• jessicavanraalte

Slim kiezen

Verzadigd vet, daar kun je beter wat minder van binnenkrijgen. Zorg je ervoor dat jouw basisvoeding goed zit, dan heb je net iets meer ruimte mocht je een keer iets extra's willen eten.

Hoeveel verzadigd vet mag je eten per dag?

Haal niet meer dan 10% van je dagelijkse energie uit verzadigd vet. Voor een volwassen vrouw die 2.000 kcal per dag eet, betekent dit maximaal 20 gram per dag. Een croissant bevat bijvoorbeeld 4,4 g verzadigd vet en een plak 48+ kaas 5,9 g.

Waar zit verzadigd vet in?

Verzadigd vet komt voor in dierlijke en plantaardige producten. Dierlijke producten, zoals vlees, melkproducten en kaas, bevatten meestal meer verzadigd vet dan plantaardige producten, zoals olie en noten. Verzadigd vet komt daarnaast voor in pakjes harde margarine en bak- en braadvet in een wikkel.

Veel voedingsmiddelen bevatten ook verzadigd vet zonder dat dat meteen zichtbaar is. Het vet is als het ware in het product 'verborgen'. Het gaat dan bijvoorbeeld om koek, gebak, snacks en zoutjes. (Bron: Voedingscentrum, https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-verzadigd-vet-slecht-voor-je.aspx)

41 keer bekeken

Boekelose Stoomblekerij 172

7548 EH  ENSCHEDE

info@jessicavanraalte.nl

Correspondentieadres

Josink Maatweg 9

7545 PS  Enschede

  • Instagram - Jessica van Raalte
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Privacyverklaring

© 2020 door Jessica van Raalte