top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Wat verkoop je dan?

Bijgewerkt op: 27 jun. 2018

Ja, hallo, leuk hoor al die tips over goede voeding en gezonde leefstijl. Wat bied je nu eigenlijk echt aan?


Goed, lekker en gezond eten voor meer energie
Gezonde leefstijl aanleren

"Motivational Inspiration & kennis & tips
-> meer energie & zelf leefstijl aanpassen

Dat is wat bij mij opkwam toen ik nog een keer over die vraag nadacht. Medewerkers inspiratie bieden dat ze - op welk moment dan ook in hun leven - met hun leefstijl aan de slag kunnen gaan. Dat ze zelf grotendeels de regie hebben over hun gezondheid en energieniveau.


Slimme keuzes maken. Daar ben je zelf bij. De kennis van jou en die van je medewerkers over voeding is allang weer weggezakt. Ik heb vorig jaar pas geleerd hoe ik nu echt moet tandenpoetsen. Ondanks de instructies die ik op de basisschool kreeg. Of je hebt een en ander gehoord en weet niet meer precies hoe het zit. Net zoals ik dacht dat ik goed tandenpoetste.


Wist jij dat de voedingsregels van het Voedingscentrum twee jaar geleden zijn aangepast?

Jouw gedrag kun je zelf sturen als je weet op welke knoppen je moet drukken. Je kunt jezelf een stuk verder helpen als je dingen anders aanpakt.


Het begint er uiteraard mee dat je het ook wilt. In mijn workshop zit een oefening waarbij je jezelf 'een spiegel' voorhoudt. Je kijkt hoe je er over een paar jaar uitziet als je doorgaat met je huidige gedrag. Dat is best confronterend. Ben je er nog niet klaar voor of komt het niet uit, dan is mijn doel dat jij die kennis in je achterhoofd houdt voor op een moment dat je er wel klaar voor bent.


Een workshop van anderhalf uur is natuurlijk kort en krachtig. Wil je je verder in het onderwerp verdiepen, dan lichten we de onderwerpen uit die het meest relevant zijn. Met meer tijd kun je/ jouw medewerkers nog praktischer aan de slag gaan.


Wat houd je er als organisatie aan over? Gemotiveerde medewerkers die zelf kiezen wat ze willen aanpassen qua leefstijl. Voor meer energie en minder ziekteverzuim.


Wil je nu zelf direct aan de slag gaan met het aanleren van goede gewoontes? Download dan de app Fabulous. Je leert voldoende water te drinken op een dag, je zorgt ervoor dat je een ontbijt pakt (en daarvoor ook de voldoende voeding in huis hebt) en je beweegt wat vaker.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page