top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Verbod op buiten eten?!

Ik kijk naar buiten. Daar loopt een buurvrouw. Zij eet iets. Wat is dat 'iets'? Ik wil dat nú! Ik moet dat nu. Heb ik trek? Nee, niet zozeer. Interesseert me niet. Mijn brein schreeuwt, ja, ik wil dit ook. Hoe kom ik eraan? Mezelf er toch nog van weerhouden om haar te vragen, wat is dat? :) 'Give me some'.


Dat is in een notendop wat jou elke dag meerdere malen gebeurt. Vind je het gek dat 's avonds jouw wilskracht op is? Nou, ik niet.


Onze grazende omgeving maakt dat we continu eten zien. Ons brein maakt als referentiepunt: "altijd eten is goed". Ja, is dat zo? Vroeger aten we max. 3 keer per dag. In heel vroegere tijden was het fijn dat we voedsel spotten. Stel dat je dood zou gaan van de honger.


Hoe overleef je de huidige tijd van overdaad? Stop bewust jouw gedachten. Realiseer je dat continu eten voor jouw lijf op de lange termijn niet lekker is. Jij vindt het nu nu wel lekker. Alleen jouw maag, tanden, hormonen en de hele rataplan raken van slag.


Geniet bewust van het eten dat je wel neemt. Ook als jij met van alles bezig bent. Gebruik lekker veel kruiden om het lekker te maken. Ik raak altijd wild enthousiast van eten en verheug me er mateloos op. Hoe turn jij jouw chagrijnigheid over te zwaar zijn om naar wild enthousiast zijn, gewoon omdat het kan? Bel me dan voor een gratis kennismakingsgesprek op (06) 22 85 31 92. Want ja, je kunt het wel allemaal weten. Het doen is een 'work in progress'. Hoe doe je dat slim - in jouw sitatie? Daar help ik je graag bij.


Slimme levensmiddelentechnologen ontwikkelden jouw lekkere snack. Met 50% vet en 50% suiker weet je zeker dat jij je overeet. You can't - zomaar - stop yourself. Enne, je mag al het voedsel eten. Beetje minder van het een (kun je extra vaak genieten) en een beetje meer van het andere! Succes.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page