top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Harmonie in alle relaties

Bijgewerkt op: 14 sep. 2023

Hoe krijg ik mezelf nu lekkerder in mijn vel? Dat is de hamvraag geweest in mijn leven. De volgende informatie die ik met je deel is weinig standaard. Toch vind ik het belangrijk informatie over mijn levenswerk te delen. Mijn uitgangspunt is altijd geweest dat eenieder hierin eigen keuzes maakt in harmonie met het leven. En ik zie dat ik totaal mezelf mag laten zijn. Het is zo fijn zo zonder ladingen en emoties in complete harmonie. Dat ik alles er mag laten zijn, ieder met een eigen rol. Graag wil ik je het beeld van een witte roos meegeven. Deze staat voor echte liefde, puurheid, waardigheid en reinheid. Hoe mooi zou het zijn dat je daar meer naartoe mag gaan? En dat je je emoties mag ervaren compleet zoals ze zijn? Met janken, vreugde, verdriet en blijdschap? Met een glimmende hemel die je toelacht? Ik ervaar dat ik dit blog toch mag herschrijven. Is dat nu voor de derde maal? Of gun ik mezelf die ruimte om mijn plaats in te nemen en de gedachten in harmonie met de ander te leiden? En hoeveel malen dat is prima toch. Van balans naar harmonie, dat is prettiger toch? En wat te denken van XXL? Gewoon normaal doen brengt zoveel meer rust. Ook al ervaar ik het leven als op het toppen van mijn zen zijn. Ik stuur jou een ingekorte versie door ChatGPT hier onderaan. Ik begrijp dat de een liever leest dan de ander. En dat is helemaal prima. Alle talenten mogen er zijn. Ervaar de tijd die hierbij past. Want alles vond al plaats. Waarom deel ik dit met jou? Graag verbind ik alle prangende thema’s van dit moment met elkaar. Hoe kan ik me nu lekker in mijn vel voelen zitten terwijl de wereld in brand zou staan? Ik roep jou op om je zo lekker in je vel te voelen zitten, dat je mee kunt werken aan een zorgzamere wereld waarin vrouwelijke en mannelijke energie meer met elkaar in harmonie is. Het liefst één met wereldvrede of de mooist mogelijk passende optie. Hierbij jas ik er een paar stellingen doorheen en uiteraard houd ik van vrije wil. Ik maak graag chocola van de wereld, jij toch ook? En ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Gewoon met een ‘gleusien woater’ (glaasje water). Of is het toch de wind of zon. En weet je wat, ik houd van aarde(n). De levensbrenger van geluk. En mag ik nu dan eindelijk uitrusten, bij die levensboom. Of gaan wij weer dansen met elkander om die pijler van geluk. Ik vind het fantastisch om dit met je te delen. Al vind ik het reuze spannend omdat ik mijn kop boven het maaiveld uitsteek. Of zoals Margriet Taams zegt, dat is goed want dan zie je in ieder geval de maaimachine aankomen. En misschien herinner ik me nog aan die korenschoven, daar op het land van mijn voorvaderen. Verder is het voor mij een uitdaging aangezien ik jou voor ogen houd dat je van bestaande denkbeelden mag losweken. Mensen houden van zwart of wit terwijl ik meer van vijftig tinten grijs ben. ‘Eng, bang en spannend’ is iets wat ik altijd meegedragen heb. En ik herschrijf dit nu naar 'het is wel goed, avontuur en plezier'. Want alles is slechts een lading, diep van binnen of toch net buiten, alles komt goed. Dit is geschreven voor mensen die van ‘hel en verdoemenis’ naar ‘harmonie en plezier’ willen gaan. Ik snap dat door dit te delen het in zichzelf een aantrekkingskracht heeft. Al hoef ik alleen verantwoording aan mezelf af te leggen. Ik weet dat mijn intenties zuiver zijn. Mijn uitgangspunt is voor het goede van allen. En ik weet dat ik met mijn energie mensen gemakkelijk aantrek. Door vrienden te worden met mezelf, werd ik zachter voor mezelf en die ander dan ik ooit voor mogelijk gehouden had. Het is natuurlijk goed dat je je emoties een plek geeft. Echter, deze door en door en door te blijven kauwen, dient dat jou echt of zit je pijn te marineren? Zoals ik ben opgegroeid in de zwartekousenkerk dat je als vrouw onderdanig mag zijn aan de man. Als jij dat prima vindt, is dat fijn voor jou. Maar ben je daar echt echt prima mee of is het stiekem een tikje anders? Ik zie mensen pijn lijden als ik deel dat iemand anders iets meemaakte wat minder gezellig was. Het brein gaat met je aan de haal en bedenkt hoe jij je zou voelen als je dat ook zou beleven. Of hoe je dat allemaal kan voorkomen. Je ervaart woede, hoe kan het dat … dit heeft gedaan. Wat een … Of zoals ik gisteren nog meemaakte. Iemand deed zich pijn aan zijn voet. Tijdens de rust ging hij op een bankje zitten. Ik zag een handschoen liggen en maakte een opmerking richting hem. ‘Hé, als je nog een handschoen nodig hebt …’ En hij antwoordt: ‘Ja, ik dacht, ik ga toch maar even zitten. ‘ En kijkt nog eens extra naar zijn pijnlijke voet. Mogelijk ondertussen denkend, ‘wat zal ze wel niet denken’… Ik had het over heel iets anders😊.

