top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Happy Easter Egg Hunting

Hele fijne dagen gewenst! Geniet ervan. Vind lekker veel eieren. En als je wat chocolade eieren bewaart, heb je er later ook nog wat aan!

Hoe houd je je nog een beetje in? Lees hier hoe jij jouw huis zo inricht dat je minder snoept. Voedingscentrum: "Probeer je huis eens zo in te richten dat het jou onbewust helpt om gezonder te eten of een paar kilo af te vallen. Zet bijvoorbeeld dat schaaltje met paaseitjes uit het zicht, haal geen chips of frisdrank meer in huis en berg het pak koekjes ‘voor bij de koffie’ op in een mooie trommel. Door deze verleidelijke eetprikkels uit je zicht te verbannen, gebruik je de ‘zwakte’ van onze hersenen -het impulsief reageren op verleidelijke eetprikkels– in je voordeel. Wat je niet ziet of in huis hebt, brengt je ook niet in de verleiding!

Wil je jezelf nu helpen om gezonder te eten? Zet dan eens een fruitschaal met verschillende soorten fruit midden op tafel. Of een schaaltje met groente, bijvoorbeeld snacktomaatjes of komkommer. Zet het dichtbij én in het zicht. Het ziet er niet alleen mooi uit met al die gezonde kleuren, het herinnert je er ook aan om groente te eten." Roel Hermans gaat zelf ook het liefst los op paaseitjes:). Als je weet dat je dat het liefst doet èn je wilt er wat aan doen, kijk dan snel verder.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page