• jessicavanraalte

Lunch: Omelet met tomaten-avocadosalsa

Dit is een recept voor 2 personen. Ingrediënten:

- 2 bosuitjes

- 4 tomaten

- ½ avocado

- citroensap

- 3 eieren

- 3 eetlepels halfvolle melk

- ½ eetlepel olijfolie

- 4 volkoren boterhammen - snufje peper en een snufje kurkuma - serveer evt. met warme groenten naar smaak of een losse salade

Bereiding:

- Maak de bosui schoon en snijd hem klein.

- Was de tomaten. Verwijder het vruchtvlees. - Snijd het vruchtvlees van de tomaten in stukjes. - Snijd de tomaten in stukken.

- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het in kleine blokjes. - Breng de avocado op smaak met wat peper.

- Druppel er wat citroensap over. - Voeg het vruchtvlees van de tomaten aan de avocado toe. - Klop de eieren los met de melk. - Doe wat olijfolie in de pan. Voeg het eimengsel toe. - Doe de stukken tomaat (buitenkant) en bosui erbij en maak op smaak met peper en kurkuma.

- Bak er een omelet van.

- Leg de omelet op het brood. - Serveer er de avocado/ tomatensalsa bij. - Voeg evt. warme groenten naar smaak of een losse salade toe. Ingrediënten over?

Avocado: Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven