top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Zeven redenen om niet aan de slag te gaan met je leefstijl

Bijgewerkt op: 4 jan. 2019

Deze blog ontvang je extra aangedikt.


Gezond ouder worden? Liever nu en later genieten? Jouw leefstijl in balans.

1

Liever nu de bloemetjes buiten zetten. Ik ben liever eerder dan later dood.

Ik zie later wel wat ervan komt. Mmm, misschien toch wel handig om verder te kijken. Als ik nu wat kleine dingen doe, dan zet ik in het bejaardentehuis ook nog de bloemetjes buiten.2

Mijn kinderen rennen rond en pff, ik houd hen echt niet bij. Ach ja, wat maakt het uit? (Shit, ik heb geen kinderen. Dat was echt mijn droom ... Emotie.)

Toch wel leuk om een wedstrijdje te doen met mijn kinderen. Laat ik eens in de benen komen. (Geen kinderen: tijd voor verdere onderzoeken? Of toch kiezen voor acceptatie? Uitdaging.)3

Het leven is te kort. Ik wil toch gewoon genieten. Al is het leven nog zo kort, ik wil ook graag mijn kleinkinderen mee maken. Ik wil nog zoveel dingen doen.4

Wat interesseert dat eten mij nu toch. Ik eet gewoon wat ik lekker vind. Dan maar te vroeg klote ziektes krijgen en rond mijn pensioen de pijp uitgaan. Mmm, laat ik eens kijken of ik de balans kan pakken. Genieten en toch gezond eten. Zou dat kunnen?5

Mijn opa rookte als een ketter. Hij werd negentig, hoor. Ai, dat mijn opa zo oud werd, ligt misschien aan zijn goede genen? Hij bewoog wel veel meer dan mij en hij at met de pot mee.6

Ik betaal niet voor niks die zorgverzekering. Kan ik straks mooi naar de dokter. Heb ik gewoon recht op. (Straks, als je ouder bent:) Shit, meer mensen dachten zoals mij. Er is bijna geen verpleegkundige of arts meer die mij kan helpen. Ach ja, dat is gezellig druk. Sowieso wel mooi dat ik niet zo oud word. Is een stuk voordeliger voor mijn medelanders. Al is het eerst wel wat duurder omdat ik zo vaak naar de dokter moet.7

Wat een gezeur van de overheid. Laat ze het heen en weer krijgen. Waar bemoeien ze zich mee?! Tja, waarom zouden ze dit anders doen? Misschien is er toch wel wat van waar. Ja, ik denk zelf na over wat ik belangrijk vind. Onthoud: je hebt altijd invloed op je gezondheid door jouw voeding en leefstijl. Ook als je ouder wordt, heeft het nog steeds nut om jouw voeding en leefstijl aan te passen. Pak jouw balans en krijg meer energie. Word jij al enthousiast?


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page