top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

En weet je, ik ben opgegroeid met het idee van een traditioneel godsbeeld, maar laat ik het vandaag hebben over dit gezegde: 'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.' Het is eigenlijk best grappig als je bedenkt hoe anders het nu is dan in de Middeleeuwen. In deze tijd voelde het voor mij alsof ik overal werd gevolgd. Als iemand iets fouts doet, het maakt niet uit of het nu recent is of tientallen jaren geleden, dan merk ik dat mensen meteen onder de loep genomen worden. Of is dat slechts een farce. En wordt er opgekeken naar goden en godinnen en zijn zij werkelijk vrij van elke blik.


Het is eigenlijk best uitdagend, maar laat ik hopen dat onze denkpatronen wat flexibeler worden in plaats van star. Laten we altijd compassie tonen voor anderen, ongeacht wat ze hebben gedaan. Natuurlijk mogen mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun daden, maar waarom zouden we iemand met een geweldige gave meteen volledig afschrijven? Mag ik vragen om als samenleving te streven naar evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie en de integriteit van ons lichaam te leren respecteren met alle waarde die het in zich heeft? Dat zou pas echt een verschil maken. Ik klink op een liefdevollere samenleving in harmonie. Op naar een meer liefdevolle maatschappij in cadans.

Met dank aan Kanenori via Pixabay

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page