top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

3 Tips om jouw vraatzuchtige 'konijn' te temmen + bonustip

Ben jij net als mij dol op eten? Wil jij op gewicht blijven of afvallen? Dan weet je diep van binnen dat het handig is om jouw vraatzuchtige konijn in bedwang te houden. Ik zie mijzelf juist als een vraatzuchtig konijn. Toch wil ik strak in mijn vel zitten. Hier 3 tips voor resultaat.

Met dank aan Binkie

1. Kill suikerrijke producten Suikerrijke producten zorgen ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel schommelt. Je wilt dat juist zo stabiel mogelijk hebben. Jouw lijf vindt dat het fijnst. Suikerrijke producten stimuleren de aanmaak van het hormoon cortisol. Lang verhaal kort: cortisol zorgt ervoor dat je buikvet krijgt en maakt dat je juist suiker wil eten. Wat zijn suikerrijke producten? Frisdrank, koek en snoep. Met psoriasis - dat ik in bedwang wil houden - krijg je al snel corticosteroïden voorgeschreven. Die lijken op cortisol. En hebben allerlei bijwerkingen. Daarom wil ik mijn cortisol in balans. En ja, jouw stressniveau in balans houden, hoort daar ook bij. Uitdaging! Dat standaard koekje bij de koffie is bij ons thuis (soms helaas) gesneuveld.

2. Geniet van wat je eet (en met aandacht) Blij en dankbaar zijn met wat je eet, yes. Ook al eet je soms iets waar je niet wild enthousiast van wordt. Ik experimenteer de laatste tijd wat vaker met verschillende recepten. En dat als totaal niet-keukenprinses. Dat pakt niet altijd denderend uit. Vaak ook wel. Je kunt er dan voor kiezen op een positieve of negatieve manier naar te kijken. Niet getreurd. Als de kinderen echt weinig eten, dan smeer ik gewoon een boterham. Gelukkig is mijn man wel zo supportive dat 'ie mee eet. 3. Geef er zo nu en dan gewoon lekker aan toe (het liefst met gezonde voeding) Je kunt inplannen dat je een keer lekker uit eten gaat. Ik loop erg warm voor een high tea (alleen de beste en lekkerste high tea dan). De realiteit is wel zo dat je gewoon een keer 's avonds zin hebt. Eet dan een handje (!) ongezouten noten, een stuk groente, zonnebloem-/ pompoenpitten of wat yoghurt. Nog steeds zin? Regel dan iets heel lekkers. Sowieso: als je gaat snaaien, kies het lekkerste uit en geniet ervan. Skip crap dat je maar zo zo vindt. Kijkt die crap je toch lekker aan? Zorg dat het uit het zicht raakt of vertel je omgeving dat je overslaat. Bonustip: Ontwikkel jouw interne 'klok' Vandaag sprak ik nog met iemand en wat ik me eigen heb gemaakt, is mijn inwendige 'klok'. Is het tijd voor beweging? Vooral ook, vraag jezelf af: 'Voelt mijn buik nog senang aan?". Heb ik nog genoeg voeding en water binnen. 'Loop' ik nog snor? Wat heb jij je eigen gemaakt? Ik ben benieuwd!

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page