top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Diner: zoete aardappel stamppot

Dit is een recept voor 1 persoon.

Ingrediënten: - 250 gram zoete aardappelen - 2 stuks chipolata worst (76 gram) - 10 gram walnoten, ongezouten - 1 eetlepel (10 gram) olijfolie (voor bakken) - 20 gram verse geitenkaas 45+ - 100 gram spinazie - 1 snufje peper - 1 snufje zout (Voeg naar wens extra groenten toe.) Bereiding: - Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 10 tot 12 minuten gaar. - Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 minuten gaar. - Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op. - Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. - Schep de spinzie erdoorheen en laat op laag vuur omscheppend slinken. - Hak de walnoten grof. - Schep de stamppot op een bord, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de walnoten. Serveer met de chipolataworstjes.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page