• jessicavanraalte

Speltspaghetti met hüttenkäse en kipfilet

Bijgewerkt: 16 mei 2018

Een heerlijk recept om op tafel te zetten.


Vandaag een lekker en mager recept. Geïnspireerd op een gerecht van Jamie Oliver. Zijn gerechten vind ik heerlijk.


Bij dit gerecht hoort eigenlijk ricotta. Alleen is het verzadigd vetgehalte daarvan in verhouding veel te hoog. Bij deze dus een magere versie met hüttenkäse. Ook voeg ik wat vlees voor de liefhebbers toe.


“Verrassend veelzijdig.”

Ingrediënten (per persoon)

+ 90 gram speltspaghetti, ongekookt = 177 gram speltspaghetti, gekookt

+ 1 eetlepel olijfolie

+ 1 teen knoflook

+ 1/4 rode peper

+ 1/4 (bij voorkeur biologische) citroen

+ 180 gram snoeptomaten, cherrytomaten of tomaatjes extra zoet

+ 30 gram hüttenkäse

+ 4,5 gram gedroogde of verse tijm

+ 12 gram rucola

+ snufje zwarte peper

+ 80 gram kipfilet


Keukengerei

+ ovenschaal

+ (middelgrote) beker

+ theelepel

+ snijplank

+ snijmes

+ keukenpapier

+ knoflookpers

+ vergiet

+ weegschaal

+ koekenpan


Werkwijze

Let op: het gerecht gaat 45 minuten de oven in. Even aan denken!


+ Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

+ Bak het kipfilet alvast een beetje aan. (In de pan doen en regelmatig omkeren, terwijl je de rest doet.)

+ Pak een ovenschaal. Vet deze in met een druppeltje olijfolie en een vel keukenpapier of een kwastje.

+ Pak een middelgrote beker. Doe daar 1 eetlepel olijfolie in.

+ Houd de verse tijm even onder heet water, dep deze droog en ris de blaadjes eraf/ pak de gedroogde tijm.

+ Doe de tijm in de beker.

+ Snij de peper in zo klein mogelijke stukjes (met je handen van je ogen afblijven = scherp!).

+ Doe de peper in beker.

+ Pak de teen knoflook. Haal de vliesjes eraf en doe 'm in de knoflookpers. Pers de knoflook uit in de middelgrote beker.

+ Doe een snufje zwarte peper in de beker.

+ Alles goed doorroeren met een theelepel.

+ Weeg de hüttenkäse af (30 gram).

+ Leg de hüttenkäse op een hoopje in het midden.

+ Weeg de tomaten (180 gram) af en doe ze in het vergiet. Was deze.

+ Leg de tomaten in de om de hüttenkäse heen in de ovenschaal.

+ Voeg de kipfilet toe.

+ Verdeel de olie met kruiden eroverheen.

+ Hup, snel de oven in.


Lekker?

En, hoe vind jij dit gerecht? Ben je ook zo aan het smikkelen en smullen?

Toch liever de originele versie proberen? Google dan eens op "Jamie Oliver", speltspaghetti. (Jamie's superfood voor elke dag). Succes!


#recept

9 keer bekeken

Boekelose Stoomblekerij 172

7548 EH  ENSCHEDE

info@jessicavanraalte.nl

Correspondentieadres

Josink Maatweg 9

7545 PS  Enschede

  • Instagram - Jessica van Raalte
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Privacyverklaring

© 2020 door Jessica van Raalte