top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

flattenthecurve dag 1 schoolsluiting

Bijgewerkt op: 21 jan. 2021

Volg hier dag 1 van flattenthecurve schoolsluiting. 04.20 u. Even kijken hoe laat het is. Ah, fijn, ik kan nog even in bed blijven liggen. Als ik dit weer langere tijd wil volhouden, dan mag ik wel zo rond 21.30 u. in bed liggen. Ik voel me minder relaxt dan gisteravond. De bodyscan start ik bij mijn tenen - aanspannen en ontspannen. Ik kom niet verder dan mijn benen. Ik denk na over het deel dat ik me van mijn droom herinner. Het was een kantoor met meerdere mensen (die op een kantoorstoel zaten). Er zaten ook mensen die lichamelijk en mentaal uitgedaagd zijn. Zij mochten zelf een kom soep opscheppen, wat een beetje een knoeiboel werd. Het was een internationale omgeving. Ik begon met het eten van een palm kamerplant (really?!). In de andere ruimte stonden heel veel mooie bloemen en er stond volop vers fruit.

04.45 u. Nou, ik heb reuzetrek. 05.00 u. Opstaan. Aah, ik kan wel een foto op social media delen. 05.06 u. Even wat oefeningen doen. 12x zonnegroet staat voor een volledige workout. 27x opdrukken (27 is een getal met bijzondere betekenis in de yoga). Ik doe wat arm zwaaien en rondjes draaien met mijn schouder. Tussendoor drink ik twee glazen water. 05.20 u. Mijn trek was gelukkig afgezwakt. Toch even een paar amandelen eten voor de eerste boost. 05.22 u. Aan de slag. Oeps, in het donker zet ik mijn glas water op een boekje. Gelukkig kan ik mijn telefoon snel afdrogen. En ik heb nu hydrofiele luiers om onder de deur te leggen, zodat het licht in mijn praktijkruimte blijft. Ik kijk eens opzij naar de stoel voor cliënten. Een gek idee dat alleen mijn kinderen daar de aankomende weken weleens op zitten. 05.45 u. Heel leuk om aan een blog te werken. Ik wil nu ook echt verder met de promotie van online reset sessies. Tja, kom je toch weer uit bij Facebook. Eerst beeldmateriaal maken. Geluid voor de zekerheid uit. Mmm, die ene site werkt niet. Toch werken met screenshot en het fotobewerkingsprogramma Affinity Photo. 06.00 u. Ik hoor dat mijn oudste wakker is geworden. Ze mag er pas uit als het schaapje wakker is. Dat is om 07.00 u. Ze kan tegenwoordig ook klok kijken. Ik heb dus nog even de tijd. 06.05 u. Even opstaan. Is beter voor mijn lijf. Online kijk ik welke formaten nodig zijn. Pff, dat duizelt me. Voor inspiratie kijk ik bij Gary Vaynerchuk. Ok, een lange video 'should do the trick'. En om te starten is het handig om een blogpost te delen. Dat laatste is beter haalbaar. 06.30 u. Ik beslis dat het handig is om mijn blogpost van afgelopen vrijdag qua afbeelding aan te passen en daarmee te experimenteren. Ik sta weer even op. 1200 x 628 pixel is het advies. Het lukt me wel om met printscreen te werken. Ik snijd 'm af (brushtools is net een stap te ver) en Facebook vreet ook 1200 x 610 pixels. Ik hergebruik een groot deel van mijn post van vrijdag. 06.40 u. Mijn man staat op en komt even langs. Pff, ik sluit eerst eens wat schermen op mijn computer. Om rust in mijn werkveld te creëren. Ah, ik kom de opmerking 'onvoorwaardelijke verbinding om je veilig te voelen' tegen. Geen idee meer waar ik die opdeed. Wellicht van belang voor healing reset sessies en tijdens coachingsgesprekken. Ik laat die krabbel nog even staan en schrijf op wat ik vandaag nog meer wil afronden. Wel handig om dit realistisch te houden met de kinderen. Uit ervaring weet ik dat het werken aan huis met kinderen in de buurt een uitdaging is. Vooral omdat het dan voelt alsof mijn aandacht vooral naar hen toegaat. En er een klein beetje ruimte over is voor andere dingen. Dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk. 06.58 u. Mijn oudste komt even buurten. En ik schrijf verder aan dit blog. 07.02 u. De jongste is ook wakker. Ik besluit straks verder te gaan met het vaststellen van de doelgroep en het budget. Ik wil eigenlijk ook een online afspraken tool regelen. Nu gemakkelijker in te richten als ik alleen online als locatie heb. Sowieso plan ik voor een healing reset sessie anderhalf uur in. En de aandachtsspanne van kinderen is vaak maximaal een half uur. Even kijken hoe ik dit afstem. Mijn man kan ook vrij vragen dus 3 afspraken per volledige werkdag zou passen (hopelijk:)). 