Ik gebruik in dit blog ook woorden waar ik eigenlijk jeuk van krijg. Al die liefde en het hart, foi, wat een ‘gezeur’ eigenlijk. En ik weet dat dit ‘gezeur’ noodzakelijk is om te mogen ontvangen wat je voor ogen hebt. Ik heb keihard gewerkt om te komen waar ik nu sta. En ik ben er volledig klaar voor om vanuit flow te leven. Dat is zo’n leap of faith zoals Pink zingt in trustfall en Douwe Bob in this world is our home. Ik ervaar dat bepaalde dingen voor mij en bij mij werken. En gezien de tijd zou het mooi zijn als iedereen als een ‘donderse haas’ aan de gang zou gaan. Als je alleen al positiever in het leven staat, geeft je dat al veel gemoedsrust. Als je een ietsepietsie ervaart van wat er mogelijk kan zijn, dan is dat goud. Als ik namelijk voorbij het standaard ga. Waarbij ik denk aan meerdere levens. Met meerdere universums en parallelle universums. Stel dat incarnatie een gegeven is, dan zet dat het huidige denken op z’n kop. Dan kun je jezelf de vraag stellen: ‘waarom ben ik hier op aarde’? Dit maakt dat je je denken zo mag draaien dat je zoiets hebt van, hoe maak ik het in plaats van kommer en kwel een plek waar ik me wel senang in voel? Vanuit de standaard blik is er moeite, pijn en verdriet. Echter, dat is bijna altijd de les van een ander. Zo ontzettend veel invoelende mensen leven buiten zichzelf. Ik ervaar dat alsof je als het ware 'alleen maar'de balk in andermans ogen (het verdriet en de pijn van een ander) ziet terwijl je juist aandacht dient te hebben voor je eigen pijnen. En je hoort het niet en je voelt het niet en al jouw pijnen worden als fysieke pijnen ervaren door al die mensen die zo gevoelig zijn. Ik ervaar het als heel normaal dat zij zo zijn. En ik zie dat velen hen een label geven. Wat ik graag meemaak is dat jij zo krachtig bent dat jij vanuit het goede in verbondenheid met jezelf jouw naasten ook op emotioneel vlak kunt ondersteunen met waarborging van jouw eigen energieniveau. En ik ervaar al zo'n verschil dat als ik dat voor mezelf oplos, dat ik niet kan begrijpen dat ik dit niet eerder ervaarde terwijl ik alles 'goed' deed. Ik gun het jou om jouw visionaire blik te ervaren. En dat jij alleen nog kiest voor hetgeen jij wenst. In harmonie met de ander, zodat er een gedragen uitkomst volgt. En als je zin hebt, kun je deze doortrekken naar ‘het dragen van de wereld’ (als dat écht jouw plek is). Want al die dragende mensen zie ik liever in hun kracht waarbij de enthousiastelingen hun inner genius mogen loslaten.


Ik ervaar dat er zoveel onrust in jezelf en in de ander huist. En mogelijk ben je er goed in die onrust van de ander te voelen, over te nemen of bij jezelf tot uiting te laten komen. En als jij het niet terug kunt geven en je slaat het in je eigen lichaam op, hoe goed voel jij je dan echt? En ik ervaarde dat als ik die frustratie - het komt op mijn zintuigen over als overheersing door de mannelijke energie - van de ander voelt, ik dit overneem en we samen boos zijn en het enige dat ik wilde was écht gelukkig, hoe dient dit ons dan?

Daarnaast denken velen van ons het product te zijn van afkomst, geslacht en wat we mee hebben gemaakt. Wat ik heb mogen leren mee te nemen is mijn naam, de datum van vandaag en de plek waar ik nu ben. Zodat ik een stille observeerder van de stilte in mij kan worden.


Dit snijdt thema’s aan van kind denken naar volwassenheid groeien. ‘Ik weet het niet, ik kan het niet, ik durf het niet’ naar ‘ik probeer, ik oefen, ik kijk waar ik uitkom en ik probeer het nog een keer’. Waar ik vanuit rust alle voor- en nadelen van bepaalde acties beoordeel. Soms lijken dingen sneller te moeten gaan. Is dat echt zo? Ik neem liever die pas op de plaats en neem de tijd om vanuit alle denkbeelden (van mensen uit alle lagen van de samenleving) een beoordeling te doen. En van reddingsdrang naar mensen in volledige vrijheid eigen keuzes laten maken. Ik merk dat nu ik me super bewust ben van mijn eigen energie, ik intuïtief de beste keuze aanvoel. In mijn geval kon ik eindelijk aandacht geven aan mijn innerlijke kind. (En het voelde alsof mijn innerlijke kind liep te ‘mauwen’, ik ondersteunde mijn lijf toch en ik kachelde door om mijn doelen te behalen. En ja, die negatieve selftalk zit zo diep, het voelde zo verweven met mijn kern dat ik heb lopen janken om het weg te krijgen. Thank de godinnen dat ik mijn chakra's en aura zo krachtig heb dat ik mezelf bijna van de sokken blaas. En ik ben een master in harmonie dus ik herpak mezelf wel. En hoe voel ik me nu nu ik die 'klote' emoties loslaat. Pas nu durf ik mijn bek open te trekken en mijn werkelijke verhaal te delen. En ja, vanuit mijn oude zelf kostte dat onnoemelijk veel kracht. En ja, ik vind het spannend om die harmonie te bewaren. Want ik weet hoe door de eeuwen heen vrouwen zijn benaderd. En toch kies ik voor mezelf in acceptatie, het er te laten zijn en te doorvoelen wat ik wél voor ogen heb.


Dit is een langere route en ik merk dat ik er een bepaald basisenergieniveau voor nodig heb om elke keer zaken op te lossen. Het resultaat is echter fantastisch. En ik weet dat ik kan losgaan want er zijn 7 (of 13) chakra’s met daaronder 48 niveaus om te helen. Dat betekent dat het een proces is van jaren. Het voelt bijna aan als wrikken in mijn lichaam. Met vrije wil adviseer ik eenieder wijs te kiezen. Want ik wil graag dat alle vrouwelijke energieën levendig blijven. Het vergezonden van mijn leefstijl begon met de basis. En die basis is voldoende slaap, water en bewegend buiten zijn. Uiteraard maak ik op voedingsgebied ook keuzes. Soms zeg ik weleens, dat valt toch wel mee. Mindset lijkt bijna belangrijker dan voeding. En wat ik ervaar als ik een tijdje iets minder braaf eet, ik dit bemerk in mijn buik en darmen. En laat dat nu net ons hara = krachtcentrum en het huis van ons immuunsysteem zijn. En ik ervaar dat die mindset zo fokking belangrijk is om aan de gang te gaan en om door te gaan terwijl ik het liefst wilde ophouden. En ja, ik kies ervoor om mijn biologische robot zo optimaal mogelijk te houden. En voelde ik mij de afgelopen jaren als een roepende in de woestijn? Ja, en denk ik nu van 'dat had ik toch gezegd'? Nee. Ik denk. Elke dag is een nieuwe dag om te kiezen (en ik vertypte me door te schrijven zieken, ahum).


Hiervoor adviseer ik om ook te kijken naar gezondheid door een andere bril. Het is juist fijn als mensen breder kijken dan hun neus lang is. Waarom? Omdat zij je helpen een andere blik te krijgen. De gezondheidszorg mag van iedereen is naar de ‘k’ naar het sjamanisme, positieve gezonde leefstijl en Germaanse geneeskunde toe. Dat is handig voor de tussenfase, om richting totale acceptatie van het zelf te gaan. Om in de benen te blijven. Want zoals ik het ervaar, zijn er miljarden vrouwen die het leven eerder ervaren als 'heb ik dit nu verdiend' In plaats van het op het toppen van hun zijn te beleven. En ervaar ik dan die perfectie in mijn leven en in mijn omgeving? Nee. Ik weet dat is nog een lange weg en niet dit leven gegeven. In ieder geval weet ik waaraan ik kan werken. En ik heb de tools om mezelf te tweaken. Want ik gruwde ervan om die perfectie te leren loslaten. Die perfectie omvat namelijk het ultieme wereldbeeld. Waarbij zelfacceptatie masteren de reis is. Want weet dat perfectionisten de mooiste werelden neerzetten.


