top of page
  • Foto van schrijverjessicavanraalte

Voldaan gevoel

Bijgewerkt op: 3 nov. 2020

Jij wilt afvallen en wellicht dat jij je dan afstraft. Afstraffen, dus je stopt met genieten. Je stopt ermee om genoeg eten. Dat komt wel weer. Op het moment dat er drie kilo af is. Oh ja? Wat denk je dat er gebeurt als die drie kilo eraf is? Vliegt dat er misschien aan? Omdat je je dan weer te buiten gaat?

Kan het misschien ook anders? Ja, dat kan. En van die aanpak ben ik groot fan. 1. Eet voldoende Dan heb ik het over gezondere keuzes. Veel groenten, het Voedingscentrum adviseert 250 gram per dag. Zelf probeer ik te mikken op 500 gram per dag. Totale enthousiastelingen doen er nog een schepje bovenop. Zij nuttigen rond de 800 gram. Het idee daarachter is dat jij gevuld genoeg bent, zodat er weinig anders meer bij past. Let op: verandering van spijs doet eten. Ook dan lust je soms een koekje. Alleen is de scherpe rand eraf. Tijdens bepaalde momenten in je cyclus als vrouw (bij mij rond de veertiende dag en soms hoor ik van het tweede deel in je cyclus) kan het meer een uitdaging zijn. Heb jij al jouw voedingsstoffen goed aangevuld? Dan heeft jouw lichaam minder behoefte aan 'craving'.

2. Overvloed Doordat jij zo knetter veel mag eten, heb je zoiets van 'goh, wat een overvloed.' Dat is beter te handelen voor de lange termijn. En dat is waar het om draait, volhouden. 3. Acceptatie Alles valt en staat met acceptatie van je huidige situatie. Je lijf zoals het nu is. Dat betekent natuurlijk wel dat je er wat aan mag doen. En dat je vanuit je huidige lijf toe mag werken naar een lijf dat jij voor ogen hebt. Tip: maak een moodboard! Succes!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page