07.05 u. Even hoelahoepen en straks touwtjespringen tussen het ontbijt maken door. Ik bedenk me dat ik zeker met een stoplichtsysteem ga werken. En om half negen een 'kringgesprek' en daarna plannen. De oudste vindt een kringgesprek voor groep 1. Zij zit in groep 3 en heeft dat niet meer. Gisteren nog even de toegang voor de online leeromgeving van mijn oudste in orde gemaakt. Die link had ze een paar maanden geleden al toegestuurd gekregen. En ik wil werken in blokken van 20 minuten met daarna kort beweging. Kiek'n wat 't wordt. 07.15 u. Ik maak het ontbijt klaar voor mij en mijn man. Mijn man maakt het ontbijt voor de kinderen klaar. 07.30 u. Lekker ontbijten. 07.50 u. Het idee was dat ik een paar geheugenspelletjes zou doen. Op de een of andere manier is het daar niet van gekomen. 08.00 u. Ik maak mezelf en de kinderen verder klaar. 08.10 u. De oudste had gisteravond een bloedneus. Het in het koude water gezette beddegoed doe ik nu in de was en ik haal de matrasbeschermer ook af, zodat die mee in de was kan. 08.15 u. De kinderen pakken alvast de step en fiets. We gaan samen een paar blokjes om. 08.35 u. Tijd om de konijnen eten te geven. Ondertussen vraag ik de kinderen hoeveel brokjes ze in de etensbak doen. 08.45 u. Samen maken we een planbord. Niet alleen taal, rekenen, schrijven, binnen spelen, buiten spelen, gymen en tekenen staat als activiteit genoteerd. Ook 'prinses staat en ridder zit op paard', is een activiteit. Ik denk niet dat die aan bod gaat komen de aankomende weken. 09.05 u. We starten met rekenen. Dat koos de oudste van zes uit. Zij kan via Basisportaal op de Ipad inloggen. Ik merk dat ze bij een paar vragen mijn hulp nodig heeft. Met de jongste van vier oefen ik het tellen met behulp van strijkkralen. 09.30 u. De jongste koos voor binnen spelen. Dat is gemakkelijk. Ze gaat met de poppen aan de slag. De oudste klaagt eerst dat ze eigenlijk buiten wil spelen. Ik zeg dat dat ook kan. 10.00 u. Fruit eten. Al is er wat gedoe over welk fruit ze willen eten, toch eten ze rustig het fruit op. De jongste probeert een snoepje los te troggelen. Die discussie kap ik af voordat 'ie start. Op school vraagt ze dat toch ook niet? 10.30 u. We gaan buiten voetballen voor gym. De jongste neemt een frisbee mee. 10.50 u. Ik check even of we nog een andere hoeveelheid brood nodig hebben voor aankomende week. 10.57 u. Mijn schoonmoeder belt en vraagt hoe het gaat met de planning van de kinderen. Vaak past zij na schooltijd op. Zelf was ze niet helemaal fris en fruitig dus die afspraak was van haar kant ook al afgezegd. Ze vraagt of wij extra boodschappen voor haar kunnen meebestellen. Dat is natuurlijk mogelijk en ze zal de artikelen appen. 11.02 u. We gaan weer naar buiten en ik praat met wat moeders die aangeven dat thuiswerken een uitdaging is. De kinderen 'sloegen elkaar de hersens in' en 'ik was aan de telefoon met werk en haar kind zei, mama, dit is anders. Haar oudste was van de leg en vroeg aandacht. En de papa was ook aan de telefoon, dus dat schoot niet echt op. De oudste speelt nog even verder. Uiteindelijk wil ze naar binnen. De jongste wil toch buiten blijven. Ik vraag haar of ze dan wel 1 meter afstand bewaart van het vriendinnetje. Ze lopen een paar minuten later hand in hand. Een vierjarige dat rustig uitleggen, forget it. Ik vraag haar dus om mee naar binnen te gaan. Uiteraard weer goed handen wassen. Ze mogen even op de Playstation. Ik lees online de krant. 11.40 u. Ik app nog even naar een Italiaanse vriendin die in het Noorden van Italië woont. Op 10 maart appte ik haar en ze heeft nog niets laten weten. Op Facebook zie ik dat zij actief is. Gelukkig, ze is nog in het land der levenden. Ik zie dat ze wat strikter is geworden qua opvattingen. Haar positie op de arbeidsmarkt was niet altijd sterk. Dan mogen wij in Nederland nog heel dankbaar zijn voor de WW en bijstand. En in Italië hadden ze ook op een hele andere manier en op een andere schaal met vluchtelingen te maken. Dan is Nederland een stuk verderop en hebben wij veel gemakkelijker uitdagingen. Ik wens eenieder veel gezondheid toe. 12.10 u. Ik leg alvast wat brood uit en maak de lunch voor mijn man en mij klaar. Hij werkt al heel vaak vanuit huis. Dat komt in zo'n periode als dit, extra goed uit. 12.15 u. De kinderen smeren hun eigen brood en beginnen alvast met eten. 12.35 u. Onze lunch staat ook klaar. De kinderen zijn uitgegeten en mogen even op de Ipad. Om 13.00 u. vraag ik hen om even naar buiten te kijken (beter voor de ogen). Mijn man en ik kijken op de bank een stuk van Zondag met Lubach. 