top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Afvallen met black latte?

Bijgewerkt op: 2 jan.

Helemaal hip, hot en happening is black latte. Gemakkelijk afvallen. Dat willen we allemaal. En ondertussen blijven eten wat we altijd aten. En blijven drinken wat we altijd dronken. Een kind kan de was doen, toch? Mmm, wat is black latte en wat doet het (niet) voor jou? Welke ingrediënten? Op een willekeurige verpakking online staan de volgende ingrediënten: maltodextrin, demineralized whey, instant coffee, coconut extract, xanthan gum, activated charcoal (vegatable carbon dye), chocolate flavour, L-carnitine, coconut flavour, chromium picolinate. Wat zit er dus in? Ik pik er een aantal uit: Suiker Als eerste ingrediënt staat maltodextrine. Het belangrijkste ingrediënt is maltodextrine. Dat is een andere naam voor suiker. Zoet zal het naar verwachting wel smaken. Afvallen met suiker, mmm, dat is toch andere koek.

Houtskool Een ander ingrediënt is activated charcoal. Oftewel houtskool. Dan denk ik aan geblakerde stokjes hout. Inmiddels zijn dat kokosnootschillen of bamboe. De producent verhit deze tot extreem hoge temperaturen. En dan bewerken zij deze met stoom of hete lucht. (Bron: Consumentenbond) Dit kan gevaarlijk voor je zijn. In jouw darmen bindt het zich met vitamines of werkzame stoffen van medicijnen. En dan mis je dus die vitamines of je medicijnen werken niet meer (goed). L-carnitine L-carnitine zou helpen bij afvallen omdat het helpt bij de afbraak en het transport van vetten in ons lijf. En dat daardoor vetten eerder en ongebruikt ons lichaam verlaten. Voordat je naar de drogist rent, dit bleek alleen bij ratten te helpen en niet bij mensen. Weet dat veel producenten zich op zogenaamd 'wetenschappelijk onderzoek' baseren. Wat alleen betekent dat er ooit onderzoek naar is gedaan. Of die uitkomsten positief of negatief waren, blijft meestal in het midden. (Bron: Gezondr)

Wat heb jij nodig om langdurig af te vallen?

Werkt het? Reviews op een bekende site laten 1,6 ster zien. Zelf probeerde ik dit niet. Word jij echt blij van zulk soort producten? De snelle oplossing voor jouw 'probleem'? Ik niet. Natuurlijk, het klinkt allemaal zo mooi. Onthoud dat er leveranciers zijn met verschillende bedrijven. Het ene bedrijf verkoopt zoete en hartige tussendoortjes. Extra lekker gemaakt in een lab. Goed bewerkt zodat jouw lijf dit 'moet' eten. Het andere bedrijf biedt afvalproducten aan. Waarbij je hoopt weer in model te komen. Win-win voor die leverancier. En jij hebt het nakijken. Jou daag ik uit. Kijk verder. Is afvallen een uitdaging? Neem jij de tijd om weer in model te komen? Voed jij je lijf of vul je 'm en waarom dan? Met afvalproducten om jouw lijf te dwingen gewicht te verliezen? Je kunt ook met gezondere voeding heus kilo's kwijtraken in een bepaalde tijd. Bekijk juist hoe je dit volhoudt voor de lange termijn zonder diëtiste. Met jou ga ik graag deze uitdaging aan. Langdurig kilo's kwijt raken en centimeters verliezen? Bel (06) 22 85 31 92. Of download mijn toptips leefstijl in balans.

Mijn ervaring met afslankproducten is dat ik er eigenlijk geen een heb. Wat ik wel ooit een keer kocht als tiener was een supplement tegen puistjes. Een aantal jaren geleden - na twee zwangerschappen - baalde ik van mijn lijf. Toen besloot ik dat ik met gezonde voeding èn de 80-20 regel (met wel ruimte voor ongezonder voer) wilde afvallen. Deel je ervaring met afslankproducten hieronder.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page