top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

9 van 99 tips om af te slanken

Al een aantal dagen geleden meldde ik dat ik 99 tips met jou deel om af te slanken. Ik heb er inmiddels 99. Nu ben ik deze aan het uitschrijven. Voor jou alvast de eerste 9!

1. Zorg voor motivatie uit jezelf (met een mooi woord intrinsieke motivatie)

Als je datgene kiest wat écht uit jezelf komt, behaal je gemakkelijker je doelen. Sla alsjeblieft het voldoen aan het ideaalbeeld van iemand anders over …


2. Ontwikkel jouw succes strategie

Waar de een wild wordt van blaadjes sla, moet de ander daar niet aan denken. Kies (gezonde 😊) voeding die jij wel lust en kies voor stappen die bij jou passen. En die blaadjes sla smaken mij beter in de zomer.


3. Zorg ervoor dat je successen boekt

Kies je stappen die dicht bij jou liggen, dan behaal je gemakkelijker successen. Bepaal van tevoren wat voor jou successen zijn.


4. Vier jouw successen

Als mens nemen we soms snel dingen voor ‘granted’. Dat je nu opeens veel meer energie hebt, lekkerder slaapt of 2 kilo gewichtsverlies hebt behaald, vier die mijlpalen! Je staat er dan bewust bij stil. Daardoor onthoud je je successen beter.


5. Maak gebruik van je eigen kracht

Dat jij – met (mijn😊) hulp – zelf veel in de mars hebt, dat weet jij nu nog niet. Toch, als je uitgaat van je eigen kracht, is er oneindig veel mogelijk. Ook als het voelt alsof je lichaam jou in de steek laat.


6. Wees je bewust van je omgeving

Trakteren ze op jouw werk elke vrijdag op ongezonde snacks of gaan er dagelijks ‘gedroogde’ soepen over tafel? Bedenk dan hoe jij èn gezonder kiest èn het voor jezelf haalbaar houdt. Je kunt natuurlijk ook een hele nieuwe trend starten. Zodat jouw collega’s met jou meedoen.


7. Wees je bewust van je valkuilen

Weet jij van tevoren dat als er iets lekkers in de kast ligt, jij dat geheid soldaat maakt? Wees dan slim en koop je boodschappen met een volle maag. Laat snacks uit je winkelmand.


8. Drink voldoende water

Start jij de dag al met een goed glas (of twee) (lauw) water?

Zorg dat je je systeem voldoende hydrateert. Je lijf bestaat voor 50% (vrouwen) en 65% (mannen) uit water. Weeg je 70 kilo, dan besta je voor 35 – 45,5 liter water.


9. Beweeg

Als mens zou je eigenlijk maximaal 4 uur per dag moeten zitten*. Eigenlijk is het dus gekkenwerk als je werkt als kantoortijger. Denk je in mogelijkheden, blijf maximaal 30 minuten op je stoel zitten en wissel af met 2 minuten staan. Heb je een zit-/ stabureau of zelfs een deskbike? Of sta wat vaker op en haal koffie voor een collega/ huisgenoot. * Officieel zijn er geen richtlijnen voor maximale zittijd vermeldt. Ook niet door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Er is wel een hoger verband met veel zitten en verhoogde sterfte.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page