top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Wat jij als vrouw wilt weten over auto-immuun aandoeningen

Als vrouw (of als je uit een groep komt met weinig mensen) mag je een stapje extra zetten als je optimale gezondheid wenst te ervaren. Tenminste, zo voelt dat als vrouw voor mij. Wat jij nú wilt weten over auto-immuunaandoeningen zie je in deze video van Gabor Maté. Als twintiger leerde Deepak Chopra en Eckhart Tolle kennen. Van meerdere kanten kwam Gabor Maté ook naar voren. Een slimme meid is op haar (liefst gezonde) toekomst voorbereid.

Wat zijn mogelijke oorzaken? > Emotioneel zorgdragen voor anderen > Onderdrukken van gezonde boosheid > Identificatie met 'zorgdragen voor' > Je verantwoordelijk voelen voor andermans emoties > Dat je niemand mag teleurstellen Vrouwen zijn 'maatschappelijk afgericht' om de stress van de familie en haar man te absorberen. De uitdaging tegenwoordig is dat vrouwen ook geld mogen (vaak ook 'moeten') verdienen. Veel meer mensen leven tegenwoordig geïsoleerd. Dat is dus een extra uitdaging. Dus meer stress en meer isolatie.

Wat ik tijdens meerdere verschillende trainingen leerde is dat 'stress is killing'. Vandaar dat je of anders om wilt leren gaan met het hanteren van stress of dat je preventief leert om te gaan met life events (er komt ooit een dag dat je ouders gaan overlijden, scheidingen kunnen ook zo'n bron van weinig happiness zijn, de komst van kinderen is ook niet voor iedereen alleen een grote roze wolk > plus je hebt dan meestal minder inkomsten en meer uitgaven; handig om dat ook uit te vogelen van tevoren). Wat kun je doen? > Praat met iemand > Zoek ondersteuning/ hulp, liever gisteren dan vandaag > Laat die perfectie los > Leer genieten van mini oplaadmomenten > Schrijf die 'shit' van je af > Spanning loslaten, loslaten, loslaten (bijvoorbeeld dagelijks een meditatie waarin je spanning loslaat voor de aankomende paar ja(a)r(en) > Schrijf de shit zoveel mogelijk van je af, zodat je dit zoveel mogelijk buiten je systeem laat Weet dat als je in de overlevingsstand zit en op het moment dat er een tikje meer rust komt, je dan het beste je lijf extra kunt ondersteunen.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page