Ik heb me al verdiept in die positieve gezonde leefstijl (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Ik adviseer om juist ook andere gebieden waar amper of geen geldelijk belang bij zit te onderzoeken. Want het lijkt bijna alsof die vernietiging van hetzelf de afgelopen eeuw in een stroomversnelling geraakte. En ik heb mogen ervaren dat het geloof zeker ook goede punten kent. 'Ik ben in de wereld en niet van de wereld.' Die verbinding in samenzijn, is juist de kracht voor het leven. En dat in combinatie met de natuur is goud.

En ik ervaar toch dat als ik verandering omarm, ik verder kom. Op mij kwam het religieuze paternalistische denken als verrot over.

Ik vind het prima als je naar me kijkt en denkt 'laat maar lekker praten'. Ook dat heb ik tijdenlang gedacht. Niets voelt veiliger dan opgaan in de massa. Echter, als ik mijn diepste wezen verloochen, wie ben ik dan zelf? Voor mij betekent persoonlijke ontwikkeling iets anders dan voor een ander. Stem dus vooral op jezelf af. 'Ieder ander zingt zijn lied.' Onderzoek voor jezelf wat jou dient. Ik vind de opmerking van (ik meen) Liesbeth van Rossem > word je eigen onderzoeker heel erg mooi. Ik ervaarde dat ik dit voor mezelf kon creeeren op alle levensgebieden.


Ik ervaar dat je krijgt wat je verdient als je er puur energetisch naar kijkt … Het is super handig om te checken of iets echt van jezelf, van de ander, van de maatschappij is of dat het aangeleerd is. Maak er een spelletje van om te zien hoever je kunt komen.


'Je bent goed zoals je bent', ik ervaar dat als belijden met de mond. En ik weet dan dit mag resoneren in je lijf.

Leer jezelf bewust te worden of het écht jouw keuze is of dat jij voelt dat iets anders beter bij je past. Dan gaat het om het vrouwelijke en mannelijke deel in jezelf. Als jij heel sterk aanvoelt wat ‘jouw levensles’ is en je begrijpt het (nog) niet, dan kan het zijn dat je direct in de weerstand/ frustratie schiet. In mijn geval heb ik zeker een gezin dat mij dient😊. Ik zit zelf goed in mijn mannelijke energie (want hé, daarmee kon ik mij de afgelopen decennia staande houden). Echter, voor mij is volledige vrijheid ook een belangrijk thema. Als ik dit verbind met mijn lichaam, dan merkte ik dat mijn gelijke in het gezin die ook van vrijheid houdt en haar mannetje staat ikzelf een probleem heb. Aan de ene kant wil je die vrijheid geven en aan de andere kant wil je ‘opvoeden zoals het hoort’ dus gechargeerd ‘luisteren, zal je’. Echter, daar kun je eigenlijk helemaal niet tegen. Dat is lastig. Dan bemerk ik die nerveuze energie in mezelf en schiet ik meteen in de weerstand. Op mij komt het over alsof die levensles midden in mijn gezicht wordt gedrukt. Daar raakte ik direct gefrustreerd en boos over. Aangezien ik heb geleerd mijn emoties in te houden én ik behoor lief en aardig te zijn, dan kwam ik op maar twee mogelijkheden uit: of ik ging er met de ‘botte bijl’ tegenaan (= iets mag niet anders wordt je X ontnomen > met Ipads inhouden werkt dat wel goed 😊) of ik dacht van teveel moeite om hier energie aan kwijt te raken dus ik liet het gaan. En dat betekent lieve kijkbuiskijkers dat mensen die hoog in de mannelijke energie zitten wegkomen met dingen. En die beste mensen snappen er ook geen reet van als iemand die hoog in de vrouwelijke energie zit, loopt te ‘klagen’ (wat ons goed recht is) dat over hun grens heen wordt gewalst. En dat kan dan een negatieve kant op spiralen.

En ik ervaarde dat als iemand in mijn omgeving goed in de vrouwelijke energie zit, die persoon direct in mijn allergiezone komt. Zoals bij dat ‘kleine meisje’. Dat 'kleine meisje' bouwde zich om tot 'grote vent' en voelde zich stikongelukkig. Want hé, hulp vragen, dat was toch zo'n mooi verhaal in een boek op school. Samen een tent opbouwen. Goh, dat is mooi. En wat ervaarde ik, jij bent een vreemde pias, ik vertrouw jou niet. Dus ik hielp mezelf. En ik weet ik kan dat super goed. Dus dat 'to the rescue’ gedrag mag er gewoon zijn. En als we elkaar nu helpen om daar vrouwelijk zelfleiderschap aan te knopen, komt het helemaal goed. Hoe kun je jezelf daarin ondersteunen? Ik ervaarde dat ik met mijn innerlijke kind mocht gaan werken. Meerdere keren op verschillend vlak. Het innerlijke kind wil zich gewoon veilig voelen. En hoort en voelt het liefst ‘alles komt goed’. En weet je hoe ik me optrok aan de woorden van die premier, ik meende Lubbers, hij straalde een vriendelijke vader uit. En hij liet mij voelen het komt wel goed. En weet je hoe ik me een paar jaar geleden voelde. Beleden door een religieus politiek leider, een verbinder tussen geloof en politiek. 'Ik weet waar je huis woont.' En weet je hoeveel verdriet ik ervaar dat de realiteit soms anders is dan de échte realiteit. Welk woord was het mooiste teken van liefde? Was dit een teken aan de wand? Want ik weet, elke gebeurtenis heeft een reden. Want ook iets dat slecht lijkt, kan ten goede keren. Ik stond op en dacht er is meer. En goed of slecht is maar een label. The eye of the beholder is the key. Ik dien hem en hij dient mij en zo dienen we allemaal elkander. Ik maak graag die pas op de plaats en neem mijn ruimte in. En ik weet dat elk persoon dezelfde wensen en behoeften heeft. Ongeacht ras, geslacht, kleur en weet ik allemaal niet wat? Elk persoon wil altijd gezien en gehoord worden. En daarvoor ervaarde ik dat ik rust in de kont nodig heb. En wist je dat de sterkste leiders blijven? Omdat zij weten dat vluchten geen zin heeft. Want ik weet, je neemt altijd jezelf mee. Omdat jouw innerlijke kracht ten goede of ten kwade kan strijden. En ik ervaarde dat toen ik op mijn negentiende dacht. Tabé, ik vind dit weinig gezegend. Ik vertrek naar Zwitserland. En dat ik me daar ook weer dat kleine meisje voelde? En dat die zogenoemde gehandicapte personen in ieder geval wel eerlijk zijn. Dat ik voelde of ervaarde wat ze dachten. En dat het goed was? Ik woonde daar eigenlijk als vluchteling, ik kreeg geen groene kaart. Toch ontving ik mijn pensioen. Ik was blij dat mijn collega mij ondersteunde en samen openden wij een bankrekening voor mij. Ik ontving er uiteindelijk zelfs twee. En daar bij die Franse landsgrens hield die douanier mij staande en vroeg wat moet dat nu. Ik vond het berespannend en ik zei ik ga terug naar mijn familie tijdens Pasen. En later kwam ik terug. Daar bij dat Meer van Genève - Lac Léman, ontmoette ik een dame, moeder van drie kinderen. Zij vertelde mij over de Bijbel en zij vertelde mij dat de interpretatie haar dat vrededragende gevoel gaf. Haar man werkte bij CERN. Reuze spannend vond ik dat. Al die deeltje, wow, ik wilde dat ik dat bestuderen kon. En al die deeltjes zitten eigenlijk in onszelf.

