top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Lekker knagen

Afvallen betekent ook de ruimte pakken voor genieten. Verheug je er dan op. Een high tea is mijn favoriet. Lekker aan de high tea? Ga dan naar Theehuis Dennenoord in Nutter. Naast lekker eten, ook mooie potten thee naar smaak.

Het grote voordeel van minder vaak? Je geniet er extra van als je je een enkele keer te buiten gaat.

Ha ha, ik herinner me nog twee jaar geleden dat mijn man en ik extreem grote ogen hadden. Halverwege bestelden we alvast een extra broodje. Want ja, als je het zo voor je ziet staan, lijkt het niet veel (tenminste niet voor mijn brein). Nou, dat extra broodje was nogal overbodig. Je knapt uit elkaar als je daar een paar happen van neemt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig doggy bags.

Ben je nog niet in de modus om van je eten te genieten? Bedenk dan welke negatieve gedachten jij wilt ombuigen. Welke negatieve gedachten steken bij jou na een foutje vooral de kop op? Dit is hopeloos, het gaat nooit lukken. Ik ben een hopeloos geval. Eén fout is een totale mislukking. Ik heb het nu toch al verpest, het maakt nu niets meer uit. Zie je wel dat ik geen wilskracht heb. Ik ben waardeloos. Ik zal hier nooit goed mee om kunnen gaan. Gedachten die je beter kunt hebben na een foutje Het is de afgelopen week tien keer goed gegaan en één keer fout. Dat is al heel wat beter dan voor ik begon met het veranderen van mijn gewoonten. Zonder terugval geen blijvende verandering in gewoonten. Een gedragsverandering zonder terugval klinkt als een sprookje. Je hebt ook nog zoiets als de werkelijkheid. Bedenk een andere helpende gedachte voor jou. Meer inspiratie nodig? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan ontvang je de ontbrekende tips! tel. (06) 22 85 31 92.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page