top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Yes, langer licht

De klok verzetten. Naar de zomer toe, slaap je een uurtje korter. Dit jaar spring ik er enthousiast doorheen (?!) Hopefully, meestal voel ik 'm zo'n twee weken. Naar de wintertijd toe is het vaak easy peasy.

Pas de volgende tips toe: 1. Morgen gewoon op tijd opstaan Een strak ritme hebben, is het fijnst voor je lijf. Flink balen natuurlijk. Vooral als je wilt uitslapen. Klok verzet? Dan zeker op de gewone tijd opstaan => ja, dat betekent ook op tijd je nest in. Uitgaansplannen? Vier kort en 'wild' feest, kun je op tijd aftaaien. 2. Veel licht in de ochtend Tegenwoordig sta ik (meestal:)) op tijd op. De ochtend start ik met het felste witte licht. Echt een uitkomst, vooral als je ochtendhumeurderig bent ingesteld. Je hebt van die slimme verlichting tegenwoordig. Ben je binnen, dan fake je het daglicht mooi. Of maak morgen een lekkere wandeling buiten. 3. Verkort je dagen met een kwartier de dagen ervoor. Tot nu toe laat ik me 'overrompelen' door het tijd verzetten. In de agenda zetten, voert voor mij wat ver. Ben jij volgend jaar op tijd? Je kunt dit natuurlijk ook doen vanaf de dag dat je de klok verzet.

Eigenlijk word ik nu al chagrijnig als ik bedenk dat mijn ritme naar de 'gallemiezen' is (voor twee weken maar). Je kunt het ook bekijken dat het fijn is dat de dagen lengen. Daar word ik wild enthousiast van. Geniet optimaal van de zomertijd, wie weet, wordt 'ie afgeschaft.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page