En wist je dat die rust in de kont zo'n uitdaging is om te ervaren? Dat de oudere generatie in ieder geval wel weet hoe het hoort? En weet je dat een bijna 80-jarige mij vertelde dat ze vindt dat helemaal niemand meer echt luistert? Want nee, ik zie velen verkeren in een zombie state of mind. Ik zie dat je een zombiefilm nodig hebt om te lachen terwijl je écht en werkelijk kunt lachen? En weet je dat ik zie dat zij in hun hoofd bezig zijn met de volgende actie, klus, kick of afspraak. En zij zien geen ander meer dan de frutselige zooi waar ze mee bezig zijn. En is dat nu leven als relaties het belangrijkst zijn om te ervaren op deze aarde?


En wist je al dat de huidige wereld vol is van ego’s? En weet je hoe ik me voelde toen ik toch begon met meeschreeuwen? Ik weet nog hoe ik me voelde toen ik als klein kind al startte om me staande te kunnen houden. En wist je dat ik me eigenlijk geborgen wilde voelen? En dat terwijl ik wist dat er voor me gezorgd zou worden van wieg tot graf. En wist je dat alles zo verheerlijkend(?) veramerikaniseerd is? En dat alle ouders vanuit hun pijnen hun jongeren alleen nog maar meer pijnen meegeven? En wist je hoe de wereld zich voelt onder die beknepen energie met denken in 'er is nooit genoeg, het is nooit goed genoeg'? En wist je dat ik als tiener psoriasis kreeg dat zetelt in de darmen en voortkomt uit stress? En wist je al dat ik door mijn leefstijl aan te passen en mijn stress aanpakte ik klachtenvrij ben? En weet je hoeveel geld ik daarmee de maatschappij bespaar in plaats van volgevreten oud te zijn, me omwentelend in mijn pijnen en verdriet en de zorgkosten finaal de pan uit te laten rijzen? En weet je hoe ik me voel als ik zie dat iemand dat ondergaan moet terwijl het zo anders kan zijn?

En wist je wat ik mocht ervaren, dat dat meeschreeuwen tegen mij werkt. Want ik kan niet liegen tegen mijzelf – eenieder kijkt dwars door mij heen. En wist je al dat als ik volledig in harmonie ben het voor mij het meest logisch is dat ik hier geen lichamelijke klachten van ondervind? En wist je al dat ik dit voor mezelf omturnde en nu op het toppen van mijn zijn floreer? En wist je al dat de aarde nu waarschijnlijk een hogere frequentie heeft? En wist je al dat daardoor ‘zomaar’ aarden wat meer uitdagend is. En wist je al dat dat voor energetisch gezegende (en gepijnigde) mens zoveel kansen biedt? Dus ik zou zeggen, ga los met die leefstijl, je chakra’s en aura en ervaar wat dit voor jou doet.


Ik zou bijna zeggen dat deze egocentrische wereld wel een opschoonbeurt kan gebruiken. En ik laat de gedachteballon los dat er oude zielen zijn. Logischerwijs om harmonie te krijgen, zitten die sterker in hun vrouwelijke energie. Dit zie ik ook terug: vrouwenrechten, dierenrechten en er moet ruimte zijn voor alle meningen (terwijl dat laatste alleen maar zo lijkt op het oog).

Daar is nu wat turbulentie ontstaan. Mijn diepste wens is dat we met z’n allen de rust en kalmte kunnen bewaren. Die harmonie tussen mannelijke en vrouwelijke energie mag er snel komen. Dus houd in gedachten, wat je ook denkt, ‘hoe houd ik mezelf rustig en kalm’? En is tam eten, in verbinding met anderen, zoveel mogelijk volgens ons circadiaanse ritme volgens eeuwenoude natuurwetten dan niet te prefereren boven al die pendulums van afleiding en onrust?


Nu is er een kleine uitdaging: een gechargeerd beeld: de huidige mens is helemaal opgedraaid, nul rust in de kont, ziet geen mogelijkheden, veel is angst gevend en er zou geen geld zijn. Hoezo denken in overvloed?

De oude patriarchale maatschappij was misschien weinig vrouwvriendelijk. Echter, wel duidelijk.

Als vrouw had je een bepaalde plaats in de maatschappij, je had respect voor de mensen die ertoe deden ondanks hun zonden én het was een stuk rustiger. Je dácht er niet eens over om anders te denken of te overwegen dat je anders kon kiezen.

Op leefstijlgebied had je je bammetje, je sloofde voor je werk en alles was dichtbij. Rust, reinheid en regelmaat. Dit kon oersaai zijn. Echter, wel fijn voor energetisch sterke mensen. Anders denken werd de kop ingedrukt. Kan niet, mag niet, niet mogelijk. Als vrouw was het helder, jouw recht is het aanrecht. Je ging bij elkaar op de koffie en alles werd even fijntjes besproken. Zodat jij je bleef gedragen zoals het behoort.


