top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Dé hamvraag in jouw leven

Bijgewerkt op: 4 dec. 2023

In deze wervelende tijd stel ik jou de volgende vraag: wil ik hier zijn op aarde? Voordat je onverwachte dingen gaat doen. Er is nog altijd zoiets als bel eerst 113 ... Zoals ik het zie, kun je deze vraag heel gemakkelijk beantwoorden. Het antwoord is namelijk ja. Anders liep je hier niet rond. Jouw entiteit/ spirit heeft er zelf voor gekozen. En dan krijg je een boeiende volgende vraag: Hoe ziet mijn leven op aarde er dan uit? Vooral voor energetische wezens kunnen de huidige tijden intens overkomen. Het is allemaal wel leuk en aardig dat het leven loopt zoals het loopt. Soms is dat anders dan gedacht. En dan betekent dat bijsturen naar waar je wél wilt komen te staan. Bij veel mensen kan het energiesysteem onder druk komen te staan. Op dit moment zie ik een samenloop van verschillende zaken: te veel ongezonde voeding zonder vulling, het darmmicrobioon (onze darmbacteriën) die onder druk staan door diverse oorzaken, ons emotionele systeem dat de afgelopen jaren (nog) niet heeft verwerkt. Laat staan intergenerationele thema's. Een gevoel van niet pluis hebben terwijl je er eigenlijk de vinger niet op kan leggen. Je wilt er ook niet naar kijken maar je voelt het wel. De verbinding die eigenlijk zo vanzelfsprekend zou mogen zijn, terwijl het enige dat we doen het creëren van afstand is. Weet overigens dat je in de natuurlijke staat van zijn je zelfs de vortexes in je lichaam kan voelen resoneren. Daar zou ik ons graag dichter bij zien. Voor dat resoneren heb je diepgaand vertrouwen in verbondenheid met de ander nodig en dat stond de afgelopen jaren onder druk. We kijken lacherig naar zaken die weinig standaard zijn, terwijl dat ons juist het meeste écht oplevert. En deze laatste is ook al zo afwijkend: het leven zou vol overvloed mogen zijn en we zien vooral iets anders.

Foto: Gerd Altmann via Pixabay Van zorgzaam naar zorg voor jezelf naar energiek zorgzaam 'XXL' Deze tijd vraagt erom dicht bij jezelf te komen. Te zien 'wat heb ik nodig?'. Dit betekent rust, tijd, ruimte en aandacht voor jezelf creëren. Waar sta ik en waar wil ik naartoe? Dat je vanuit een lage basisenergie jezelf de tijd gunt om te versterken door rust, ruimte en aandacht voor jezelf. Dat betekent dus ook leren omgaan met grenzen, jezelf een plaats gunnen en te kijken wat er binnen jouw mogelijkheden past. En het is zo weinig leuk voor je: dit betekent ook keuzes maken. Vandaar uit kijken, hoeveel tijd en geld kan ik mezelf gunnen om sneller of langzamer mijn pad te vervolgen. Zodat je vanuit rust zorgzaam 'XXL' wordt. Om 'XXL' te worden heb je het nodig om écht dichtbij jezelf te zijn, jezelf te bevrienden en te weten waar je voor staat. Ik ben er sterk voorstander van dat je bij jezelf voelt 'wat heb ik nú echt nodig'. En altijd zelf aanvoelen, dit wil ik wel en dat wil ik niet. Voor sommige dingen is er in dit leven plaats. En mogelijk vind je dat nog teveel polonaise of pas dat je zoiets hebt van 'mwah, misschien over tien jaar ofzo weer eens kijken'. Jouw voorland Weet dat als je nu niet voor jezelf kiest, er in de toekomst jou niet zomaar iets ten deel valt wat jou zint. Voor mezelf merk ik dat het leven voor mij kiest op het moment dat ik voor het leven kies en dat ik dan mijn eigen pad mag volgen. Waar uiteraard ook goede en andere zaken mijn pad kruisen, mijn interpretatie van 'anders' verschilt echter van menigeen. This world is our home

Als je gewend bent veel zaken letterlijk op te vatten, beluister dan de song van Douwe Bob "This world is our home."

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page