top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Houd jezelf een worst voor

Gezonder leven klinkt uit zichzelf niet echt aanlokkelijk. Je bent bezig met de lange termijn. En laat dat nu net iets minder interessant zijn voor jouw brein. Als ik hoor dat te zware mensen veel kans hebben om het loodje te leggen, ben ik me des te bewuster dat het handig is om mijn brein te prikkelen.

Vandaar de titel 'houd jezelf een worst voor'. Veel mensen richten zich op korte termijn. Even 'pijn lijden', gewicht verliezen en dan weer 'losgaan'. Daar zit 'm de crux. Ga voor genieten, lange termijn, ja, andere gezondere keuzes maken die wél bij jou passen. Dus stop met denken als, 'sh*t, die zak chips trok ik leeg en nu is alles voor niets'. Je mag denken, 'goh, ik heb wel genoten van wat chips', (het liefst 1 handje max. 😉). En dan denken, mmm, dat was heerlijk. Hoe kan ik zoveel mogelijk genieten terwijl ik aan mijn gezondere lijf werk. Genieten verandert ook. Heus. Ik spreek uit ervaring. Kun je eerst bijna niet zonder koek, snoep, snacks of makkelijke maaltijden met veel toevoegingen. Na een tijdje denk je: 'Ik merk dat ik het eigenlijk niet eens meer super lekker vind'. Dan vind je de meeste soepen uit verpakking te zout of te 'chemisch'. Je merkt dat sapjes vaak maagzuur veroorzaken. Mijn gebit valt bijna uit elkaar (voor mijn gevoel en deels ook letterlijk) als ik bepaalde energybars neem. De wetenschap is het er in ieder geval over eens. Snoep, koek, snacks en (fris)dranken kun je missen als kiespijn. Het is aan ons om onze omgeving zo in te richten dat we ermee om leren gaan. Houd jezelf dus een worst voor. Dat je blij bent en dat je lekker eet als je bepaalde maaltijden of snacks zelf maakt. Daar help ik je graag bij. Heb jij het idee dat jouw genen je minder gunstig gezind zijn? Daar heb ik iets super gaafs voor. Meer weten? Bel (06) 22 85 31 92. Al dat denken en malen brengt mij niet verder. Ga het doen binnen jouw mogelijkheden. Dat sta je versteld van de uitkomst!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page