Inmiddels zijn (zoals veel mensen het zien) voor de happy few de mogelijkheden eindeloos. Voor de gewone mens ook, alleen wordt dat over het hoofd gezien. De keuze is reuze, door alle plingetjes en contactmogelijkheden wordt je giga gek. En we weten van gekkigheid niet meer wat we moeten doen of kopen. Of juist de magerder versie.

Op leefstijlgebied kun je je de hele dag dooreten, je slaapt te weinig, continu gedoe dus geen rust aan je hoofd, te weinig vezels en weinig goede voedingsstoffen zijn funest voor je darmen.

Als vrouw werk je je uit de naad, jouw recht is nog steeds keihard werken. Én je mag (het voelt als moet) er nu ook nog leuk uitzien, een mooie carrière hebben, lieve kinderen hebben, alles goed geregeld hebben, over alle onderwerpen mee kunnen praten, leuke vriendinnenschaar. Tel uit jouw winst … Ja, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is wel een uitdaging om bol te werken als je laag in je energie zit of weinig geld hebt.


Als je uit een (voor je gevoel) minder bedeelde omgeving lijkt het dat de mensen met bakken met geld, het goed voor elkaar hebben. Zij hebben de mogelijkheid hun kinderen te ondersteunen met van alles en nog wat. En huren diverse hulp in. Echter, uit welk milieu of gezin je ook komt. Ieder huis kent z’n kruisje. Ook dat vergeten we soms met Instagramwaardige foto’s.


Als je écht wil krijgen wat je wenst, dan is het interessant om te zien hoe jij dit kunt aanpakken, zo heb ik mogen ervaren. En ik vind het een interessant gedachtenexperiment dat alle zendingsdrangwerkers, de mensen die al die zonden voor anderen opruimen, nu eerst eens hun eigen balken in de ogen opruimen. Lieve godin, je maakt je zo druk over een ander en de maatschappij en hoe alles naar de verdoemenis gaat. Echter, ik ervaar dat het opruimen van mijn eigen meuk en het loslaten van die shit mij letterlijk bevrijd. Niet alleen voor dit leven, ook voor alle andere levens.

En vandaaruit kijk ook ik rustig naar mijn gezin en directe omgeving. Ben ik prone to become the first European spiritual leader? Je ne sais pas. Ik zie wel. Ff kiek'n wat 't weurt.

En qua denken. Echt, verderkijken dan een neus lang is, is echt een gave. Ik vraag mezelf af: wat is nu eigenlijk data, wat zijn de parameters? Doe ik aan cherry picking en waarom zou ik dat doen? Wat zijn de onderhuidse belangen. Kan ik verderkijken naar diverse disciplines? Elke keer vanuit de vraag. ‘Dient het mij, dient het de ander’. Want als één lid lijdt, lijden alle leden mee … En vandaaruit mag ik mijn denken stil maken en vanuit rust en flow het leven ervaren zoals het is. Met de intenties die goed zijn voor iedereen. Zodat ik meerdere rollen zou kunnen pakken. Want ik weet één ding wel. Zelfontkenning is het grootste energielek of them all. En ja, soms doe ik meer betaald werk. Dan zorg ik meer voor mijn kinderen of als de toekomst het toestaat mijn ouders. Soms help ik bij een vereniging. En ik hoop voor jou dat je zoveel energie mag ervaren dat je nog veel meer aankunt. Wat ik echter zie gebeuren, en ik ben nu ongeveer halverwege dit aardse leven als ik mijn realistische pet opzet, dat vrouwen finaal door de ankers gaan. Opgepompt door ijdele zooi, om jong te zijn, om jong te blijven. En ik vraag me af of zij wérkelijk gelukkig zijn. Natuurlijk al behang of beschilder jij jouw hele lichamelijke toko, ik vind het gezegend. Ik zou het fijn vinden als het komt uit kracht in plaats van onderdanigheid. Je lichaam is een tempel. Ook daarin zie ik zovelen net als mij sloven om het goede te doen. En ik zeg nu, het stopt bij mij, het stopt bij jou. Alleen als jij dat wil uiteraard:). Want als jij namelijk door een verklote nervus vagus, onrustig door prikkels en bang voor al het andere (en ook die angst voor de natuur, really?) in je eigen kleine corner zit te koekeloeren. Hoe werkelijk gelukkig ben je dan? En als je te moe bent om een been op te tillen, terwijl beweging en beleving de basis van alles, hoe goed voel jij je werkelijk? Als jij in je kleine wereldje zit en daardoor niks aankunt. Hoe goed zorg jij dan voor de maatschappij? Want ja, misschien was er iemand die ooit iets tegen je heeft gezegd dat je vervelend vond. Ook ik mocht dat meermaals ervaren. En weet je, het maakte mij sterker. Als jij zei dat ik iets niet kon, dan deed ik het gewoon. Ik dwong mijn systeem om gewoon te gaan. En dát bereik je door mindset. Want als jij je in een hoekje laat drukken, dan wordt het een uitdaging om leuke dingen te doen of leuke verbindingen aan te gaan. En om jouw brein ten volle te ervaren. Om jouw spirit alle ervaringen te laten beleven die het als intentie gesteld heeft. En dat is voor ieder iets anders. Iemands anders keuze mocht ik daarin leren respecteren (leven en laten leven). Gewoon die mannelijke energie laten stoppen bij de rand van je lijf.


Mocht jij, net als ik, ervaren dat als je naar leefstijl en gezondheid kijkt, het als een immens grote brij overkomt? Ja, dat is zo. En ja, dat levert stress op. Echter, leer om te gaan met je stress. Oefening baart kunst. Niets is zo belangrijk om te leren luisteren naar jezelf, te leren vertrouwen op jezelf en lief te zijn voor jezelf. En dat is voor veel personen die (niet) goed in hun vrouwelijke energie zitten een levensles. En ik heb dat ook als zodanig mogen ervaren. Want ik weet hoe ik ben bekeken. En ik weet hoe ik heb gevoeld dat er voor mij meer mogelijk was dan mijn kleine aangewezen hoekje. Ik voelde mij net Calimero. En goh, wat was ik blij dat ik voelde dat iemand anders (in een tekenfilmpje) dat ook voelde.

En ik weet dat als je nu start met leren, het logischer is om die mooiere wereld mañana te ervaren. En zoals ik het zie, anders incarneer ik gewoon door 😊. Ook ik moest leren dat ‘ah, verbinding met iedereen, dat is mooi’. Gaf Marcel Heijnes mij aan, ‘euhm, zou je niet eerst verbinden met jezelf …?’. Die verbinding met allen, in combinatie met hart, ziel, spirit, moeder aarde en de kosmos. Zodat we uit vrije wil het goede doen. Dank je wel, Margriet en Marcel, want die communicatie vanuit het 'ik' is zo belangrijk om onze diepste doelen te behalen.


