top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Jezelf verslimmen

Op 7 juni 2023 schreef ik bijgaande tekst al. Ik kwam 'm tegen en dacht, ja, deze deel ik met jou.

Neem zelf je gezondheid bij de hand. Dat is de les die ik als tiener leerde. Niet dat ik daar meteen wat mee deed. Nu steeds meer mensen overgewicht krijgen, is het voor jezelf handig na te gaan wat er binnen jouw vermogen ligt om op te pakken.


Ja, er is medicatie. Echter, alle medicatie beschouw ik als suboptimaal. Gebruik je een medicijn, dan heb je vaak een waterval aan andere medicatie nodig. Iets minder handig voor als je top lekker in je vel wilt zitten en mogelijk op termijn los wilt gaan met je XXX brein. Jij maakt uiteraard zelf keuzes in overleg met je (huis)arts. Je kunt mij zien als enthousiaste preventiepilaar die een poot uitsteekt en je het liefst voor de modder weghaalt :).


Houd altijd in je achterhoofd dat je wordt beïnvloed aan alle kanten. Ook als mensen het beste met je voor hebben, hoeft dat niet te betekenen dat dit voor jou de beste keuze is. En wees je ook bewust dat je in je eigen bubbel met eigen informatiebronnen leeft.

Daarom is het handig steeds meer op je onderbewustzijn te varen en rationeel afwegingen te maken. De verbinding tussen hart, hoofd en handen.


Welke vragen kun je meenemen?

Wat wordt er niet gezegd?

Heb ik het totale plaatje compleet?

Lees tussen de regels door.

Wat zijn voordelen?

Wat zijn nadelen?

Stel vragen.

Welke keuzes maken andere mensen die jij als succesvol beschouwt? Wordt diegene daarvoor betaald? Dan hoeft dat zeker niet de beste keuze te zijn. Soms kan het slim zijn om zijn/ haar/ hun verdienmodel te ontrafelen.


Kijk buiten je bubbel. Hoe kijkt de wetenschap hiernaar, wat komt er in de media naar voren. Wat blijft juist buiten de media en hoe denken mensen met een totaal andere kijk hierover?

Wat is zijn of haar credibility?

Wordt er iemand zomaar gecanceld en waarom zou dat kunnen zijn. Weet dat nooit iets zwart of wit is. Ook al wil jouw brein dat het liefst wel.

Stel dat iemand altijd moord en brand schreeuwt en de twintigste kijk je niet meer, dan kan het maar zo zijn dat er toch een moord of brand is waar je wat mee moet.


Maak dan je afweging. Onderzoek komt namelijk ook met voortschrijdend inzicht en nog steeds zijn voor een heleboel producten die helemaal top zijn nul onderzoeken die schreeuwen dat je dit het beste kunt nemen.


De toekomst vraagt steeds meer van jou. En als jij de industrie voor wilt zijn, is het aan jou om het heft in handen te nemen. Ook al kijk je het liefst weg en laat je oplossingen aanleunen.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page