13.10 u. Ik ruim de boel op. De oudste vraagt of ik nu alsjeblieft de strijkkralen wil strijken. Ik stel voor om zo nog buiten te wandelen. 13.30 u. De kinderen spelen lekker buiten in de achtertuin. Nu is het moment om snel achter de computer te schuiven. 13.48 u. Mmm, wat hoor ik daar voor gerammel in de kast beneden? Aah, ze pakken schoonmaakspullen. Aangezien ze nog lekker zelf spelen, wacht ik met voorstellen om weg te gaan. 13.55 u. De oudste komt naar boven en vraagt waar de strijkkralen zijn. Uiteindelijk vindt ze die ook niet op de andere tafel. Ik help haar deze te vinden. Ze krijgt het vriendenboekje terug en ze besluit deze bij een ander vriendinnetje door de bus te doen. 14.15 u. We nemen alvast een tussendoortje en drinken wat. 14.30 u. Ik pak flessen water, zakdoeken en neem de fiets en step mee. Wij gaan naar het Buurserzand. Om daar rond te steppen, fietsen en rond te lopen. 14.40 u. We zijn er. De kinderen vinden het leuk om te fietsen en steppen. Ik krijg soms een lichte hartverzakking (op de 60 kilometer weg komen soms auto's voorbij en ook al rijden ze maximaal 40, het voelt fijner om daar weg van te zijn). De bospaden vallen voor de step af. Wij keren om en gaan naar het gedeelte die autovrij is. De kinderen vinden het leuk om achter elkaar aan te zitten. De jongste is dol op honden en die komen er genoeg voorbij. Ik kom zelfs nog bekenden tegen. Uiteindelijk gaan we terug en spelen we nog wel een uur bij niets anders dan een grote houten auto, twee picknicktafels en bomen. Ze vinden het erg leuk en ze waarderen het dat mama er de hele tijd voor hen is. Ze blijven het nog steeds leuk vinden. 16.40 u. Inmiddels is de zon weg en heb ik het fris. Wij rijden terug. 16.50 u. Ik spreek een buurvrouw die druk bezig is lesmateriaal online te zetten. Zij werkt ook nog bij een ziekenhuis dus daar is ze ook druk mee. Het ziekenhuis heeft haar al gevraagd om meer te werken. En ze zal wellicht ook meer 'echte' zorgtaken gaan doen. Ze houdt haar kinderen ook bij zich met spelen. Aangezien mijn kinderen verkouden zijn, mogen ze van mij wel buiten zijn op afstand en niet bij anderen binnen spelen. De opmerking dat kinderen wel naar school kunnen - voordat de schoolsluiting er was - vond ik wel grappig. Je wil niet weten, kinderen hebben altijd wel een kuchje, snufje, snotneus of anderszins. Dat betekent alsnog de kinderen thuis houden. Wat dat aangaat, is die gecoördineerde sluiting wel handig. 17.00 u. Ik begin alvast met het eten klaarmaken en laad de fiets en step nog uit. Met mijn business buddy heb ik even contact. Ze voelt zich niet topfit en ze zegt gloeiend aan te voelen. Ik zeg dat ze dan eigenlijk niet meer hoeft te werken. Bij de gemeente waar ze werkt, hebben ze liefst nog wel bezetting, aangezien die nu heel mager is. Aan de ene kant heeft ze wel een informatieve functie aan de telefoon bij de gemeente. Aan de andere kant, bestaat er nu een nationale informatielijn waar mensen heen kunnen bellen. Vandaag kon ze de huisarts niet bereiken. Ze probeert het morgen nog een keer. 17.30 u. Lekker eten. We hebben een keer zelfgemaakte nasi met veel te veel rijst. Die kan ik morgen nog een keer eten. Als toetje neem ik rijst met melk en een beetje suiker (dat vond ik vroeger als kind erg lekker en dat at ik als wij babi pangang op het menu hadden staan). 18.00 u. Mijn man en ik ruimen af. Hij stelt voor om zelf een blokje om te gaan. 18.10 u. Oh, ik zie dat de appgroep van school ontploft is. We mogen morgen een Chromebook en leerboeken afhalen voor de oudste. Altijd handig als je een Ipad hebt en er een Chromebook nodig is. Ik stem met een moeder af dat zij voor mijn oudste de spullen ophaalt. Het verzoek was om zoveel mogelijk te clusteren. Dat krijgen niet veel ouders mee. 18.25 u. Ik kan kiezen tussen de was ophangen of met deze blog verder te gaan. Dan kies ik voor het laatste.

