top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Wat als we betaald kregen voor gezond gedrag

Vind jij dit een goed idee of gaan je haren nu al recht overeind staan?

Met een baby in huis is het een uitdaging een goede nachtrust van minimaal 7 uur te halen.

Toch is het goed bewust te zijn dat jouw (onbewuste) keuzes invloed hebben op jouw lijf. Je kunt dan zelf kiezen of je er bewust van wil zijn of niet. Ja, ook als je straks vijf voor twaalf chagrijnig aanhoort dat je ... hebt of bent, ook dan kun je nog je leefstijl aanpassen of de boel de boel laten. Nu ben ik best wel een enthousiaste preventieveling dus ik spit van veel dingen die ik doe/ koop door wat het beste is. Terugkerend naar het onderwerp: er zijn ook mensen die slaapproblemen hebben. Geef je hen dan een slaaptraining? Hoe help je mensen aan een gezondere leefstijl? Voeding, leefstijl, slapen, mindset: alles is met elkaar verbonden.

Meer dan de helft van de chronische ziekten voorkom je door een goede leefstijl. Natuurlijk, voor mij zit er ook een stuk angst bij. Ik wil graag fris en fruitig doorwerken tot mijn tachtigste. Ook daar kan ik nog werken aan mijn mindset. (Als ik dat wil, en ja, dat wil ik wel.) Ik ben super enthousiast over dit onderwerp. Natuurlijk, je leven loopt zoals het loopt. Aan de ene kant heb je keuzes. Aan de andere kant voelt/ is dat vaak ook niet zo. Hoe je reageert, daar heb je wel invloed op. (En ja, als 'voormalige' control freak is dat voor mij echt een uitdaging.) Jezelf in dit onderwerp verdiepen? Lees dan eens Solve for Happy van Mo Gawdat (Logica van Geluk). Bedrijven kunnen zich uitleven via Harvard: "Improving Your Business through a Culture of Health". Je direct gelukkiger voelen? Ga naar Yale voor de "Science of Well-Being". Ben je toe aan een vitale start? Met als doel om af te vallen? Dan krijg je wekelijks thuisoefeningen en weekschema's. Na een paar maanden bouw jij het helemaal in zoals jij dat wilt. Met vitaal de luxe krijg je net dat stukje extra aandacht mèt appmogelijkheid voor moeilijke momenten en een mooi naslagwerk. En als bedrijf wil jij toch ook excelleren? Laat mij meedenken hoe dit bij jouw bedrijf past. Bel mij (06) 22 85 31 92.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page