top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Ik dacht, ik beslis wel zelf

Dit opiniestuk deel ik met jou. Omdat ik merk dat je als mens onbewust zo gemakkelijk met je gezondheid omgaat. Ik dacht, ik beslis wel zelf. Ja, dat dacht ik. Bij ... het drinken van een flesje frisdrank. ... het eten van die snack. ... het eten van fastfood. ... het kijken van een aflevering. ... het doornemen van social media. ... het lezen van nieuws op Facebook.

Wat denk jij?

Bij het eten van frisdrank/ snack Een product dat door levensmiddeltechnologen lekker is gemaakt met een stuk neuromarketing erop -> en jij beslist zelf? Bij het eten van fastfood Precies gemaakt zoals jij het wil. Lekker makkelijk, geen omkijken naar, je rijdt ernaartoe en schuift het naar binnen. Op die locatie waar je moeilijk omheen kunt, dus je brein schreeuwt: eet dit nu! Bij het kijken van die aflevering Je kijkt naar die aflevering, met een cliffhanger nét voor het einde van de episode, móet je wel verderkijken. Tot je zat te bingewatchen. En je niet op tijd naar bed gaat. Bij het bekijken van nieuws op social media Het algoritme die bepaalt in welke bubbel jij leeft -> en jij beslist zelf? Extra uitdaging We kijken onszelf erop aan dat we bepaalde zaken niet kunnen/ doen. Je weet wat je tegenover je hebt?! Dan is het een extra uitdaging om al jouw gezonde leefstijldoelen wél te behalen. Skip de strijd die je voert met je lijf. Geloof in jezelf en in jouw gezondheid.

Ik beslis zelf en jij ook Ja, jij beslist wel zelf. Wees helder en weet bewust welke doelstelling jij hebt en wat de ander heeft. Die doelstelling lijkt heel mooi. In werkelijkheid is het de vraag of het je gezondheid baat of juist schaadt. Het is tijd voor jou en mij. Wil jij nu vitaler worden en leefstijlkeuzes maken die bij jou passen? Denk dan eens aan leefstijlcoaching in Enschede, Deventer of online.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page