top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Groene Goud - Broccolispread

Bijgewerkt op: 3 nov. 2020

Iets anders op brood? Of gewoon zo lekker opeten voor je lunch? Kies dan voor deze 'broccoli-anders'. Groen goud.



“Lekker variëren.”

Ingrediënten

450 gram broccoli/ 1 middelgrote stronk broccoli

100 gram hüttenkäse

paar snufjes zwarte peper

1 à 2 gram zout (klein theelepeltje)


Bereiding


Deze broccoli mag op!

Snijd de broccoli in middelgrote stukken.

Laat deze ongeveer 10 minuten koken.



Pureer dit in een keukenmachine. Kies er vooral een die gemakkelijk in de vaatwasser kan.

Voeg daarna zo'n 100 gram hüttenkäse toe.




Meng dit. Voeg daarna een paar snufjes zwarte peper toe.

Doe een klein theelepeltje (1 à 2 gram) keukenzout toe.


Op de boterham deed ik zo'n 78 gram broccolispread.


Eet smakelijk!

Ik vind 'm lekker. Mijn man en kinderen zijn niet echt overtuigd.


Voedingswaarden


Waarschijnlijk is de hoeveelheid hüttenkäse aan de hoge kant om optimaal in jouw dagmenu te passen. Door de hüttenkäse is dit niet echt mager.


Per portie van 78 gram, alleen de groene spread:

92,8 kcal

11,8 gram eiwit

2,4 gram koolhydraten

3,3 gram vet

2,9 gram natrium

2,1 gram voedingsvezel


Bewaren


Deze spread bewaar je maximaal twee dagen in de koelkast.

Ik experimenteer met bewaren in de diepvries. De ijsklontjeshouder heb ik gevuld. Per boterham zal ik twee goed gevulde 'ijsklontjes' ontdooien.


Ontdooien kun je doen door het 's ochtends alvast klaar te leggen op het aanrecht. Zelf heb ik 'm op 600 watt in de magnetron ontdooid tot het zacht is. Ideaal!


Ook geïnspireerd?


Mocht jij zelf nog ideeën hebben, laat ze dan hieronder achter.

Succes!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page