top of page

IJslollie watermeloen

Foto van schrijver: jessicavanraaltejessicavanraalte

Watermeloen is heerlijk om zo te eten met dit heerlijke weer. Als ik binnen blijf, is het nu nog goed te doen (al is het wel 24,5 graden). Hoe houd jij het uit? Verfris jezelf met een lekker stuk koel fruit. Lonkt dat ijsje liever?


Beste keuze qua ijs? Op 1. staat een waterijsje. Op 2. staat yoghurtijs en op 3. staat roomijs/ softijs. Dit is een lekker recept. Wil 'm graag proberen. Deze week eens watermeloen bestellen.


Ingrediënten

  • 300 gram watermeloen (zonder zaden) in stukken

  • 100 gram ontkroonde aardbeien (of pak diepvries aardbeien)

  • 8 muntblaadjes

  • 1 eetlepel agave (of honing)

  • 3 rijpe kiwi's zonder vel


Bereiding

  • Zorg dat je 8 ijslolliehouders (van elk zo'n 75 ml) gereed hebt, inclusief losse stokjes als je die hebt.

  • Gebruik bijvoorbeeld een blender of food processor om de watermeloen, aardbeien, munt en agave/ honing tot een mooi mengsel te maken. Snijd elke kiwi in 8 plakken.

  • Voeg de puree toe, laat nog een laag van 1,5 cm. over voor de overige kiwi.

  • Als je een los stokje hebt, kun je 'm erin plaatsen. Laat het dan voor 3 uur invriezen. Voeg daarna het gepureerde kiwifruit toe.

  • Heb je een stok met extra deksel? Top 'm dan volledig af met watermeloen. Eet de kiwi dan later apart erbij op of bewaar dat voor de yoghurt.

  • Laat de ijsjes in totaal zo'n vijf uur bevriezen.

  • Eruithalen? Dat gaat gemakkelijker als je er even warm water over laat lopen.





14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


logo-xl.png
  • Instagram - Jessica van Raalte
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
Locatie 1

Voortsweg 204
7523 CK  Enschede

Locatie 2

Online

Privacyverklaring

© 2025 door JessicavanRaalte

bottom of page