top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Verbindende communicatie

Ik merk dat in verbinding met anderen de boodschap deze dagen meer helder overkomt. Zoals het meeste in mijn leven, is het een interessante reis daarnaartoe. Wat is voor mij heden ten dage verbindend communiceren? 1. Laat alle frustratie, boosheid en irritatie los Meer over de (on)mogelijkheden van loslaten via Sqribox. Je danst vrolijk met elkaar rond de hete brij. Soms neem ik mijn plek in en de ander krijgt ook alle ruimte zijn/ haar wensen te delen. In harmonie (meestal ...) vinden we de gemeenschappelijke deler. Eerder verdiepte ik me al in dat thema. 2. Denk in beelden

Blijkbaar ben ik een denker in beelden (en geuren, kleuren, mijn tastzintuigen, gehoor). Het is daarom slim om een gemeenschappelijk beeld op te roepen van hetgeen je beiden voor ogen hebt. Svp kijken naar gemeenschappelijkheden:). Kijk naar alles wat de natuur ons biedt. Welke pictogrammen komen op elke tijdlijn naar voren? Dat zijn dieren, symbolen en tekens (getallen zijn hier ook onderdeel van, de schrijfwijze kan ook daarin variëren). Kijk naar paren, ook een ongelijk paar is een paar:). Een leuk spel om te spelen met je naaste relaties is bijvoorbeeld Dobble. Bij dat spel mag je wel dezelfde symbolen bij elkaar vinden.


Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Symbolen zijn een sleutel om je omgeving te herkennen en er je juiste plek op in te kunnen nemen (op elke tijdlijn: links, rechts, voor, achter en boven, onder, schuin en recht).


3. Communiceer duidelijk waar je bent

'Ik ben hier' is voor je naasten fijn om te weten. Voor de sterkste indruk laat je dit mondeling weten. Bij voorkeur eerst de naam van de persoon die je aanroept noemen voor de meeste aandacht. Mijn man merkte aan de kinderen soms dat als hij vroeg waar ik was, ze geen 'juist' antwoord konden geven. Deze wereld is onze aardse realiteit. Het is dus fijn deze compleet te ervaren met onze relaties.


4. Leef in het hier en nu

Het is grappig dat veel mensen die als 'anders' ervaren worden juist heel sterk in het hier en nu leven. Dan is het voor hen heel logisch dat als de ander verduidelijking vraagt, zij het hele onderwerp alweer kwijt zijn. Continu weten waarover het gaat en iets vasthouden terwijl jouw brein al tien keer heen en weer is geweest, is als continu op je tenen lopen. Kortom, het biedt zoveel meer energie een onderwerp los te laten. Wat voor mij werkt, is de focus op het lopende gesprek te brengen (= aandacht richten). En voordat je brein alle kanten op wil springen met je gesprekspartners af te stemmen of het onderwerp voor alle partijen naar behoren is afgerond. Je leeft dus in het hier en nu met anderen. Die verbinding met mijn lijf is ook cruciaal als ik me verbind om meer hemelse thema's in mijn leven te ervaren. Mijn belevenis van mijn energie in harmonie met de energie van anderen ervaren is dope (niet dat ik dat kennen kan, het enige dat ik ooit meemaakte was een joint delen met een kennis in Dublin). Ik heb ook nog een gezin te 'managen' en mijn bedrijf te laten floreren. Vandaar dat ik nog aan het experimenteren

ben hoe ik dit zou kunnen inzetten voor 'het goede van allen'. Voor mezelf bekijk ik dus regelmatig mijn voeten (net als bij een baby tien tenen tellen > nou ja, ik kijk er meestal 'alleen' naar). En ik bemerk dat ik steviger sta als ik écht contact met mijn voeten (geheel afrollen) en mijn onderbenen meer ontspannen mogen zijn.


5. Geniet van je belevenissen ~ ervaar de natuur als mooi en compleet

Mijn lichaam zet ik nu in om volledig mijn leven te ervaren en te omarmen. Uiteraard binnen de grenzen van mijn kunnen en met respect voor sociaal maatschappelijke normen.

Ik mag ook ervaren dat de natuur mooi en compleet is van zichzelf. Alle angsten daaromtrent mogen we compleet loslaten. Het komt helemaal goed. En graag zou ik zien dat we onze 'visionaire blik' inzetten op een temperatuur van 20-22,5⁰ Celsius voor bijbehorende seizoenen.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page