top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Van start gaan

Een aantal van mijn cliënten vroeg ik wat hun vijf belangrijkste vragen zijn die ze hadden voordat ze met mij aan de slag gingen. Dit zijn hun antwoorden: Vrouw, 61 jaar Allereerst was ik erg bezorgd over mijn gewicht, wat mij ook bij bewegen erg in de weg zat. Daarnaast had ik steeds dat ik zo'n 6 of 7 keer per dag op de wc zat, wat ook gewoon niet goed kon zijn. Ik had ook het idee dat wij te "ouderwets" dachten over wat gezond eten precies was. Ik had zelf gedieet met het Voedingscentrum, dus calorieen tellen, waarbij ik niet meer dan 1400 calorieen per dag at. Veel afgevallen, maar toen begonnen mijn nagels te brokkelen en mijn haar viel uit. Ik at dus gewoon ook te weinig. Maar daar liep ik ook vast want als ik alle voedingsstoffen goed binnenkreeg volgens de lijnen van het Voedingscentrum zat ik boven de 2000 calorieen per dag. Ik weet nog steeds niet hoe ze dat doen. Maar dat dingen als bijvoorbeeld zalm en avocado ook gewoon gegeten kunnen worden was een opsteker. Dus ik denk dat het was: Hoe verlies ik wat gewicht, hoe kom ik van mijn diarree af, hoe krijg ik genoeg voedingsstoffen binnen zonder teveel calorieen binnen te krijgen. Maar ook hoe krijg ik het voor elkaar het betaalbaar te houdfen, en dan als laatste maar zeker niet de meest onbelangrijke: hoe krijg ik een meer positief gevoel over eten? Dat laatste is ook wel goed gelukt. Vooral ook nu het zo'n stuk beter gaat met de verandering van het nemen van de medicatie, en ik dus weer normaal naar de wc ga. En ik heb minder last van migraine! We hebben ook nog steeds zeker 6 dingen in huis iedere dag om salade mee te maken voor bij het eten, wat we ook eten. Als iets op is kopen we er weer iets anders bij dus zo is de sla steeds anders en gaat niet vervelen. En ik heb een app op de telefoon van het Voedingscentrum over of iets gezond is, en daar halen we toch ook nog steeds veel recepten vanaf. Alleen gebruiken wij bij de pastarecepten die ze hebben minder pasta. 200 gram voor 2 personen is veel en wij doen 140 gram, 85 voor mijn man en 55 voor mij, en dan een salde er bij. Anders krijgen we het ook niet op.

Ik hoop dat ik je vraag een beetje beantwoord heb. En hartelijk dank voor je kaartje, nu snapte ik hoe je het bedoelde. Groetjes en een fijne avond! 🙂 Vrouw, 55 jaar 1. Ik voel me niet lekker in mijn vel en ik weet niet hoe ik duurzaam van mijn gewicht afkom

2. Hoe kan ik eetgewoonte en gedrag blijvend veranderen zonder het gevoel te hebben, Dinge niet te mogen

3. Ik ben bang voor terugval, wat heb ik nodig om dit gevoel niet meer te hebben?

4. Ik weet waar het mis gaat maar hoe zorg ik ervoor dat het later niet weer mis gaat

5. Hoe krijg ik meer grip op mijn eetgedrag en hoe kan ik mezelf beter vertrouwen? Man, 40 jaar: belangrijkste pijnpunten 1. Niet lekker in m’n vel 2. Snel moe 3. Prikkelbaar 4. Onzeker over uiterlijk (te dik) 5. Gevoel dat het me zelf niet lukt Man, 33 jaar 1. Hoe kan ik afvallen op een ‘gezonde’ manier?

2. Waarom ben ik een emotie-eter, wat verbloem ik ?

3. Meer kennis over voeding

4. Meer kennis over mijn lichaam

5. Hoe zorg ik er voor dat ik het ga doen! Ipv excuses / verkeerde overtuigingen In welke pijnpunten herken jij je? Wil je deze met me delen, app me dan op 0622853192 (en gebruik de appknop rechtsonder) dan kijken we samen hoe deze op te lossen.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page