top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Succesvol afvallen zonder diëtist, makkelijker dan ooit!

Bijgewerkt op: 12 feb.

Ken je dat? Je bent al jaren niet meer fit omdat je teveel kilo’s meesleept. Ondertussen heb je een hekel aan shoppen gekregen en word je steeds onzekerder. Je hebt al meerdere diëten met een diëtist geprobeerd, maar het succes was altijd tijdelijk. Hoe zou het voor jou voelen als het nu wel lukt en het resultaat blijvend is? Op shakes, maaltijdvervangers en blaadjes sla leven is niet vol te houden. Het is ook niet gezond en werkt op de lange termijn zelfs averechts. Toch lukt het sommigen blijvend gewicht te verliezen. Leer waarom diëten niet werkt en vooral wat wél werkt.


diëtiste-Enschede-Jesscia-van-Raalte

Waarom diëten niet werkt

De nadelen van diëten, poeders, pillen en maaltijdvervangers zijn legio. Ten eerste is het gewoon niet leuk om een reep of saaie salade te eten terwijl iedereen om je heen van een lekkere maaltijd geniet. Daarnaast zijn de dieetproducten behoorlijk duur. Ten slotte, en dit is de het belangrijkste: je wordt er niet gezonder van en komt na afloop zelfs sneller aan. Met het dieet heb je jouw lichaam in de ‘hongerstand’ gezet. Hierdoor wordt elk hapje nog meer dan voorheen in vet omgezet. Bovendien ben je spiermassa kwijtgeraakt, terwijl spieren nou juist ook in rust calorieën verbranden!

Als een dieet niet werkt, wat werkt dan wél?

Je gedrag en mindset veranderen! En: álle facetten meenemen die van invloed zijn op jouw gewicht, zoals jouw slaappatroon en hormonenbalans. Een gezondere leefstijl voelt voor jou misschien als abracadabra en erg ingewikkeld…. maar met de juiste begeleiding van mij in plaats van een diëtist is dat zeker niet het geval! Mijn methode begeleidt jou hierin van A tot Z. En dat alles op een positieve en dus motiverende manier.

Positieve methode voor "diëten"

Ik zorg sowieso dat er altijd ruimte over blijft voor iets dat jij lekker vindt. Positiviteit is belangrijk, dat geldt voor elke stap die we samen nemen. We kijken dan ook vooral naar de mogelijkheden die je wél hebt. Met mijn methode creëer je rust voor jezelf. Wat diëtisten, bladen en het internet ook roepen, dat kun je loslaten. Ik leer jou wat wél en niet werkt.


Uniek "dieet" programma

Mijn leefstijlprogramma verschilt van andere methodes van diëtisten doordat ik op een positieve wijze kijk naar álles dat in jouw leven van invloed is. Mentaal, lichamelijk, jouw levenssituatie, jouw overtuigingen… Hierdoor wordt afslanken makkelijker én houd je blijvend resultaat. Samen nemen we ruim de tijd om stap voor stap die 15 kilo af te slanken. Na afloop voel je je gezonder, gelukkiger en zit je lekkerder in je vel.


diëtist-enschedeVerschil tussen een diëtiste in Enschede en een voedingsconsulent?

Als jij wilt afvallen, heb je vaak ondersteuning nodig. Is het niet voor de handige tips en voedingsschema's, dan wel voor een stok achter de deur. Hoe kun jij dit nu het beste aanpakken? Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en ook aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten. Het verschil tussen een voedingsconsulent en een diëtist is, dat ik als voedingsdeskundige veel weet over de verschillende voedingsstoffen en hun werking. Een diëtist richt zich op diëten. Heb jij bijvoorbeeld diabetes, dan ga je naar een diëtist Enschede. Het unieke aan mijn programma, is dat ik verder kijk dan voeding alleen.


Wat ik regelmatig hoor, is dat cliënten helemaal klaar zijn met magere diëten en een diëtist die met een vingertje staat te zwaaien. Nu zal dat heus niet iedereen zijn - ik ken zeker ook invoelende diëtisten in Enschede - dit wordt wel vaak genoemd.


Zelf houd ik ontzettend veel van eten. Mijn uitgangspunt is dan ook hoe je zo lekker mogelijk, zo veel mogelijk en toch ook nog gezond kunt eten terwijl je afslankt of op gewicht blijft.


En het mooie is, is dat jij met mijn ondersteuning leert wat jou saboteert. Vergeet de onmogelijke diëten en ‘quick fixes’ en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek via (06) 22 85 31 92 of info@jessicavanraalte.nl. Stuur anders een Whatsapp bericht via de knop rechtsonder op de pagina.
1.817 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page