top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Waardigheid

Stoppen met vergelijken, is een belangrijk onderdeel van lekkerder in je vel zitten. Wij hebben allemaal onze eigen kwaliteiten meegekregen. Je hebt een onwaardigheidsissue. Jij vergelijkt jezelf met een ander. En je laat je in een hoek drukken want in jouw hoofd is de ander slimmer, knapper, lekkerder, rijker, [you name it]. Jezelf vergelijken heeft niemand ooit iets gebracht. Je mag alleen kijken naar hoe hij/zij iets voor elkaar gebokst heeft. Breng je brein, intuïtie en hart op één lijn. Je bent waardevol voor wie je bent, compleet en totaal zoals je nu bent. In dat licht bezien, mag jij je waardig voelen.


Bouw vanuit het gezonde zelfbeeld dat je in je hoofd creëert verder aan het ‘perfecte plaatje’. Zoals in mijn coachingsprogramma: "Wat is jouw realiteit? Hoe jij over iets denkt, bepaalt veel over hoe je iets beleeft. Vind jij het minder fijn dat iets gebeurt en jij ervaart dat als een probleem, dan is dat een probleem voor jou. Zou je ernaar kijken van, oh, ok, en interesseert jou ‘dit probleem’ niet, dan is alles gewoon ok.


Dit verschilt vaak ook nog van moment tot moment. Zit jij niet lekker in je vel, dan voelt alles al snel aan als: ‘p*tv*d*rie, wat is dat, alles loopt anders dan ik wil. Probeer met een klein beetje aandacht daar dan uit te stappen. Hoe meer je je op de k* dingen richt, hoe uitdagender het voor jou wordt.

Richt je je op de goede dingen van die dag, en negeer je de minder goede dingen, dan voel jij je een stuk beter en houd je lekkere energie. Opgelet: uiteraard heb ik het hier over de huis, tuin, keuken en werk gerelateerde k*dingen die niet meteen een heftige bedreiging zijn voor jou als persoon.


Dien jij het echt te ervaren zoals jij het op dat moment voelt? Of reageer je op de automatische piloot? Is iets dan een probleem voor jou, terwijl dat niet zo hoeft te zijn? Druk eens op de ‘stop-je-gedachten’-knop. Bijvoorbeeld dat iemand iets niet doet (op de manier zoals jij wilt), dat jij graag wilt. Je kunt je daar helemaal over opnaaien. Je kunt ook kijken of je andere betere afspraken kunt maken die beide partijen passen.


Waar dien je je gedachten ook te stoppen? Je doet zoveel automatisch. Het is de moeite waard om je bewust te zijn van echt alles in je leven dat jou helpt jouw energie of geluk te vergroten.


Het mooie weer is in het land (verplaats je even naar mei😅) en overal zie je leuke, jonge vrouwen rondspringen. Mooi voor hen dat zij lekker slank zijn. Dat zij er lekker fris en fruitig bijlopen. Stop. Waarom vergelijk jij je met haar? Alleen maar omdat zij daar op dat moment rondloopt? Waarom kijk jij nog in een magazine met te strakke modellen? Dat je zoiets hebt van, euhm, jeetje, wat is dat voor een mager skelet? Denk aan echte vrouwen, bijvoorbeeld die reclame van Dove. Stop überhaupt met vergelijken. Jouw brein heeft onjuiste referentiepunten. En wij maar denken dat we slim zijn😊. Aan alle kanten zetten we onszelf op het verkeerde been. Meer hierover verderop in jouw training (rond de vijfde maand).


Mooie dag gewenst." Afbeelding met dank aan John Hain via Pixabay


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page