top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Geluksvogel, met dank aan Mytilus edulis

Bijgewerkt op: 26 apr. 2021

Wow, ik mag mezelf een geluksvogel noemen. Dat staat op internet. En dan zal het wel zo zijn:).


Eergisteren at ik een heerlijk gerecht met mosselen. De kans is slechts 1 op de 15.000 dat er een parel in een wilde oester zit. Voor de mossel kom ik ook 1 op 35.000 of 1 op 50.000 tegen. Nu is 'ie inieminie en heel ongelijk. Laat ik vooral naar de geluksfactor kijken. Kijk ik naar de waarde, dan is dat zo ongeveer 0. Vergelijk ik mezelf met anderen die wel 10 grote parels in een oester vinden, dan kan ik me heel ongelukkig voelen. Terwijl het zo ontzettend leuk is en heel zeldzaam. Het mooie is dat die parel goed bij minimalisme past. Ook heel gaaf is dat ik die middag 1 eurocent vond. Tuurlijk, met 1.000 euro kun je meer dan 1 eurocent. Nu kan ik zeggen dat ik geld en juwelen vind. (Noot Jessica: inmiddels vond ik een gebruikt hoefijzer en ben ik een extra geluksvogel.) Kom je op internet tegen dat iemand geld en juwelen vindt, dan ga je uit je dak. Weet je dat het een waardeloze parel is (sorry, parel) en 'maar' 1 cent, dan denk je van: "Pff, is ook niks waard". Bedenk voor jezelf hoe je anders tegen dingen aan kan kijken. Je voelt je dan net een tikkie beter. Bekijk onderstaande afbeelding. De stippen zijn even groot.

En nu allemaal aan de mosselen van Appie en Roem van Yerseke BV.

[Ik word niet gesponsord door AH. Sta ik zeker wel voor open.]


En Mytilus edilus? Dat is de wetenschappelijke naam voor mossel.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page