top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Verering van discipline?

De column van Renske de Greef vond ik super grappig. Vereren we discipline? Mmm, de maakbaarheid wordt op de schop genomen.


Tja, ik ben dol op maakbaarheid. Nu kom ik zelf uit een omgeving waarin je als vrouw alleen het aanrecht en het mogen ontvangen van kinderen als toekomstbeeld had. Nu koos ik ervoor dat ik dat anders wilde. Het leven was voor mij wel maakbaar omdat ik anders koos. Ik ging weg uit mijn dorp. Weg van alles dat ik kende. Je weet van tevoren niet hoe dat uitpakt. Voor mij was dat echter zo belangrijk, dat ik koos voor mezelf op mijn negentiende. Niet dat ik meteen het begrip 'maakbaarheid' zo voelde of heb gevoeld. En waarom kies ik vaker voor discipline? Omdat je meer kunt dan je zelf denkt. En zorg je dat er betere voeding en gedachten bij jou binnenkomen, dan mag je ook andere resultaten verwachten. En daar hoort ook bij dat je de dingen van je leven accepteert. Als 'voormalige' controlfreak is dat voor mij best een ding. Ik ken echter ook een andere kant van mij. Dat ik altijd anticipeerde op alle 'k-dingen' die je mogelijk kunnen overkomen. Dat kost ook veel energie. En ik kan je wel zeggen dat ik me beter voel door dat los te laten. Je hebt dus altijd een keuze. Een keuze om anders te denken. Diep van binnen weet je wel dat je met klem eten in ongezond voer nu niet meteen lekker kunt bewegen. En dat je toch wel graag met je (klein)kinderen energie wilt spelen. Hoe boks jij dat voor elkaar? Heb jij het geduld ervoor om langdurig aan gezondere keuzes voor jezelf te werken? En ja, van weinig slaap wordt je dik. Gun je lijf en je gedachten dus wat het nodig heeft. Bel (06) 22 85 31 92.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page