De aankomende periode hoop ik een aantal blogs te delen met inspiratie voor contemplatie. En gewoon praktische tips, zodat je gratis aan de slag kunt gaan. En verderop bied ik uiteraard mijn betaalde aanbod aan. Weet dat vrouwelijke energie mogelijk sneller stopt bij financieel geneuzel. Reset die hap zo vaak als nodig is en leef je uit. En anders kun je je mogelijk met ruilhandel vermaken in de tussentijd.

Zoals ik mocht ervaren, kun je die persoonlijke ontwikkeling gewoon binnen je huidige leven toepassen. Dit kun je parallel laten lopen binnen je eigen brein. Slaap en water (en ook leren aarden) is wel cruciaal om verstandig over te komen. En zoals R. te H. mij vertelde. ‘Ik hoef er niet in te geloven om te ervaren wat het oplevert.’ Ben jij ook een dromer die zich conformeerde om mee te hupsen in de maatschappij? Dan is het héél interessant om te gaan onderzoeken. Ga los met alles wat jij ten diepste als kind al voelde. Je bent zelf vrij om te kiezen of jij iets wilt delen. Wanneer ervaarde ik dat dit het moment is om mijn boodschap te delen? Op het moment dat je voelt dat je ‘goede’ reacties krijgt van zachte energieën en je in tamelijk volle rust bent. Ik heb gewacht tot nu. Naar maatschappelijke maatstaven ben ik succesvol (o.a. qua lijf, financieel en gezin). Het zou nog mooier zijn als iedereen écht vrij is en zich ook vrij zou voelen (vooral mensen met vrouwelijke energie) om afwijkende ideeën te mogen spuien ongeacht hoe ze erbij lopen. Want als ik naar stap 3 kijk in het stappenplan van Deepak Chopra en je ervaarde veel onrust als kind plus je bent een dromer, dan heb je best een bult (mannelijke) energie nodig om er presentabel bij te lopen. (Zonder allerlei medicatie achter in je mik geschoven te hebben om aan de maatschappelijke standaard op de mannelijke energiesnelheid te voldoen.)


En voor jouw gezondheid? Blijkbaar is die nervus vagus een hot topic. Ja, die nervus vagus is very important indeed. Je kunt echter zelf veel bereiken met oefenen, doorzettingsvermogen en gaan met die banaan.


Jou hoop ik te begroeten voor:

> voedings- en leefstijlcoaching waarbij er ook aandacht is voor je lijf, zodat jij je die gezondere gewoontes eigen gaat maken en wat kun je o.a. eten (als alles mag, wat kies je dan?).

> vitaliteitsreset met volledige aandacht voor je lijf.

> Gecombineerde Leefstijl Interventie, zodat jij leert eigen keuzes te maken op leefstijlgebied (mogelijk over een aantal maanden beschikbaar mits ik dit in wil zetten als een van mijn inkomstenbronnen).

> darmtherapie en diverse onderzoeken voor de liefhebbers van meten en weten en als je daarvoor kiest: suppletie om je systeem tijdelijk te ondersteunen met mineralen/ sporenelementen en mogelijk nog omega-3. Het doel is je celstofwisseling te optimaliseren.

> coaching op het gebied van spiritualiteit (over 10 jaar of zoveel eerder als mogelijk).

Ik richt mij op werkende/ studerende personen die van persoonlijke ontwikkeling houden, die betrokken zijn en die willen onderzoeken hoe zij zelf optimaal floreren.


Waarom ik het interessant vind om mijn aandacht te richten op minimalisatie van medicatie (voor zover mogelijk uiteraard, je gaat altijd in overleg met jouw arts!). Zelfs ik ben daar nog praktisch in. Regulier of alternatief, ik kies naar behoeven.

De bijwerkingen van medicijnen vallen soms best tegen. Belangen zouden maar zo groot kunnen zijn (al zou je dit als fictief kunnen beschouwen). Ik schrijf hier nog een aparte blog voor. Was ik als tiener al weinig fan van de stinkende teershampoo die ik voorgeschreven kreeg. Inmiddels zou ik het tof vinden als de medewerkers in de gezondheidszorg weinig te doen hebben😊. Nu is ieders uitgangspunt anders. Door mijn gezondheidsachtergrond is het handiger om bepaalde medicatie te laten. Dit maakt echter wel dat ik het op andere gebieden mag realiseren. (Ha, dit is eigenlijk een fictieve aanname van mijn gezondheid.)


Mijn eerste bedrijf richtte ik in 2013 op. Na de komst van mijn kinderen ben ik in 2016 losgegaan met me verdiepen in voornamelijk internationale aanbieders. Daarvan zijn Elizabeth Purvis en Denise Duffield-Thomas (ze is giga hilarisch) me bijgebleven. Daarnaast nog vele anderen. Met het gratis aanbod kun je je zeker vermaken. Vrouwen (en mogelijk ook mannen die veel vrouwelijke energie hebben) werken nu eenmaal anders. En dan is het standaard ego geschreeuw gewoon een uitdaging om daarmee je bedrijf op te kunnen bouwen. De tijd nemen en jezelf de tijd leren gunnen (en dan heb ik het over meerdere jaren) is cruciaal. Inmiddels heb ik datgene gevonden waar ik erg blij van word. Nu ben ik zelfs trots op mezelf. Ik mag er zijn, volledig wie ik ben. Ook ben ik mega blij dat ik een einddoel voor ogen heb. Waarbij het hoe en wat vanzelf komt. (En het is heel wat dat die laatste zin uit mijn mond komt😊. Mijn vrede, ik word nog een ‘transformatiemup’). En ja, ik ga nog een blog delen met daarin al die heerlijke mensen die 'gewoon' bevlogen bezig zijn.


