb informatie uit de cursus “Wetenschap van welbevinden” (science of wellbeing aan Yale) opgenomen in het werkboek. Een van de belangrijkste lessen is dat een gezonde leefstijl makkelijker vol te houden is wanneer je lekker in je vel zit.

“Wanneer iemand geen duidelijke dwingende noodzaak heeft om te veranderen, zal hij/ zij bij de eerste de beste hindernis de verandering loslaten.”

Zet je nu in voor een gezondere leefstijl en vraag mij om ondersteuning. Regel een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij en ontvang twee tips die je direct op je eigen leefstijl kunt toepassen.

tmp review Minke.jpg

Minke

68 jaar, gezondere leefstijl & afvallen

"Ik beveel Jessica van Raalte van harte aan. Een paar maanden terug heb ik mijn voet gebroken en was daardoor een hele tijd aan de stoel gekluisterd, geen beweging, snaaien van verveling, met als gevolg een flink aantal kilo's erbij. 
Jessica heeft mij toen goede tips gegeven vooral lekker en gezonder te snaaien. Ook gaf ze aan hoe de maaltijden zonder pakjes en zakjes te bereiden, op natuurlijke basis met verse producten, meer groentes, minder vlees en met vezelrijke volkoren producten, waardoor je toch lekker snel vol bent.
Ook heb ik van haar lekkere recepten gekregen. Het gevolg is dat ik meerdere kilo's kwijt ben geraakt. 
Haar bedoeling is ook eigenlijk niet een dieet te volgen maar dat je leert lekkere en gezondere keuzes te maken zonder dat je steeds het gevoel hebt te moeten snaaien. 
Haar advies aan mij is op mij individueel afgestemd. Ik ben superblij dat ik mij heb laten adviseren door Jessica en kan haar dan ook van harte aanbevelen. Dankjewel Jessica."

bottom of page