top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Druk, drukker, drukst?

Bijgewerkt op: 27 jul. 2019

Net voor jouw vakantie taai je 'm nog even aan. Deze uitspraak van Deepak Chopra kwam ik tegen. Uiteraard in het Engels. Interessant om 'm mee te nemen. Voorkom een burn-out gevoel. Als jij je realiseert dat elk moment waardevol is en niet vanzelfsprekend. In spirituele tradities komt het al naar voren. Je leven gaat heel snel voorbij, als een droom. Ja, elk moment wordt geboren en sterft zodra het gebeurt.

Jij kunt wel als een gek aan het werk zijn. Wees je echter bewust van het moment. Soms mag je andere keuzes maken. Ook als je het gevoel hebt, dat je geen keuze hebt. Daar ligt voor jou dan de grootste uitdaging. Hoe daarmee om te gaan? Vraag om hulp. Krijg je geen gehoor? Hoe krijg je dan wel gehoor? Als jij van je stokje gaat, heb je daar niks aan. Zorg dus goed voor jezelf. Je mag nee leren zeggen.


Op dit moment ben ik met een interessant experiment bezig. Met veel bezig zijn, eigenlijk alles willen doen en toch snor in mijn velletje blijven. Dit is uiteraard wel N = 1. Daar hoort nee leren zeggen bij. Hoe deden mensen dat vroeger anders? Toen werkten ze ook keihard. Alhoewel, toen werden ze ook minder oud. Weet dat het hebben van werk juist een geluksfactor is. Ook al roep je op je werk dat je graag zou willen niksen. Nog een keer: zorg goed voor jezelf. Wat heeft jouw lijf nodig? Wat heeft jouw brein nodig? En, deze gooide Deepak Chopra erbij in. Wat heeft jouw spirit nodig? Ik werk nog even door. Diegenen die op vakantie gaan, wens ik een mooie tijd toe. Met vooral veel ontspanning en rust. In het NRC een artikel: "Burnout? Natuurlijk heeft dat te maken met werk". Wel fijn dat je jouw werkgever straks op zijn/ haar zorgplicht mag aanspreken. Jij kan wel door hebben hoe jij het anders wil, wel zo prettig als je samen met je werkgever tot een oplossing komt. "Vanaf 2022 definieert de Wereldgezondheidsorganisatie een burn-out als een werkgerelateerd fenomeen, veroorzaakt door stress op de werkvloer."

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page