18.45 u. Ben ik druk bezig, komt mijn man terug en begint een verhaal. Heel interessant. Ik wil dit echter afronden. 18.57 u. Mijn man roept mij. De extra nieuwsuitzending begint bijna. Ik ga naar beneden. Tussendoor lees ik de berichten van mijn Italiaanse vriendin. Haar vader is op 5 maart jl. overleden en de zus van haar moeder ook onlangs. Haar moeder weet dat nog niet. Ze was wel in het ziekenhuis bij het overlijden van haar vader. Gelukkig kon ze daar bij zijn. Hij is verder niet getest en is met andere klachten in het ziekenhuis opgenomen. Ze zit sinds 10 dagen echt in huis. Ze mag alleen naar buiten om boodschappen te doen. Dat mag indien ze toestemming heeft van de authoriteiten. Ik condoleer haar en wens haar veel succes. Wat ben ik blij dat we nog gewoon naar buiten mogen. 19.45 u. De kinderen mogen nu echt naar bed. Snel klaarmaken. 20.05 u. Ik heb geen geduld meer en hang nog snel een deel van de was op. 20.10 u. De kinderen naar bed brengen, rond ik nu echt af en ik typ verder aan mijn blog. 20.30 u. Nog mijn e-mails bekijken. Oh ja, ik bedenk me dat ik vandaag of eigenlijk afgelopen vrijdag er ook nog een nieuwsbrief uit had willen doen. Mmm, ik zie dat de lijst met acties op 1 na niet echt is afgenomen ... Kijk, dat is leuk nieuws. Met iets minder tam tam nu het via de e-mail gaat. Ik ben benoemd tot lidmaatschapscoördinator van BNI De Wolf in Enschede, de ondernemersbijeenkomst die wekelijks onder het genot van een lunch samenkomt. Behalve nu dan:). En ik mag leiding geven aan vier leden van de lidmaatschapscommissie. Samen met Bob de Haas en Oktay Khodjasteh runnen wij deze groep. Alles is nu anders dan anders. Wij starten binnenkort officieel. De startbijeenkomst van 3 april is uitgesteld natuurlijk. Op 2 posts had ik nog willen reageren. Dat parkeer ik voor (over)morgen. Wat een mazzel trouwens dat mijn bijklus zo'n zes weken geleden stopte. Dat is nu wel praktisch qua opvang. De riedel afspraken die ik had staan, waren ook net afgerond of verderop gepland. Eén afspraak volgt later wel. En laat ik bij het positieve ervan beginnen en eindigen:). 20.36 u. Mijn man komt even langs en zegt dat hij graag een film wil zien. Ik wilde eigenlijk een online yogales volgen. Nu echt ff geen puf voor over. Ik heb wel zin in een blokje om. Eerst de rest van de was ophangen. 20.43 u. Ik besluit eerst nog de foto die ik online deelde vandaag te bewerken, zodat deze in mijn blog kan. Oh ja, ik wilde nog een post plaatsen. Alleen had ik voor Postfity geen bereik. Ondertussen gooi ik de deur open want dan heb ik betere wifi. Dat is ook nog iets voor mijn todolijst. Ah, kijk, ik ververs de foto backup voor mijn server. Even geduld, dan kan ik echt de foto bewerken voor deze blog. 21.05 u. Het ziet er niet naar uit dat 'ie binnen nu en een paar minuten is gesynchroniseerd. Ik plaats wel een foto van mij als stok achter de deur. De blog deel ik op social media. Dan kan ik om 21.15 u. een blokje om en maak ik me daarna gereed om te gaan slapen. #flattenthecurve #mompreneur #schoolsluiting

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page