Een wens van mij is ook dat er en masse een type ondernemer opstaat die kijkt naar de uitdagingen in de wereld. En zonder labels in overvloed denkt van hoe kunnen we dit mooi maken. Want wat recht is, is recht en wat krom is krom (al is ook dit fictie ...). Dus een waarde gedreven organisatie die van onder naar boven groeit en die zorgvuldig en tijdig belangen afweegt. Denken vanuit overvloed is een mens ook niet standaard eigen😊. Ik merkte dat ik al heel klein kon beginnen. Want ja, afgeven op een ander, of het nu een bedrijf, de overheid of (wereld)leiders zijn, ga er zelf maar eens aan staan. Hoe zou jij het dan doen? Dit is overigens een belangrijke reden dat ik mij uitspreek. Het verleden laat zien dat juist die verbindende rol van (wereld)leiders anders is gebracht. Linksom of rechtsom mogen we iets met die emotionele wonden doen. Zelfleiderschap is voor iedereen mogelijk binnen eigen kennen en kunnen. En dit kun je steeds vanuit de rand van je comfortzone oprekken. En ja, ook ik koos steeds voor veiligheid. Alleen werd ik 'te barren moede' (oftewel, bij nadere beschouwing voelde ik mij leeggezogen en dat terwijl ik wel energiek overkwam en me ook zo voelde in die staat van zijn). Zoals Gary Vaynerchuk het al zegt: 'Tegenwoordig kan iedereen een bedrijf starten. Do the work.' En dat vrouwen zich mogen richten op het uitvinden van hun missie in plaats van dat ze dodelijk ongelukkig in de spiegel er een centimeter af proberen te persen. Waarbij ik ervaar dat gezonder leven noodzakelijk is om jouw wezen te ondersteunen. Niet als doel, wel als middel.

In de overgangsfase vind ik het fijn om me vast te houden aan de cirkel van invloed. Gewoon alles loslaten wat er buiten valt. En ik vind het super handig om met die mannelijke en vrouwelijke energie te experimenteren. En daarbij mijn grenzen op te zoeken. Ik zie dat je - als je dat wilt - interessant leven kunt leven. Los van banden, koorden en ideeën. Al die onderdrukte energie zie ik graag ingezet in iets constructiefs. Denk aan Oprah Winfrey, Beyonce, Shakira en Jennifer Lopez.


Ik dank iedereen in mijn leven die gewoon vriendelijk tegen mij was. Die mij alleen door een opmerking verder hielp of die de tijd nam mij zaken uit te leggen. Want if zou het fijn vinden dat je je er bewust van wordt dat er energetisch gezien een wereld van verschil is tussen ondersteuning bieden of hulp verlenen. Dit heeft er ook mee te maken dat een mens zich nu eenmaal beter voelt als 'ie iemand anders helpt. En natuurlijk is dat prettig. Alleen is het zo dat je bij ondersteuning tot steun bent. Dit is een andere relatie qua afhankelijkheid. Mocht je zelf aan de slag willen: ik ervaarde een wereld van verschil door een glimlachen, groet of blik. En de perfectionist kan gaan voor zonder labels en zonder vooringenomenheid. Ik roep je op om je super bewust te zijn van je energie. Want die ander voelt zich nu eenmaal beter bij vriendelijkheid en dat maakt letterlijk een wereld van verschil.

Wat is een handig stappenplan als je zoiets hebt van, gaan met die banaan? Via Deepak Chopra vond ik de volgende 18 stappen: 1. Weet dat je een ‘biologische robot’ bent. Je blijft getriggerd door mensen en omstandigheden. Je bent gemakkelijk geflatteerd en gemakkelijk beledigd. Dit komt door een fictie identiteit die ontstaat op het moment dat je geboren wordt. Je verdedigt jouw fictieve identiteit voor de rest van je leven. Met daarbij een ego-identiteit in een fictieve wereld. Het lijden in de wereld komt door al die fictieve identiteiten. Je kent jezelf niet en hebt angst voor de dood, ouderdom en angst voor andere mensen. Opmerking: Wist je overigens dat Elon Musk mensen ook als robots ziet? 2. Word je bewust. Van geluid, vorm, kleur, smaak, textuur, van de vijf zintuigen. Dat zijn modulaties van je eigen wezen, mentale ruimte, interne organen. 3. Wees je bewust van het bewust zijn (wie er kijkt). Dan kom je in de staat van bewust zijn. 4. Voordat je op iets reageert, word je bewust en observeer hoe je erop reageert (druk op de pauzeknop). Dit verbreekt de keten van reactiviteit. 5. Weet dat jouw eigen persoonlijke ervaring de enige realiteit is die je ooit zult weten. Waar jouw aandacht heengaat, focust de aandacht energie. 6. Vergroot je bewustzijn om je realiteit uit te breiden. Begin relaties te zien als de belangrijkste aspecten van het worden. 7. Houd op met het verwarren van modellen van de werkelijkheid met de werkelijkheid. Bijvoorbeeld religieuze visies op de werkelijkheid, dit zijn denksystemen. Deze stammen uit de Middeleeuwen in de bronstijd. Terwijl wij hen zien als de waarheid. Wetenschap is ook een denksysteem. Het zijn expiraties die bewustzijn ontwerpen. Dit is nog steeds een routekaart. Tegenwoordig is er diepgaande wetenschap van o.a. wiskundige zaken. Deepak Chopra ziet dit als waarschijnlijk de meest nauwkeurige kaart van de werkelijkheid. Een kaart is echter nog steeds een realiteit van het denken. 8. Weersta het definiëren van jezelf als leeftijd, nationaliteit, zelfs geslacht of ras. Dit zijn fictieve identiteiten. 9. Neem een pauze, stop met alle labels, evaluaties, oordelen, etc. Ga naar stilte van de geest. Dan ga je naar diepere lagen van bewustzijn. Stop met het labelen van goed of slecht. Stop met de jaloersheid van je ego. 10. Stop met het vechten tegen het universum. Stop met het zien van elke gebeurtenis als een samenzwering van X, Y of Z. Als je dit moment niet accepteert, ga je niet met de stroom mee. Met keuzes bewustzijn evolueert je wezen. 11. Leer jezelf kennen als een lichaam en geest. Realiseer je dat het een bewustzijn is als een intieme stroom van sensaties, beelden, gedachten die komen en gaan. Als een solide ervaring waarin al het bewustzijn plaatsvindt. 12. Begin te beseffen dat het universum in jou bestaat, dat het lichaam en de geest in jou bestaan. ‘Als ik terugkom, creëer ik opnieuw en opnieuw, eeuwen- en eonenlang.’ 13. Wees gegrond als een tijdloos lichaam zonder leeftijd van het universum. 14. Laat je wiegen in de ritmes van het universum. Houd rekening met de cycli van het universum. Denk aan: goede rust, goede slaap, meditatie, beweging, voeding, etc. 15. Schenk aandacht aan goddelijke emoties, liefde, het hele bestaan, het hele leven. Geen angst, woede, vijandigheid, schaamte, wantrouwen, depressie, enzovoort. Niet door er weerstand aan te bieden, maar door te focussen. 16. Herken alleen de waarheid waarvan we zeker kunnen zijn dat deze bestaat (hoe we die ook beschrijven). Je bent je bewust van het bestaan. Jij bent het universum dat zich bewust is van zichzelf. Je hebt toegang tot je eigen wezen. Oneindig bewustzijn, oneindige correlatie en synchroniciteit. Het universum zit in jou. Laat het universum je brengen waar het heen wil. Geniet van de rit. Je bent geen ingekapseld ego (in een lichaam). 17. Het meest fundamentele besef: je echte aard is vol liefde/ verliefd te zijn. Laat jouw liefde van jou uitstralen. Dit is het licht van liefde en het licht van bewustzijn. De duisternis wordt op iedereen gericht. 18. Wat bedoelen we met goddelijkheid? Definieer goddelijkheid. Goddelijkheid is de bron. Om voortdurend geworteld te zijn in de bron. Neem jezelf eens met een korreltje zout. Dat is pas is écht handig. En die stok achterin je derrière (mogelijk een te strakke nervus vagus, wie zal het zeggen) leren ontspannen, goh, kun je eindelijk steeds beter oefenen met het loslaten van je bekkenbodem en die darmen. Want ja, ‘het zit tussen je oren’, daar zit een mega kern van waarheid in. Zoals Deepak Chopra het zegt: ‘Diep van binnen zijn wij allemaal goden. Ze hebben één verlangen: geboren worden. Om een vreedzamere en gelukkigere wereld te creëren.’ Mega tip voor al die stresskippen die het lastig vinden om voluit te leven: ‘wat geef ik mezelf mee voor mijn volgende incarnatie?’ Heb je voor jouw idee nog iets van controle …

