top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Leren omgaan met emoties

Vol gevoelens, zo vol pijn want ze mogen er niet zijn ik timmer ‘m – bij wijze van – liever op de bek want hij voelt aan als gek verklaren kan ik ’t nie gevoelens zijn namelijk moeilijk te vatten in woorden en dat deze mij verstoorden omdat ik ’t moeilijk vatten kan en die ander kijkt mij raar aan wat is dat een rare snoeshaan zijn trui staat mij niet aan doe toch lekker mee met zuipen, dan zijn wij tevrêe omdat ik me met een drankje op losser voelen kan dus daarom zit de drank in de man want blijkbaar ben ik en die ander alleen speciaal in een dranklokaal vermag ik die ander te kiezen en te zien zoals hij werkelijk is en dat is soms geen kattenpis want eenieder heeft mooie kanten heel veel en het enige waar we ons op focussen is het gekrakeel van alles dat net een tikje anders is hup, vort ermee ik doorzie wie jij bent en trap op jouw als jij lager bent want vol gesnuif kan ik laten weten ik ben populair ik heb de smoel, het lijf en bulk van het geld en jij bent minderwaardig en daarom vind ik je niet aardig zo gemakkelijk hoe je andere mensen daarmee wegzetten kan zij kruipen wel in een hoek en waar blijf je dan als ’t gedaan is met de pret? te oud voor armcandy, te tam in bed kan ik mij niet beter verbinden met iemand zoals hij werkelijk is? of met de verbindende factor in ons leven is dat dan toch frequentie? zoals Einstein ons liet weten hij was ook gewoon man en pas later zagen we ‘m als extraordinair, man gaan we nu toch allen zweven en vinden we verbinding op harmoniërende wensen in ons leven we willen ons gehoord voelen, gezien worden om wie wij werkelijk zijn mag ik dan laten zien wie ik werkelijk ben? mag ik jouw blik verwachten zonder oordeel, totaal zen? want ik voel namelijk hoe jij denkt al die energetische wezens raken total loss door onoprecht gezwets marketing boeken staan helemaal vol over hoe alles te brengen aan de mens is dat dan ook zijn oprechte wens heeft zij die zooi nodig dan? nu een paar generaties verder, wordt ons gepresenteerd ontwikkelen zonder zielsgevoel, ons hogere zelf daarmee is de mens die ’t onderspit delft of is het toch ons bewust zijn dat ons verlaten kan want bepaalde ontwikkelingen waren niet zozeer verlossing voor ons lijf ons darmmicrobioom naar de klote geholpen door een vreetfestijn van alles dat niet ons lijf dient, wel de pijn onze chakra’s en aura zitten compleet dicht is dat verlicht? onze hormonale systemen op hol geslagen door drugs of heet dat medicatie in deze tijd natuurlijk, ik ben dankbaar voor veel ontwikkelingen en soms vraag ik me af, zijn we niet beter af terug in de tijd? en continu eten want de angst dreigt, het eten is op en we zijn obees te mager, what the f*ck. verstoken van rust, de tijd nemen en onthaasten dan jagen we ons over de kling want FOMO is teveel ons ding afgebrand leven we door de dag of ben ik levende dood, is dat alles dat ik vermag

‘k zal ’t toch niet weten, ik leef bij de seizoenen telkens weer want dat geeft mij rust heb ik mezelf wakker gekust? want elke keer zag ik een grote beer op die weg god, wat voelde ik me daardoor slecht is stress dan alles wat er mag zijn in mijn lijf? of mag ik kiezen voor rust telkens weer? ben ik dan een lord of worship ik dan de ‘verkeerde’ kant van het verhaal en weet dat rust betrachten niet altijd gemakkelijk is in een gezin en daarom verblijf ik bij mezelf want die woede, dat verdriet, die intergenerationele pijn ik wou dat dit veel gemakkelijker zou zijn dat zou ik het liefst in ‘goede’ banen leiden terwijl het echte leiden ligt besloten in geleid te worden door de ander ik mag er toch ook zijn toch, is het niet? of is een voetveeg worden mijn hoogste lied? ligt daarin besloten, mijn pijn dat we er voor elkaar mogen zijn en we elkaar het licht in de ogen gunnen zou dat echt kunnen? vier sterk energetische wezens bij elkaar hoe kunnen wij leren harmoniëren en resoneren naar geluk? we hebben allen een eigen sterke kop mijn wil is wet wat ik vroeger leerde, is voor mij onhandig daarin leerde ik te dienen, mijn man bij die woorden slaat de vlam voor mij in de pan ik ben toch gelijkwaardig, een mens anders stel ik het liefst alles in de hens ho, ho, ik ben toch vriendelijk man ik verspreid liefde en licht hoe kunnen deze gevoelens naast elkaar bestaan dan? door te weten, ik mag mindful zijn ik ben meer dan gevoelens, emoties en pijn daarom richt ik mijn gevoelens op wat ik wél wil het kan allemaal naast elkaar bestaan want ik weet, het waait ook weer over toch dus adem ik in en uit ik probeer hen soms ook te instrueren dit werkt voor mij, het werkt helemaal top het is niet perfect, toch mogen mijn gevoelens er ook zijn van frustratie, ongeduld, waarom nu dit weer; zo anders is meer beter, fijn want ik weet, dit hoort bij het menselijk bestaan al kan ik soms denken, was ik maar ergens anders dan hier en toch weet ik, tussen de werelden zijn, dan leef ik mijn volle potentieel niet dus oefen ik, ik probeer te zijn in volledige rust van het zelf en weet, ik ben hier, ik ben nu en dat is goed volledig mijn emoties kunnen ervaren, in mijn systeem daarmee ben ik tevrêe Van Twente naar Limburg, 18 november 2023

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page