Dit is een recept voor 1 persoon.
Ingrediënten:
- 65 gram bulgur & quinoa, onbereid
- 100 gram
- 80 gram linzen, voorgekookt
- 0,5 el olijfolie
- 1 el olijfolie (voor bakken)
- 50 gram groene aspergetips
- 1 el Griekse yoghurt, mager
- 4 stuks (40 gram) cherrytomaatje
- 1 tl citroensap
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
Bereiding:
- Kook de bulgur & quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Spoel de linzen af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Was de aspergetips en tomaatjes.
- Meng in een kom de olijfolie (voor bakken) met peper en zout en schep de aspergetips en cherrytomaten erdoorheen.
- Verhit in een grillpan en grill de groenten 4 minuten. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Leg de zalmfilet in de grillpan en grill 4 minuten, bestrooi met peper en zout.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de linzen samen met de olijfolie toe aan de bulgur & quinoa en schep om.
- Snijd de zalmfilet in stukken en serveer samen met de gegrilde groenten bij het linzen & quinoamengsel en garneer met de yoghurt dressing.
Comments