Ingekorte versie door Chat GPT

Hoe vind je innerlijke vervulling en harmonie met jezelf? Deze vraag heeft de kern van mijn levensreis gevormd. De inzichten die ik nu met je deel, mogen dan onconventioneel lijken, maar ze dragen een diepgaande betekenis die ik graag wil delen. Het is aan jou hoe je deze inzichten wilt omarmen, want jouw vrije wil staat centraal - een ware vrije wil, vrij van ladingen, emoties, pijnlichamen, en externe druk.

Ik schrijf deze woorden met diepe eerbied voor jouw reis, wetende dat het leven vaak uitdagend is. Maar wees alsjeblieft veerkrachtig, want wie wil er nu niet echt in zijn eigen kracht staan? Deze boodschap is het meest relevant voor zij die resoneren met vriendelijke, zachte energieën. Sta me toe om je een beeld te schetsen van een witte roos, symbool van onvoorwaardelijke liefde, zuiverheid, waardigheid en reinheid. Wat als we ons allemaal meer in die richting zouden bewegen? Wat als we onze emoties volledig mogen omarmen, met huilen, vreugde, verdriet en geluk, terwijl een stralende hemel naar ons lacht?

Waarom deel ik dit met jou? Ik wil graag de dringende kwesties van deze tijd met elkaar verbinden. Hoe kun je je innerlijke welzijn vinden te midden van de turbulentie in de wereld? Ik roep jou op om jezelf zo in je element te voelen dat je kunt bijdragen aan een zorgzamere wereld waarin zowel vrouwelijke als mannelijke energieën in harmonie zijn, misschien zelfs in harmonie met wereldvrede, of wat het beste past. Ik zal enkele stellingen delen, maar jij bent vrij om je eigen waarheid te ontdekken.

Als je, net als ik, de wereld wilt veranderen, dan biedt deze blog je mogelijkheden. Het voelt spannend om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken, zoals Margriet Taams zegt, maar ik doe het omdat ik weet dat we beperkende overtuigingen mogen loslaten. Mensen neigen naar zwart-wit denken, terwijl ik meer geloof in de vele nuances van het leven. Deze woorden zijn voor degenen die willen overstappen van 'ellende en chaos' naar 'evenwicht en plezier'.

Ik zie mensen lijden als ik verhalen deel over andermans minder prettige ervaringen. Onze geest begint te speculeren over hoe we ons zouden voelen als we in dezelfde situatie zouden zijn of hoe we dit soort situaties kunnen vermijden. Woede borrelt op, en we vragen ons af hoe iemand zoiets heeft kunnen doen. Laat me een recente ervaring delen. Iemand deed zijn voet pijn en ging rusten op een bankje. Toen ik een handschoen zag liggen, maakte ik een lichte opmerking over die handschoen, terwijl hij mij antwoordde over zijn pijnlijke voet. Onze geesten kunnen werkelijkheid en perceptie soms verwarren.

Ik gebruik in deze tekst ook woorden waar ik normaal gesproken niet van houd, zoals 'liefde' en 'hart'. Maar ik begrijp nu dat deze woorden noodzakelijk zijn om te ontvangen wat we verlangen. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, en ik ben er klaar voor om in een staat van flow te leven. Het vereist een sprong in het diepe, zoals gezongen door Pink in "Trustfall" en Douwe Bob in "This World is Our Home". Er zijn bepaalde dingen die voor mij werken, en ik hoop dat velen van jullie ook de moed zullen vinden om deze weg te bewandelen.

Wanneer je verder gaat dan de norm, en begint te denken aan meerdere levens, met meerdere universums en parallelle werelden, dan wordt de vraag "waarom ben ik hier op aarde?" des te interessanter. Het vraagt van ons om ons denken te veranderen en te streven naar een wereld waarin we ons welzijn kunnen vinden, ondanks de uitdagingen.

Er heerst veel onrust in onszelf en anderen, en soms nemen we die onrust van anderen over. Als we het niet kunnen loslaten en het in ons eigen systeem vasthouden, dan wordt het een schadelijke lading die ons levensgeluk beïnvloedt. Maar wat als we die energie kunnen transformeren? De kracht van transformatie ligt binnenin jou. Begin met het erkennen van wat je voelt, zonder oordeel, en laat het dan los. Verander je perspectief en kies voor liefde.

Als je ooit hebt geprobeerd om water vast te houden in je handen, dan weet je dat het weglekt. Zo werkt het ook met negatieve energie. Laat het los en laat het weglekken. Vraag jezelf af: "Is dit waar ik mijn aandacht en energie aan wil besteden?" Als het antwoord nee is, laat het dan gaan.

Laat deze woorden als een bron van inspiratie dienen voor jouw persoonlijke reis naar innerlijke vervulling en harmonie. Vind je eigen waarheid, en weet dat het pad naar innerlijke vrede en geluk een continu proces is. Wees vriendelijk voor jezelf, omarm je emoties en koester de roos van onvoorwaardelijke liefde in je hart.

1.801 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page