top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Afvallen is je buik goed vol eten

Afvallen betekent je buik goed vol eten. Als jij gaat afvallen door jezelf uit te hongeren, dan word je daar stront chagrijnig van. De kunst is om wel anders te kiezen.


Ook te genieten van dingen waarvan je veel mag eten. Jezelf dingen soms ontzeggen, soms juist ook niet. Tijd te nemen om goed voor jezelf te zorgen. Je mag soms best trek hebben (in mijn beleving voelt dat meteen aan als honger). Trek hebben, is voor mij soms best nog een uitdaging. Eigenlijk toch ook heel natuurlijk. Als je de hele ochtend in touw bent, heb je toch echt zin in de lunch. Je kunt dat ondervangen met een tussendoortje in de ochtend. Je regelt zelf dat je ervoor zorgt dat jij voldoende eet tijdens je werk, voor/ na het sporten, de zorg voor je kinderen of waar je ook maar mee bezig bent. Dit is in elke fase van je leven anders. Of verschilt soms van dag tot dag. Beweeg dus mee met jouw fase. Ik weet nog heel goed dat toen ik nog geen kinderen had, ik het gemakkelijk vond om na het eten 's avonds regelmatig niets meer te eten tot het ontbijt de volgende dag. Een periode van 12 uur niets eten, is best goed voor je lijf. Tegenwoordig ben ik snel wakker van 'een kikje' van de kinderen. Ja, en dan kan het voor mij een uitdaging zijn om door te slapen als ik trek heb. Nu eet ik dus 's avonds vaak nog wel iets een poosje voordat ik naar bed ga. Dus bekijk van moment tot moment, 'wat heb ik nu echt nodig'. Is dat eten, beweging, rust, ontspanning, actie, een momentje 'agressieve' mindfulness, zen worden of spanning loslaten -> ademhalen naar de buik. En natuurlijk leef je binnen een groep: je gezin, familie, werk, vrienden, sport. Kijk dus wat voor jou past en wat je binnen de groep kunt laten passen.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page