top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Obesi-tas

Hilarisch vond ik de laatste aflevering van De Luizenmoeder. De obesi-tas. Ik snap beide kanten. 'Losgaan' met genieten of bewust kijken wat je eet en drinkt. Want ja, die fabrikant maakt het erg lekker. Daar mogen wij ons ook van bewust zijn. Wij houden van veel en het liefst goedkoop. Tja, dat wordt schuiven met ingrediënten. 'Hun' marketingbudget komt ook ergens vandaan.


Het meest bijzondere vind ik dat er fabrikanten zijn die heel lekker gesnaai maken. En daarnaast ook de afvalshakes en repen verkopen. Kijk, dat is mooi verdienen. We (vr)eten ons klem (want hé, ons lichaam is daarop gebouwd) en k*, ik wil snel kilo's kwijt. Nou, dan eet je toch een paar weken wat poeders en pillen?

Dat kan ook anders! Je kunt genieten van gewoon eten. Wat zit er dan in dat gewone eten? Verwilderd keek iemand mij onlangs aan. Wat?! Zit er in die good old pindakaas veel zout en suiker? Dat valt toch wel mee?! Nope, de gewone pindakaas is uit de Schijf van Vijf. Kies liever 100% notenkaas. Dat betekent zonder toegevoegd zout en suiker. Wel even roeren (blijft olie bovenop liggen) en met een lepeltje opscheppen. Ja, die good old pindakaas daar zit dextrose in. Dextrose = suiker. Nu houd ik best van suiker. Dat hoeft toch niet in de pindakaas?! Eet ik liever iets anders met suiker. Dagelijks krijgen we ook meer dan voldoende zout binnen. Laten we de 100% notenkaas eten. Meer weten? Voedingscentrum over pindakaas

Bel mij (06) 22 85 31 92.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page