top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Voeding als preventief medicijn?

Wat je eet, heeft zeker invloed op jouw energieniveau en hoe je je voelt. Nu ben ik zelf niet mega van de 'superfoods'. Ik vind het nogal veel gedoe om een 'spirulina poedertje' hier en een 'tarwegrasje' daar te nemen. Kortom, wellicht ben ik daar wat nuchter voor. En ik doe daar graag andere leuke dingen voor. Ik stel voor dat we eerst maar eens wat 'gewoon' gezonder leren eten. Minder suiker, minder zout, water of thee te pakken in plaats van frisdrank of energy drinks en de snacks, koek en snoep heb je ook niet nodig. En als je eens wat vaker zelf kookt, weet je wat erin zit.

Nu schreef ik onlangs een blogartikel over welke voeding goed is voor jouw darmbacteriën. De bacteriën die je wel graag in overvloed in je darmen hebt. Zet eens wat vaker witlof/ chichorei, knoflook, schorseneer, prei, ui, artisjok en asperge op het menu. De Wereld Gezondheids Organisatie bracht overigens nog bijgaande afbeelding uit. Blijkbaar wordt knoflook door sommige mensen als #superfood beschouwd. Knoflook heeft wel antibacteriële functie. Er is geen bewijs dat het preventief tegen Covid-19 / 2019-nCoV / Corona beschermt. De voordelen van het eten van knoflook volgens Holistik tref je hier aan. Ik kan zo niet bepalen waar hun informatie weg komt. Als je het in je maaltijd doet, doe er dan 4 teentjes knoflook per persoon in. Dat vind ik best aan de forse kant. Overigens nog interessant om mee te nemen. De knoflook die je vindt in de supermarkt is vaak een paar jaar uit. Ik verbaas me er al langer over waarom die knoflook uit China moet komen. Het antwoord vond ik hier. Je kunt ook in je eigen tuin aan de slag. Wat doe jij? Zet jij al knoflook op het menu?

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page